Új hozzászólás Aktív témák
-
pigatt
őstag
Itt nézz szét! Válaszd ki az alaplapodat és search megnyomása után ott lesz, hogy wireless biztos magtalálod.
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
NIBI
csendes tag
Nekem van a gépházamon egy audio előlapi panel. És nem tudom, hogy a dugóját hova kell csatlakoztatni az alaplapon.
Szóval hova kell dugni? Lehet egyáltalán?Fejmozgáskövetőt készítek (TrackIR szerűség házi változatát!), érdeklődj bátran. ;)
-
NIBI
csendes tag
Hát akkor még átböngészem.
De akkor örülök neki, hogy van.Újabb problémám lett azóta:
Ha a gépet készenlétre rakom, és utána gombnyomásra bekapcsol, akkor az internetemnek löttek... Sehogy nem tudom többé visszaállítani. (Természetesen restart se segít.) Azt írja ki, hogy a hálózat nem jött létre, vagy korlátozott.
Más is tapsztalta már ezt?
Ha igen, akkor tud rá valaki értelmes megoldást, hogy ne csináljon ilyet?[ Szerkesztve ]
Fejmozgáskövetőt készítek (TrackIR szerűség házi változatát!), érdeklődj bátran. ;)
-
enroy
csendes tag
Sziasztok!
Vkinek volt már olyan a lapjával, h elszállt benne mind a 2 hálókártya és még PCI-ossal sem ment?
Egyiken sem világít a Led, nincs kapcsolat, de a win meg beismeri őket:S
ötlet?
köszi -
tag
Sziasztok!
Csak azért írok hogy ne csak mindíg a negatívumokról szóljon a topic hozzájutottam egy x3 8750Phenom processorhoz mondom magamban kipróbálom milyen lessz a 6400+black editionom után. Hát nagyon elcsodálkoztam hogy az m2n32-sli deluxe alaplapomban 1903biossal előszörre 2800mhz stabilan ment majd később megcéloztam a 3000mhz-t ami sikerült stabilan megy a lapban a proci mindez ősember Super Talent 4x1gb memóival úgy hogy nem kell vennem uj lapot a Phenom alá ebben is tökéletesen megy minden progim gyorsabban fut a játékaim is tökéletesen mennek
Üdv Gabson
-
Zin
őstag
M2N-E SLI-be belemegy egy 88GT?
Alaplap cserenel uj win-t is fel kell rakni?
[ Szerkesztve ]
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Ricsi198708
csendes tag
Hali mindenkinek egy kis segitség kéne
ASUS M2N32-SLI Deluxe alaplap S940 AM2
Ez a lap passzolna a többi cuccommal?AMD Athlon 64 X2 6000+, 2 x 3000 MHz dobozos (AM2)
MSI NX8800GT-T2D512E-OC 512MB PCI-E
GEIL ULTRA DDR2 PC6400 800MHZ 2048MB KIT CL4
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP -
pigatt
őstag
válasz Ricsi198708 #3468 üzenetére
Passzolna, de a vga nem lenne kihajtva ugyanúgy mint nálam!
i9 / 4080 / 32"
-
Ricsi198708
csendes tag
Köszi!
És hogy tudnám tuning nélkül rendesen kihasznalni a kártyát?
-
pigatt
őstag
-
gabbesz
csendes tag
Üdv mindenkinek! Olvastam itt már hideget meleget az M2N-SLI Deluxról. Kérnék egy kis összegzést, véleményezést azoktól akik már "régóta" használják vagy csak ismerik. Érdemes-e ezen a pénzen ezt a lapot megvenni vagy van-e jobb is? Mennyire megbízható? Kényes-e eggyes márkákra, vagy csak úgy szimplán hardverekre? Van-e vmi általános hiba a szériával?stb.
Egy 5000+ B.e. tervezek bele, gondolom ezzel nem lesz gond. Geil ultra 800-at szereti?
Vagy van más márka ami jobb lenne hozzá?
Előre is hálás köszönet a válaszokért és tanácsokért! -
tag
válasz Ricsi198708 #3470 üzenetére
Helló nekem az a véleményem hogy egy 6000+ proci ami 3000mhz megy tökéletesen kihajtja a 8800gt videókaridat ár- minőség arányában a legjobb választás üdv gabson
Üdv Gabson
-
szacsee
nagyúr
válasz Ricsi198708 #3468 üzenetére
Jó lesz az, de a memókat CL4-ben használd.
Pigatt kihajtja az rendesen, lehet nem 100%-ig, de nem sok helyen fog CPU limitbe botlani, mivel általában a gémeket fullon szereti nyomni az embergyereke.
Ott pedig nem naon a proci szól bele a dologba.
2,6Ghz-s C2D is kihajtja már elég jól, annak meg az ájemdé megfelelője kb a 6000+-os X2 gémeket nézve.gabbesz: mennyi lenne a gépre rászánva?
tuning bejátszana?[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz gabbesz #3475 üzenetére
Ha nem vagy megszállot AMD fanatikus, akkor intel féle megoldáson is elgondolkodnék. (főleg ha játékra kell).
A legjobb ha egy P35-ös chipkészletü lapot nézel ki, azok már kiforrottak, nincs velük gond, C2D-ket és Quadokat is azokban lehet nyúzni a legjobban.
Ajánlanám:
Gigabyte P35 DS3P, esetleg több kesh esetén P35 DS4
Memória: valami 1066-os megteszi, kingmax-ok kb 10K körül mennek boltban is (2x1gb)
Prociból mindegyik elég jól tuningolható, de ha megvan kb hány Mhz-n ketyegjen alapfrekin, akkor a pénztárcád függvényében lehet dönteni E4xxx, E6xxx, E7xxx és E8xxx sorozat közül
VGA-nak 9600Gt, vagy 3870-et ajánlom, bár inkább az utóbbit, mivel kevesebbet fogyaszt üresjáratban és jobb a hűtése is, valamint az új meghajtóprogikkal kb 8800Gt szintet tudja.
Tápnak az FSP 400PNF-et ajánlanám, mivel minőségi és tudásához mérten olcsó darab.
Háznak, ami jól esik.
HDD-nek ha a megbízhatóság a fontos, akkor én a WD-t favorizálom.
ODD-nek ami jól esik, bár én Pio-t használok 3-4 éve és teljesen meg vagyok elégedve.
Összesítve depón nézett árakkal:
Gigabyte EP35 DS3P (25K) DS4 (30K)
C2D E4600 (22K) E7200 (25K) E6750 (30k)
Memória: Kingmax 1066 DDR2 2x1gb (9K)
VGA: 3870 és 96Gt is 28K körül kapható
FSP ATX 400PNF 6K
Ház táp nélkül 6-10K (bár határ a csillagos ég.
ODD-k 5-8K-ig, hacsak nem BR meghajtó kell.
Ez a konfig hangyafasszal 100K fölött lesz, de ár/teljesítményben verhetetlen és a mai játékok közül mind elég jól szereti majd.
Szerintem a többiek sem cáfolnak meg ezzel az állítással.
Vastagítva vannak azok a termékek, amiket szerintem érdemes megvenni. -
pigatt
őstag
válasz szacsee #3474 üzenetére
Ezzel nem értek egyett, mert teszteltük az én gépemet (adatlap), és egy ilyen kaliberű intel konfigot csak egy 88gt-vel, és az intel konfig Crysis alatt minden low, multiplayerben majdnem dupla annyi fps-t kapott. Valami P35 chippes Gigabyte lap volt egy E8200 Gainward 88gt meg valami 1066-os 2x1gb ram.
És High-Very High-ban is csúnyán megverte az enyémet.
És még az a lap sem volt pci-e 2.0!!!! Mit tudhat akkor egy Striker II Formulaval vagy Extreme-mel???
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
szacsee
nagyúr
Akkor nemtom mi lehet, mert mindenki azt mondja, hogy az intel proci azonos megfelelője egy 300-400 mhz-val gyorsabb amd.
Viszont gaboman is intelre váltáskor eléggé csodálkozott, hogy mennyire meglódult a masina, pedig alapon nézte egy 6550-es C2D-vel.PCI-E 2.0-s lappal sem menne többet, mivel ezek a karik nem használják ki teljesen a sávszél adta lehetőségeket...volt róla teszt is.
-
gabbesz
csendes tag
válasz szacsee #3476 üzenetére
Köszönöm a választ és az ajánlatot is . Megfontolandó konfig, gondolkoztam én is hasonlón már . Még nem vagyok biztos benne hogy is lesz az új erőmű... Ezért is gondoltam véleményt kérek az eddig tervről, ugyhogy még mindig várok véleményeket a lappal kapcsolatban(M2N-SLI). Nem megrögzötten de inkább AMD párti vagyok.
-
éN79
addikt
válasz gabbesz #3472 üzenetére
Szia!
"hideget" részben tőlem is olvashattál róla, bár ezzel a lappal értem el a legkomolyabb "tuning" beállításokat amd-s megoldások terén, viszont a végére már ezzel a lappal is volt a legtöbb gondom, aminek részben az is lehetett az oka, hogy az akkori brisbane magos procim igencsak újnak számított és türelem hiányában nem vártam túl sok bios reviziot, szóval lehet azóta már nem állnak fenn azok a hibák, amik engem akkor intel felé passzintottak.
Szóval a lap piszok jól tuningolható, de nálam auton egyszerűen túlfeszelte a procit (így le is kapcsolt) illetve nekem a hűtő felfogatásának iránya sem volt szimpi, mert a "normális" légirányt, azaz a hátrafelét csak a Zalman megoldásaival tudtam elérni, hiszen azok voltak elforgathatóak, a Hyper TX pl. csak a chip borda és a vga felé tudta tolni a levegőt, az sem hiányzott egyiknek sem.Geil ultrával nálam semmi gondja nem volt, hasítottak együtt, mint ahogy Vitestával és OCZ 1100-essel is, ellenben úgy már nem ment, hogy két ilyen-két olyan típusú ram, bármelyik slot állásban próbálva. (konkrétan az ultra-vitesta majd vitesta-ocz párosokkal néztem).
Ha amd, akkor én a helyedben (és ezt nem ebben a topikban kéne reklámoznom ) valamilyen amd chipsetes (gigabyte) lapot kezdenék el nézegetni, tapasztalat híányában, de az olvasottak alapján szvsz. ajánlott lehet.
Amit meg szacsee az inteles elgondolkodásról írt, valóban , és kevesebb hajam hullottúgy van, sajnos. Pedig jómagam is AMD párti vagyok/lennék, de sajnos az utolsó lapom pont egy ilyen asus volt...
-
gabbesz
csendes tag
Hálás köszönet a válaszért . Ehez hasonló "élményekre" lennék még kiváncsi a lappal
kapcsolatban. És még egy ujjabb kérdés: egy ASUS Triton 75 valyon elég lenne a fent említett procihoz(5000+ B.e.), hogy optimális hőfokon tartsa terhelés mellet is(egy olyan házban amiben jó a légáramlás)? Persze csak alap órajelen, tuning nélkül.
[link]
Mivel alapból nem jár hozzá venti passzív hűtésként működe, ezért természetesen az érdelkelne így hogy teljesíten. -
tag
válasz gabbesz #3482 üzenetére
Helló nekem ellenben eddig ez a legjobb lapom pedig volt intelem is jónéhány x2-sek nálam a 12.01 biossal hibátlanul mentek most a 19.03.biossal az x3-is tökéletesen megy simán viszi a lap a 300 feletti fsb. nem a lap fogy el hanem a processorok memóriavezérlője bizonyos ram mhz fölött.
Üdv Gabson
-
fatabbot
csendes tag
Hello!
Hát ezzel a kérdéssel lehet hogy nem az alaplapomat kéne hibáztatni. Olyan gondom van hogy néha a gép csak 3-4 próbálkozás után akar bootolni. Elinditom felpörögnek a ventik megy kicsit és leáll. kb 3. próbálkozásra elindul, akkor bebootol frankón és semmi baja nincs órákig netezek játszok. Nem fagy vagy akadozik szal semmi gond vele. Külföldi fórumokon valami "cold start" dolgokat emlegettek. Most nem tudom hogy ezt a jelenséget hivják-e igy vagy a napi első "hideg inditásra" mondták, mert leginkább csak az első inditásnál csinálja. Ja a lapka m2n sli deluxe. A valamit tudtok mondani akkor lécci help
-
Pero
senior tag
válasz gabbesz #3482 üzenetére
Hali, nekem is M2N SLI-Delux lapom van igaz már 2. mert egyszer elszállt az 1ik USB port a régi lapon, de gond nélkül kicserélték. Hajtottam benne régebben egy 3800+X2-t még Windsorosat, volt benne több Brisbane-es is, nálam a lap valamivel 300felett-i FSB-t visz, tény h a feszültségeket érdemes manuálisan is beállítani ahogy éN79 is írta. ami a hűtő felfogatást illeti nekem az tetszett h 3körmös keretet kaptam mind2szer hozzá, nekem első körben egy AC Freezer64 volt rajta a ház eleje felől fújt hátra, most egy CM hyper 212 van rajta, ide csak annyi tartozik h valamiért a CPU ventiszabályzás nemigazán ad eleget a ventinek így nagyon lassan forog, de ez lehet a venti hibája mert másikkal tökéletes. a chipset elég forrófejű, ami a tuningot illetién sajnos a lap korlátaiba ütköztem mert jelen példány 305 nél már nem bírta és sajnos nem BE procim van. így jutottam el 3,1GHz-ig.
Memók közül nekem volt benne kingmax 667, es 800 as volt benne Corsair Dominator, Samsung 800 as, és most Crucial Ballistix van benne azokkal is szépen elvan, Mindent összevetve én szeretem ezt a lapom. -
Pitterix
őstag
Sziasztok új vagyok...
ASUS M2N-SLI Deluxe Wireless Edition alaplapom van, mellé AMD 5200+ AM2 proci, 3giga Kingmax 800MHz memo.Szeretnék bele egy most megjelenő ATI-t: 4870-4870x2-őt.Szerintetek belemegy, meg esetleg egy Phenom proci???
Előre is köszönöm a segítséget!!!!
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pero
senior tag
van már új bios az M2N SLI Deluxhoz ami 9850ig támogatja a phenomokat
-
enroy
csendes tag
Sziasztok!
Most kaptam egy új m2n sli deluxe lapot gariba, a probléma az h ez mintha kicsit jobban melegedne (mondjuk amikor még utoljára használtam a régit akkor nem volt ilyen meleg az idő, gondolom ez is tesz rá
a chipset alap használaton 62-67 fokos és a proci is olyan 55-60.
a ház oldala most le van véve, de van benne venti is, ami nem sokat ér:S
Tudja e vki. h. mi a legmagasabb hőmérséklet, ami még nem káros?
és vmi ötlet h csökkenthetem le(cpu: gyári hűtő, chipset: gyári Cu passzív)
előre is kösz -
Pero
senior tag
AMD prociknál az optimális 55-60 fok maximum, lapnál kicsit sok sztem a 62, 67, nálam ilyen melegben sem megy 45 fölé mondjuk nekem azért fúj rá kellően levegőt a proci hűtőj. Ahogy látom húzva van a proci, azt a gyári hűtővel nem igazán érdemes, sajnos az nem igazán tuningra va, tudom ajánlani a cooler master hyper tx, hűtőjét, vagy az artic cooling freezerjét ezek olcsóak és lehet vele tuningolni is. mondjuk nemtudom menniy feszt adsz a procinak, ill a chipsetnek.
Pitterix
ha jól tudom a 1502es már mindent támogat, bár elvileg a 1302-től már támogatottak a phenomok, de ha jól tudom pl csak a 1502 támogatja a 9850et.innen letudod tölteni a biosokat.
[link]
sok sikert -
enroy
csendes tag
köszi, a segítséget a procim jelenleg nincs húzva, az még a másik lapos érték volt. ennél még nem próbáltam meg, mert így is elég meleg. (alapon m1 minden most) de az még elfogadható hőmérsékleten.
engem inkább a lap höm. izgat:S
lehetséges h esetleg nem jól illeszkedik rá a heatpipe?
mondjuk nálam is m1 rá a levegő a prociról, de az meleg:S
thx -
enroy
csendes tag
uhh most néztem h valszeg a videokarim nyomja rá a meleget, pont ott van mellette és arra fújja :S
ilyenkor mit lehet tenni? -
topee
tag
Sziasztok!
Van egy elkeserítő problémám. Asus M2N32-SLI Deluxe WiFi-AP alaplap.
Processzor: AMD Athlon64 X2 4800+
Ram: 2x2GB DDR2 800MHz Kingmax
Videó: ATI Radeon HD3650 512MB PCI-EA jelenség a következő: Linux alól órákig képes működni a konfiguráció, minden stabil, minden szép, minden jó.
Most költöznék át a régi winyómról így másolok ezerrel.A lényeg annyi, hogy WinXP SP2 alatt néha, teljesen véletlenszerűen, tehát nem kifejezetten adott app megnyitásakor egyszerűen csak kimerevedik a kép, winyó ledje világít.
Winyóra gyanakodtam első körben, így hajrá, fusson egy fél órát a lemezellenőrzés. Semmi hiba. Egy 20 percig ment a memóriateszt is, nulla errorral. Gondoltam túlmelegedik a gép, bettem még 2 ház ventillátort egyet chipsetre irányítva, egyet a házból kifelé fújóra.
Van ötletetek hogy egy vadi új gép miért fagy teljesen véletlenszerűen? Még az Alt-Ctrl-Delete re sem reagál. Driverek minden fenntvan ahogy kell.
Köszönöm a segítségeteket és az ötleteket előre is!
Üdv. Topi
[ Szerkesztve ]
A szakáll nem szúr, csak a megfelelő oldalára kell születni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest