- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogaskerek
csendes tag
Hali!
naaah végreee! ...mostmár vigyorgok, mert megldódott.
Nem gondoltam, hogy az integrált sp2-s winfosom nem okés. Ugyanis feltettem külön az sp2-t, majd a KB888111-es HD audios frissítést, és láss csodát, egyből megtalálta a SoundMAX a bus driver-t.
úgyhogy végre lezárhatom az ügyet.
Köszi amúgy! -
XaraX
addikt
válasz fogaskerek #701 üzenetére
Lényeg,hogy működik.
-
Zoli329
addikt
válasz fogaskerek #701 üzenetére
Nekem is vmi bus driver-re panaszkodott a win anno, mikor próbáltam az integrált audio-t, de nem sikerült működésre bírnom sajnos. Most meg már vhogy nem érdekel...
-
bnss
veterán
válasz fogaskerek #704 üzenetére
Nyert, berakott egy hangkártyát: Audigy LS! Megnézted volna profilját, megspóroltál volna egy kérdést!
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
kosaga
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben.Tudtok-e v.kit,aki tudna nekem chipset-et cserélni Asus M2N4-sli lapban?Sajna elfüstölt,és nem biztos,hogy cserélik gariban.Köszönöm.Pap leszek, az kurvaisten!
-
szacsee
nagyúr
Hali Mindenkinek!
Zoli329 hozzád lenne egy óriási kérdésem:
Asszem a RAID-es topikba kérdeztél valamit a Raid1-ről és aszontad, hogy idáig Raid0-t használtál. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a lappal-e, milyen vinyókkal és hogy ment (gyorsaság érdekel).
Bocsi, de azért írtaam ebbe a topikba, mert itt jobban megfordulsz.
THX a választ előre is. -
Zoli329
addikt
Üdv!
Igen, ebben is használtam. 2db 120as Samsung-al mindegyik SATA-s. Jól ment mindenféle probléma nélkül. Egész gyors volt de nekem a Raid1 jobban bejön mert biztonságos és gyorsan olvas. Ezt használom a C: meghajtóra. Van még egy 200as másik Sata hdd-m a mellé tervezek még egyet és az meg lenne Raid0-ba. Azon vannak a játékok... -
szacsee
nagyúr
Hali!
Kösz a választ Zoli.
ASUS M2N32 SLI Deluxe-ho KIJÖTT 1 ÚJ BIOS: 0903
Majd felteszem és beszámolok róla.
[link]
Mem stabilitást javítottak (tuningnak ramélem jót tesz), új procikat támogat.
-
szacsee
nagyúr
Lenne 1 olyan kérdésem, ami lehet láma:
Ez a chipsetnek adott fesz?
Hogy van benn a biosban?
A feszekhez még nem nyúltam, de most már kezd érdekelni a dolog.
A memóriák fesz nélkül mennek 920-on,
A proci erölködés nélkül 2,6 GHz (2.8-on már nem indul)
A HT rötyögve 1250-en, mindez fesz nélkül.
Ez lehet itt átlag alatti húzás, de amikor az everest 8600mb/s mem olvas, 8200 körük copy, az kezd tecceni. -
Csabelanagyi
csendes tag
Milyen alaplap az ASUS P5W DH Deluxe???? Egyik helyen azt írják, hogy nem jó, mert nem lehet tuningolni, aztán egy másikon meg agyon dícsérik. Mi az igazság? Tudom ez egy másik alaplap, mint amiről eddig szó esett, de érdekelne.
-
Zoli329
addikt
válasz Csabelanagyi #718 üzenetére
Ez egy 775ös lap core2 alá ha jól tudom... én úgy hallottam jól lehet tuningolni vele...
-
Zoli329
addikt
Nem, ez a procinak adott fesz. Biosban Cpu vcore... gondolom neked auto-n van ami azt jelenti hogy 2.6-on 1.49V-ot kap a procid mert a lap annyit ad hozzá tehát érthető hogy nem kellett erőlködnöd, az alaplap segített alapfesz 1.35V... Vigyázz, nehogy megsüsd gyári hűtővel kicsit sok az 1.5V tartósan.
Memóriáknál ugyanez, auto-n a lap szabályozza és még nem jöttem rá mikor mennyit ad nekik ezért jobb szeretem kézzel beállítani, nehogy baja legyen.
Ht 1250en? Hát igen ez egy korrekt lap, nekem még 1350-en is stabil a HT bár sok jelentősége nincs, sőt semmi.
2.6ghz már nem átlag húzás de én azt mondom ha gyári hűtőd van próbálkozz kézzel kicsit visszább venni a procifeszt először pl 1.45V aztán 1.425V stb. Persze csak ha auto-n stabil a géped... -
szacsee
nagyúr
Hali!
Én néztem egy fincsi doksit, amit gyárilag az nvidia adott ki az nforce 590 chipkészletü lapok túlhajtásáról.
http://www.nvidia.com/content/nforce5/DU-02451-001_v01_overclocking.pdf
[link]
Töltsétk le.
Zoli lehet láttad már a te véleményedre kiváncsi lennék.
Nagyjából dereng mit gagyoghatnak, de te tapasztalataidból tudhatod korrekt-e.
Leírja hogy lehet megnézni a lap határát (cpu, mem, ht).
Az Amd oldalán néztem az orleansomra azt írják: Voltage:1.35V/1.40V
Atón szoktam hagyni, mert everest szerint 1,44v-ot kap, és a QnQuiet be van kapcsolva, de húzva is működik, ha a szorzót autón hagyom. Ha meg visszaveszi a frekit (QnQ), akkor a feszt is letolja asszem 1,25-re.
A pdf-et nézd meg kiváncsi vagyok a véleményedre, igaz ezt egy foxconn-al prócálták bemutatni (szerintem az asus jobban húzható). -
Csupor
tag
Halisztok az AMD Live az mire jó.. mert nem sikerült rájönnöm... Meg még azt hogy mi az a hőmérséklet ami jó a lapnak (egyenlőre tuning nélkül) 32-36 között mozog Everest szerint
A választ előre is köszi!-Asus M2N32-Sli-Delux Wifi Amd 6400+ BE x2 Gefroce 8800GT 2x1GB 800Mhz GEIL BlACKDRAGON + 2x512 Kingston 800 Mhz 370 Giga Hdd 650Watt q-tec táp
-
Csupor
tag
Ja és még annyit hogy a Biost hogy tudom frissíteni ?
-Asus M2N32-Sli-Delux Wifi Amd 6400+ BE x2 Gefroce 8800GT 2x1GB 800Mhz GEIL BlACKDRAGON + 2x512 Kingston 800 Mhz 370 Giga Hdd 650Watt q-tec táp
-
Csupor
tag
Köszi szépen .. és az amd live az mire jó ?
-Asus M2N32-Sli-Delux Wifi Amd 6400+ BE x2 Gefroce 8800GT 2x1GB 800Mhz GEIL BlACKDRAGON + 2x512 Kingston 800 Mhz 370 Giga Hdd 650Watt q-tec táp
-
Partyface59
tag
Hali Fórumozók!
Nekem is egy ASUS M2N-E SLI deszkám van kérdésem az ASUS oldalán található biosfrissitésen kivül lehet még valahol újjabat találni. Mondjuk 2007-est.
Más, a win alól nehéz -e a bios frissítés és azt hogyan kell?
Előre is köcce Mindenkinek!A pisztácia kifogyott ,csokoládé nem is volt!!!
-
Csupor
tag
Hali bios frssítés 3 sorral fejjeb le van írva , és a nem érdemes máshonnan szedni (szerintem)
-
nyattis
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat hogy egy m2n32SLI deluxe gyakorlatilag lassaban működik mint egy alap gagyi k8n vagy ilyenek? Pl winxp lassabban bootol, valamint a file műveletek is lasabbak, és ha nézem a procit egy sima film másolásánál a cpu használat 100%. Gyakorlatilag közben nemigen lehet mit csinálni.
A konfig:
m2n32SLI deluxe wifi ed. + athlon 64 3800+, 2x 512 ram, ex550 vga, 250 GB sata2 samsung hdd
Ja és a legújabb bios-ra frissitettem hátha..... de nem.... -
nyattis
csendes tag
Az hagyján de akkor is ha valami komolyabb file művelet van.. Pl nagyobb file olvasása, mondjuk photoshop-al vagy ilyesmi. Akkor is ha csak 1 sata vinyó van benne...
Ráadásul még érdekes az is hogy friss xp telepítés után a rendszer particiója teljesen töredezett... össze vissza vannak a file-ok, nem úgy mint egy új telepítés után..
Na erre varrjatok gombot ! -
Zoli329
addikt
Itt vmi más probléma lesz, de igazából hozzá se tudok szólni. Win telepítés után a töredezettség okés, sztem ahány telepítés, annyi féle fájlelrendezés. Mit értesz nagyobb fájlművelet alatt? Photosop nyilván lefogja kicsit a procit. És mivel nem dual-core-os procid van, nem nagyon tudsz mit tenni. Igazából tanácstalan vagyok kicsit, nézd át az alaplapi bios beállításokat amik a háttértárolókra vonatkozik.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Hali!
Sp2-es Xp-t használsz?
Biosban Sata Ide módban van?
Kábele OK?
HDSentinelt szedd le nézd meg vele a vinyót!
Látja-e a cache teljes méretét, nem-e HDD probléma.
Próbáld ki más vinyóval, vagy a vinyódat más gépben.
A Ctrl+Alt+Del-el nézd meg az alkalmazások fület mi zabálja az erőforrást.
Havernál eccer az Auto Update fogta a gépet, nálam meg az avast vírusírtó hülyült be, letiltottam minden Ok lett, frissítettem azóta jó.
Az nv Ide drivert tedd fel rá és nézd meg az Nforce Sata vezérlőnél minden ki van-e pipálva a tulajdonságok fül alatt. Udma Ok?
Mekkora partícióra tetted az XP-t?
Válaszolj ha tudz mindegyikre és megpróbálok segíteni. -
-
nyattis
csendes tag
Kösz mindenkinek a segitséget. Egyelőre nem tudok mit mondani a fejleményekről mert még melóban vagyok. De kipróbálom másik vinyóval aztán jelzem mi van..
De azé kössz -
Zoli329
addikt
Lehet írok majd egy logoutot az M2N32-SLI Deluxe lapomról. De ahhoz kellene némi idő, ami olykor nincs.
-
d(-.-)b
csendes tag
Üdv!
Énis egy Asus m2n32 Sli deluxe, Wifi ed.t néztem ki magamnak.Ahogy olvasgattam, láttam h többeknek is ilyen alapja van már jó ideje...
Nagyon megköszönném ha leírnátok milyen tapasztalataitok vannak a deszkával!Gondolok itt a biosra,a ramokkal való kombatibilitásra, mennyire lehet kihasználni az alap funkcióit... és amit jónak láttok.
Köszi!
ciao -
Csupor
tag
Szasztok Nyatis problémája ismerős nekem ,ha a kábelek rendben vannak, akkor valami köcsög vírus szerűség csinálja ,nekem egy windows telep megoldotta a régi gépemen, de annyit kelett tennem h egészen addig mindíg sima xp-t telepítettem, és amikor úgyanúgy beszívtam, a telepítésnél két particiómat nem talált meg a winfos telepítő, mindegy mondom feltettema sima xp-t ,naná h nem láttam egészen addig még felnem nyomattam az sp-2-őt, azóta az sp2-es windowst telepítek.. Ennyi amit tok segíteni
-
Csupor
tag
nekem egy hónapja van ez a lapom 3800 x2 procival 2*512 rammal, a tapasztalataim, nagyon jól hül teljesítményéhez képest ,viszont talán a memóriák kicsit melegebbek ,mert ugye a proci fölé kell tolni, de negatív tapasztalatom nincs vele kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest