-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
P.O.C.
tag
válasz Solar_Wind #7203 üzenetére
hát valóban nem. de ki lehet egészíteni szerencsére
-
Ombi5
őstag
Akkor orom ,bodogsag!
Erosen ragodom ezen az apple TV-n... -
Solar_Wind
senior tag
Régebben olvasgattam, hogy sok embernek volt problémája azzal, hogy amikor felébreszti a MacBook Air-t, akkor nem akar automatikusan csatlakozni a wifihez. Állítólag ezt a 10.7.3-al orvosolták, de eddig nekem nem is volt problémám ezzel 10.7.2 alatt sem. Mostanában viszont elfelejti a hálózatot, és sleep után kézzel kell rácsatlakoztatni. Fogalmam sincs, mivel függ össze ez, hogy most jelentkezett és eddig minden rendben volt.
Apple fórumán olvasgattam, hogy volt akinek az használt, hogy kikapcsolta a bluetooth-t. Majd ezt megnézem, de addig is van vkinek vmilyen ötlete?
-
törölt tag
udv!
kaptam egy macbook-ot, hogy nezzek ra, mert nem mukodik.
hiba: ekapcsolas utan a rendszer nem tolt be. apple logo megjelenik, homokora logo es itt megall.
hogyen lehetne eletet lehelni bele? lemez nincs hozza. nincs ilyen mint a windowsnal, hogy csokkentett mod vagy hasonlo? -
Phantomhive
aktív tag
válasz #47053824 #7212 üzenetére
http://macs.about.com/od/faq1/f/emergencystart.htm
a safe modehoz: Shift+Bekapcsolás kell és jóval hosszabb idő alatt indul, mint átlagosan, mert végigellenőrzi a rendszert.
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
nagyúr
válasz Solar_Wind #7211 üzenetére
Nekem 10.7.3-mal nincs ien gondom, igaz, nekem mindig ki van kapcsolva a BT, mivel nem használom.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Eszleny
aktív tag
Szeretnék hibajelentést küldeni az Apple-nek. A hiba a következő. Adott egy fájl, aminek a Spotlight Comments mezője nem üres. Ha ezt a fájlt átnevezem és a fájlnévbe bekerül pl. az "ő" betű akkor utána magától kitörlődik a Spotlight Comments mező. Kipróbáltam, hogy más egzotikus karaktereket teszek a fájlnévbe az í, é, á, ü stb. kívül, de mégsem törlődött.
Leellenőrizné valaki, hogy az Lion alatt is fenn áll vagy sem?
-
Aaron14
őstag
Apple MacBook Pro 13" topcase cserét mennyiért csinálnak, ha van topcase? :-)
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
reload.
tag
lassan elvileg jonnek a 2012-es mbp-k, szerintetek lesz valami jelentosebb valtozas, illetve 11-es modellekre akcio? ami szamitasba jonne az a 13-as mbp, de hardverileg eleg gyenge, szoval igy eleg erosen elgondolkodtam egy imac-en. bar egyenlore meg sajnos nem aktualis szamomra.
[ Szerkesztve ]
-
__H4X0R__
senior tag
válasz reload. #7218 üzenetére
Az uj 13"-es Macbook Pro-k gyartasa kb junius kornyeken kezdodhet, elmeletben az Intel Ivy Bridge processzorokkal lesz szerelve. Tobbet nagyon nem lehet tudni rola, voltak pletykak a kulso hazrol, hogy az hajazni fog a Macbook Air csaladra...
A 2011-es MBP-k ara pedig jelentosen csokkenni fog, bar ha jobban akarsz kijonni, akkor nem erdemes itthon megvasarolni.
www.kristofnagy.com
-
Solar_Wind
senior tag
Miért van az, hogy a Névjegyzékben az iCloud kétszer szerepel csoportként. Így az összes névjegy duplikálva van. Nem lehet törölni az egyiket.
-
SLYM
veterán
sziasztok, 3G-s tabletet fogok venni (eddig az ipad 2 a nyerő, ha ez számít), az érdekelne, hogy tudnátok-e ehez előnyös 3G-s csomagot ajánlani? nem tudok ezekről sokmindent, eddig nem érdekelt túlzottan a mobilnet, itthon csak azért van valami szar az asztali PC-mhez, hogyha esetleg elmegy a net, akkor legyen valami, de mivel az még éves szinten is alig fordul elő, ezért ilyen kártyás cuccom van, aminek horribilis ára van adatforgalomra vetítve, tehát biztos, hogy van ennél sokkal olcsóbb. szóval tudnátok valami jót ajánlani? kb arra használnám a 3G-t a tableten, hogyha a haverokkal beülünk valahova, akkor ott tudjak esetleg netezni, vagy ha mittudomén a kocsiba kellene valami miatt net, akkor legyen. a legtöbbször azért ahova megyek ott van wifi, szóval nem használnám sokat a 3G-t, mondjuk 2 naponta kb fél órát, hogy mondjak egy körübelüli átlagot
-
iamthesonar
aktív tag
haliho!
nemreg csatlakoztam a macbook pro tulajdonosok taboraba... en nemetorszagban vettem a kis aranyosat vadi ujonan... nem igazan ertek hozza annyira minnt egy sima mezei winfoshoz... a problemam hogy nemet a mac os x lion... a beallitasoknal (tudok nemetul de idegesit elegge de sajna ez van itt van munka..) lehet tobb nyelvet valasztani koztuk a magyart is de az isetenert nem allitja at mint mondjuk a win7 ultimate van erreg lehetoseg vagy uj op rendszert kell vennem ami angol vagy magyar? a masik tudnatok e abban segiteni hogy hogyan lehet particionalni? foleg video vagashoz meg zeneszerkeszteshez szeretnem hasznalni de rendesen idegesit ez a nemet op rendszer... esetenkent szuksegem van az autocadre meg a 3dsmaxra... (foleg hogy meg ismerkedem csak a rendszerrel) de a k@rva nemet nyelvvel nemtalalok semmit amit szeretnek... okosak segitsetek plz!!!
koszi
[ Szerkesztve ]
Listen to the acoustic sound of the sonar! It will be like that: U (u)(u),---, U (u)(u), ---, U (u)(u)
-
Misi1979
őstag
válasz iamthesonar #7226 üzenetére
Szedd ki a listából azokat a nyelveket, amik nem kellenek, maradjon a magyar vagy az angol.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
verb003
tag
sziasztok!
barátnőm anyujának behalt a laptopja, xp-vel, nem is indul be vírus miatt, újrarakom neki, de az adatokat lan-on szeretném a macbookomra átrakni, ez megoldható úgy, hogy be sem kapcsol a másik laptop? esetleg wifin?mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
verb003
tag
válasz TheMarci #7235 üzenetére
azért írtam, hogy ez lenne az elsődleges (laptop + macbook), mert amit tudok a laptopról, hogy asus, jelenleg, a winyo csatlakozását sem tudom, szétszedni csak a legvégső esteben akarom, plusz hazahozni sem szeretném a hdd-t, akkor az ő gépüket is szét kéne szedni, számomra macerásabb, mint hogy összedugjam a kép gépet lanon.
mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz verb003 #7238 üzenetére
felejtsd el a linuxot, azon belőni a hálózatot szenvedés. főleg idegen gépen, idegen környzetben. léteznek op.rendszerek, amik cd-ről indíthatóak és majd' teljes értékű rendszerek. az említett hiren's boot cd ilyen. cd berak, indít és ott lesz előtted egy op.rendszer. a hálókártyát remélhetőel fel fogja ismerni csuklóból, mivel a laptopokban a leggyakrabban standard, tömeg chipek vannak.
ha előtted van a rendszer, akkor lan kábel a macbookba és a laptopba, mindkettőt be a routernek 1-1 foglalatba, a windowson megnézed, h milyen munkacsoportban van(lövésem, h hol kell windowson, talán a sajátgép-tulajdonságok környékén, de a standard a 'WORKGROUP' szokott lenni aposztrófok nélkül. ugyan ezt beállítod a macbookon és a finderben bal oldalt fel fog tűnni a windows gép és elméletileg el fogod tudni érni azt. ha nem, akkor windows alól is gondolom látható lesz az osx, akkor az alól mászol rá a macbookra és húzod rá a fájlokat.
itthon nekem legalábbis van 1 pc laptop, osxben a network - advanced - WINS rész alatt beadtam workgroupnak azt, hogy: WORKGROUP és elkezdte látni a laptopot. fájlcsere gond nélkül megy.
de tetű lassú(wifi)[...] and on the sixth day God created Manchester
-
verb003
tag
válasz Phantomhive #7239 üzenetére
mac-en hol állitsam be? igazából eddig csak windowson csináltam lan-t, osx-en ez lesz az első.
mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
verb003
tag
válasz Phantomhive #7242 üzenetére
magyarul is leirod? mert nem angol az osxem.
mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
QuarK
senior tag
Halvány lila gőzöm sincs, valaha hasznos lesz-e az, amit most írok, de több órás szenvedés után ki kell adni magamból...
Merészeltem venni egy AirPort Express kütyüt, hogy majd jó lesz zenét lejátszani kábel nélkül. Úgy merészeltem dönteni, hogy a kis APE majd a házi wifihez fog csatlakozni, kliens módban. És azt hittem, ez menni fog. Hát nem.
A kis mocsok vígan vigyorgó zöld leddel működött, de az iTunes nem tudott kapcsolódni a "távoli" speakerhez, az iPhone pedig semmit sem látott. Az AirPort Utility is azt mondta kb. 5 perc után, hogy "hát, nincs a közelben az APE, biztos be van dugva, blabla"?
Órák elteltével kezdtem azt hinni, muszáj lesz dupla NAT-tal csinálni (a házi routerbe (ilyen speckós, ADSL-es Huawei szirszar) dugva (vezetéken) az APE, és az APE mint wifi router (szóval kész incepció) - talán bele is mentem volna, de a hangfal és a router (a telefonkábellel) a szoba másik végében van. Pedig ha az APE volt a császár, a base station, akkor az AirPort Utility végig látta, és nem szakadt meg a kapcsolat.
Végül további kutakodás után három problémát kellett feloldanom, hogy menjen az AirPlay a macbookon és az iphoneon is úgy, hogy az APE kliens módban van:
1) Ki kellett kapcsolni a macen az ipv6-ot a wifi-re: networksetup –setv6off Wi-Fi
2) Át kellett állítani a házi wifi hálózat titkosítását WPA2-ről WPA-ra (röhej)
3) Ez az, amitől végképp elpukkant az agyam: a házi wifin pár értéket meg kellett piszkálni:Beacon Interval: 75 (egyes helyeken 50-et említenek)
Fragmentation Interval: 2304
RTS Interval: 2307Már nem tudom, mik voltak az eredeti értékek a routeren, de erre állítva őket, láss csodát, minden működik.
Szóval, most először szopatott meg egy Apple cucc, és mocskos módon. Dühös vagyok. De győztem.
-
Phantomhive
aktív tag
-
iamthesonar
aktív tag
válasz TheMarci #7229 üzenetére
tudom utan a nezegettem dolgoknak... talaltam egy olyan megoldast ha csinalok egy kulon particiot es arra telepitek windows. nekem van eredeti win7em... ezt azerrt szeretnem mert a munkam miatt kell a win mert a kutyuim szoftvere es a Rewe uzletlanc kommunikacios es adar kuldo szoftvere nem mukodik mac os x en... mar probaltam meg ahogy nezegettem nem is letezik mac en... szoval nem szeretnek 2 notebookot hurcolaszni hanem egyen megoldom igy de a prohardveres koponyakban jobban bizom mint barmilyen forumban..
Misi1979: koszonom szepen a segitseget! egybol be tudtam allitani egg csomo dolgot! magamtol nem jotted volna ra hogy a hobbit ki kell szedni... koszonom!!!
Listen to the acoustic sound of the sonar! It will be like that: U (u)(u),---, U (u)(u), ---, U (u)(u)
-
TheMarci
addikt
válasz iamthesonar #7246 üzenetére
Így már mingyárt más. Bootcampnek hívják, be van építve minden mac-be, pár kattintással tudsz vele külön partíciót csinálni a winnek, és feltelepíteni rá.
Itt elég konkrétan le van írva mindenféle segítség / FAQ: http://www.apple.com/support/bootcamp/
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
muzsikpeti
aktív tag
Macbook air-en, hogy tudom beállítani, hogy a fűllhallgató kimenetet tudjam spdif kimenetként használni?
Köszi -
iamthesonar
aktív tag
hogyan lehet mac os x-re telepitett softvereket uninstallalni? van benne olyan cucc mint a windows program kezeloje vagy csak a kukaba rakom azt leszedi?
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 2020 8GB/512ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p3777
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 2019 13" i3 8GB 256GB notebook - i3 1000NG4 8GB 256GB garanciával
- MacBook Air M1 Megkímélt 8GB/256ssd/1-3 hónap gar./92%/p3773
- 13,6" Apple MacBook Air M2 Space Gray, 8GB RAM, 256GB SSD, doboz, töltő!
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- MacBook Pro 2022 - M2, 256/8GB 13" touch bar
- Apple Macbook Pro M2 Touchbar 13'', Space Gray, 256/8, 100% akku, garanciális
- MacBook Pro 2020 i9 16 inch 32gb ram 3 ciklus 27% Áfás!!
- Apple MacBook Air 2015 i5 1,6GHz , 4Gb RAM , 128 GB SSD , 99% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest