Új hozzászólás Aktív témák
-
P.Robi87
tag
-
P.Robi87
tag
F2-6400CL4S-1GBHK (1GB x 1)
PC2-6400 (DDR2-800) 4-4-3-5 Single Channel
Specification
Capacity 1GB (1GB x 1)
Speed 800MHz DDR2 (PC2-6400)
CAS Latency CL 4-4-3-5
Test Voltage 2.0~2.1 Volts
PCB 6 Layers PCB
Registered/Unbuffered Unbuffered
Error Checking Non-ECC
Type 240-pin DIMM
Warranty Lifetime
valami aggaszt.. méghozzá biztos elkezeli-e majd a lap biosza, ezt a random szerű késleltetésű RAMot.. -
-
P.Robi87
tag
Kaptam egy ajánlatot egyik barátomtól, aki tudna szerezni nekem kingmax mars 1gb 800mhz-es ramot.. mindezt 12ezerért... párban meg csak 24 lenne.. szerintetek megéri? mert nem lenne ez hatalmas össze 2×1gb ramért.. oldal szerint CL5-ös.. de lehet G.Skill-re kéne befektetnem.. nem vágom jelenpillanatban tanácstalan vagyok.. hogy most melyik miben jobb.. mert tudtommal drr2-nél a késleltetés nem annyira nagyszám csak a mhz a lényeg.. vagy tévedek?
-
Zoli329
addikt
válasz P.Robi87 #855 üzenetére
Ez nem teljes mértékben igaz. AM2-nél valóban a mhz többet számít de CL4 azért kell, mert a CL5 sok.
Párban 24ezer? 2x1 gigáért nem pénz, feltéve ha megy dual-channel-be. De sokat ne várj tőlük, CL5-ben kb 860-900 körül mennek. A gskill más kategória. Kérdés, megéri-e neked a kb 2-3x annyi pénzt. Mire használod a géped? És megmondom kell-e jobb ram. -
P.Robi87
tag
Hát.. unalmas óráimban gémelek, filmet nézek.. zenét hallgatok, msn, fórum... X2-után szeretnék filmet rippelni dvd-ről és Tv-tunert venni és majd felveszegetni pár dolgot...
Azt leszögezném, hogy én mindent alapon akarok járatni.. semmit nem piszkálva Na, így mondj nekem valamit... mellesleg a Kingmax Mars ram viszi a 4-4-4-12... -
szacsee
nagyúr
Hali all!
Valami nagyon durcán számít sebességben, mert ha a 3200+-om 2400-on kergetem, akkor nem érzrk gyorsulást OS szinten, de ha 2600-on nyomom, akkor iszonyatosan gyorsan bootol, meg minden.
Megnéztem 2,4-en túlhúzva a HT+memókat, de így sem gyors, csak ha 2,6-on tépem.
Mitől lehet?
Valahol olvastam, hogy a DDR2 2,4-2,6 fölött érzi jól magát
2.4- mem olv everest kb 7700 @800
2,6- mem olv everest kb 8500 kb@833
Ennyit számít a MHz? -
P.Robi87
tag
Választ: emelted az fsb-t ami ugyebár nővelte a ram órajelét is...plusz közben a cpu is nagyobb órajelet produkál...így egyértelmű, hogy magasabb fsb mellett jobban megy.. de ha a szorzott visszateszed 1-el.. és megnézed a mostani fsb-vel.. akkor is durva eredményt kapsz.. ha jól tudom 3200+ az 2ghz valósban.. így 2,6-on 10× 260-as fsb-vel toltad neki, ugye?
-
bnss
veterán
válasz P.Robi87 #853 üzenetére
Én is pont ezt a típust néztem, ez most nincs raktáron, talán márciusban lesz!
24e Ft-ért 2Gb RAM? Nem semmi, ha meg is veszed, először próbáld ki, hogy egyáltalán elindul-e DC-ben.
Nagyjából jól mondtad a FSB és a memória kapcsolatát, ezért érezhető a gyorsulás."Ép hardverben ép szoftver..."
-
P.Robi87
tag
Zoli329 Várom majd, hogy te mit mondasz... Kingmax Mars vagy G.Skill...
Bon3ss Te különálló véleményed is kikérném...
Szóval a ramot nagyon használja egy dvd film rippelés? (úgy tudom igen) nem rég írtam, hogy szeretnék tv-tunert és felvenni dolgokat.. ezért is szeretnék x2-est processzort... de azt is számoljátok hozzá hogy nem húznám a ramokat se a procit... alapon melyik ram nyomhatja jobban? -
bnss
veterán
válasz P.Robi87 #863 üzenetére
Egy időben, amikor még nem voltam ennyire sem tájékozott, akkor biztosan Kinmaxot vettem volna, de amióta itt olvasgatok aPH!-n, azóta változott sokmindenről a véleményem, szvsz G.Skill. HA alapon használod, akkor pedig ''szinte'' mindegy, mivel ami rá van írva, azt tudja.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Eugene Roe
őstag
Hello% azt szeretném emgkérdezni, hogy szerintetek működne-e egy GEIL Value 2*1GB 800Mhz-es memória ezzel a lappal ??!! M2N-E-ről szeretnék váltani erre, azzal ment szépen, ezzel pedig nem akarok memót cserélni.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
bnss
veterán
válasz Eugene Roe #865 üzenetére
Ha az 570-es csipszettel ment, akkor szvsz 590-es csipszettel is mennie kell elméletben, próba cseresznye!
keress rá ebben a topicban a geil szóra és találsz néhány tapasztalatot Geil RAM-mal kapcsolatban!
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
-
P.Robi87
tag
válasz Eugene Roe #865 üzenetére
Bon3ss-el együtt értek.. hiszen az 570-es még jobban ram problémás lap.. ha ott ment.. akkor ebben a deszkában sűvíteni fog.. amúgy múltkor emlegettem a Geil ramot mert hallottam, hogy ment a lapban..
-
gabó
tag
Sziasztok!
Egy lama kérdés, mi a két lap között a különbség? M2N-SLI Deluxe és M2N32-SLI Deluxe. Az Asus honlapján sem találtam sima M2N-t.(vagy valóban vak vagyok)
előre is kösziNekem8
-
-
P.Robi87
tag
''[OFF]Ráadásul nF590-nek ''nagyobb'' jövőt látok...[/OFF]''
Én pont arra fogok ráutazni hogy mikor les680-as lapkával ellátott alaplap ami frankó, véletnül garis legyen a lapom 4.× is úgy tudom onnantól visszakérhetem a vételárat.. bár amennyit csalódtam ebben a lapban és most is szopok miatta, hogy egyik napról másikra nem mentek a kingston ramjaim, havernál tökéletesen mennek a C2D-ban... -
P.Robi87
tag
Nos, igen.Úgy gondolom onnantól nem lesz problémád a ramokkal... amúgy 2GB veszel? (bár , gondolom) de ugye Te nem vagy olyan fanatikus, hogy 4 dimm van abba mind a 4-be 1gb-os modulokat ?
van egy {inteligens} ember az ismeretségi körömben, aki szerint 4×512-vel jobban járok mint 2×1gb-al.. ilyen embernek hogy magyarázzam el a dolgokat ? mert újítani akarja a gép cuccait.. vagy hagyjam rá ?... -
Zoli329
addikt
válasz P.Robi87 #883 üzenetére
Hagyd ra. 4modul nem szerencses nagyon terheli a memvezerlot. Nekem csak 3slot szabad egyiket takarja a zalmi hutom. De jo mert ott is fujja a hideget a ramokra. Termeszetesen 2x1gb. Lehet elado lesz az x2m. 3800+. Alapfeszen 2.55ghz. Sot ez alatta is van mert 1.32V. Erdekel valakit?
-
Zoli329
addikt
Ügye ha boltba veszed, az lutri. Nem tudod, mit megy. Ezt viszont igen. Ha kedved tartja belövöd pl 10x220-ra 1.18V (kb) és van egy egész gyors energiatakarékos procid. Vagy ha kell a + teljesítmény (és van jó hűtőd) tudod, hogy van benne tartalék. Nem adja meg magát 2.3-2.4 ghz-en én mostantól csak így veszek procit, boltból már nem is. Nekem szart ne adjanak, válogatni meg úgyse nagyon lehet.
-
Zoli329
addikt
Ezt tudja a procim: [link]
-
Cortii
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok egy Asus M2N-SLI Deluxe alaplap hogy fog viselkedni ezekkel a ramokkal:
Geil Ultra 800MHz 1024MB kit 2DB (Chip BGA, 1.8~2.3VV, SPD: 4-4-4-12)?
Átnyálaztam a kompatibilitási táblázatokat, már amennyit találtam, és Geil ramokat nem igazán láttam sehol... :s
M2N32-SLI Deluxe lap tetszene igazából, csak az ára...
Tegye fel a kezét, aki M2N-SLI Deluxe alaplappal esetleg pont ilyen ramokat használ!!!Cortii
-
bnss
veterán
Azta! Nekem sajnos nem elsz pénzem ilyen kvalitású RAM-ra, elég a 800a- tuningolva!
P.Robi87: 680-nak még idő kell, 590-es már mondhatni már kiforrt!
Cortii: keress ebben a témában a Geil szóra, találsz ilyen modult használó usereket!
[Szerkesztve]"Ép hardverben ép szoftver..."
-
P.Robi87
tag
Hali!
Tudtommal a Geilt zokszó nélkül visszi... bár volt egy ember aki hasonlót kérdezett... neki 570-esben ment a Geil ram..
Te képes lennél Asus M2N-SLI Deluxe vásárolni ?!! 570-es lapkával?? szerintem NE TEDD!
Inkább vegyél Asus m2n32 sli deluxe lapot... 590-es lapka ramokat jobban viszi.. normálisabb is elég sok téren.. pl. tuning.. x2-es proci kezelésében... meg az 590-es lapkával sli is ütösebb
Csak egy vélemény tőlem.. tetszik vagy sem, én így látom -
P.Robi87
tag
-
P.Robi87
tag
Zoli329 Ramokkal kapcsán igazad lett... Inteles platformon megy rendesen a kingston Kölcsön kapott kingmax, Elixir 533-as ramokkal dc-ben pöcre megy a lap.. pff.. most még gyorsabban is töltött be a gép.. mint mikor a kingston működött a lapban..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mobil flották
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok