- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
XFishboneHUN
senior tag
Nálunk is a cégnél DELL cuccok vannak, mint rendszergazdák szívunk velük eleget a javítattásuk miatt. Laptopokkal és monitorokkal is gondok vannak, pedig business szintű cuccok, kurva drágán és mégis szarok (persze nem ténylegesen, de sok a hibás, vagy meghibásodó darab). Főleg a Precision 3510-3520 típusokkal van sok gond és, hogy a DELL U2415 monitorról ne is beszéljünk, ami dual monitor módban egyszerűen elkezd villogni (rengeteg ilyen esetünk volt) random és erre nincs orvosság. Csak ez a frissítsd ezt, frissítsd azt talán megoldja... Vicc, de 99 %-ban szerintem driver problémák okozzák. Az említett laptopokban pedig sorra pukkanak el a batteryk, meg az alaplapok. Eddig a 7280-nal még nem volt gond, de majd jön a 7390 2in1, ami touchos meglátjuk....
Persze megértem azt is, hogy semmi sem tökéletes, csak azért már ilyen ár/érték arányban meggondolja az ember, hogy 5-700 ezerért ne legyen már gond egy sz*ros billentyűzettel PRO szintű laptop esetén, miért nem volt jó, ami a régebbi típusokban volt? Azzal nem volt annyi gond tudtommal. Na meg a túlmelegedésről is hallottam az idei modellek esetén, bár azt elvileg már egy update-el orvosolták, ha jól rémlik.
A fő gond, hogy minden gyártó azt hiszi, hogy ha valamit minél jobban összezsúfolunk az a király, csak ilyen nagy teljesítményű eszközöknél kevésbé gondolnak ezek hátrányára, ami pl. vezethetett a túlmelegedési gondokhoz is az idei szériában, az i9-es procis laptopok esetén biztosan.
Jól van, azért köszönöm a tanácsokat. Még rágódom rajta egy kicsit, aztán meglátjuk....
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
-
wm2
őstag
Ajánlom TBMC kolléga kálváriáját elolvasni. Ezek mindenhol megvannak. Irodás Win_PC gépeknél meg különösen. Az XPS is csak egy Win_PC divatgép. De mindig ehhez hasonlítgatjuk az ára miatt, ám ha már ár, csak nézd meg mit kapsz hétszázért a Dell-től, és mit az Almától. A szoftveres kapaszkodásról meg csak annyit, hogy a legtöbb zenész a Kapitány óta inkább stabilan beágyazza magát egyel, vagy kettővel régebbi verzióba. Az Arturia rendszeresen írja ki weblapján, hogy várjunk a frissítéssel. Jártam nem olyan régen egy olyan stúdióban, ahol régi sajtreszelőn Yosemite futott. Vajon miért, ki lehet találni mennyire érdekli ezt a csoportot az apfs és dark mode pl.
2 magos Macbook Pro vagy passzív Macbook? Minek ez a 2 front, ráadásul mindkettőtöl erősebb az iPad Pro. Ez csak egy példa arra, hogy hogyan ütik saját termékeikkel egymást. Megy a back to school marketing mibdenhol és melyiket is válasszam?
Ozora <3
-
Gomba
senior tag
Mindenekelőtt: 1. tökéletes igazság nincsen 2. nem vagyok apple fanboy, bár tény, hogy van macbook, iphone, watch
Noszóval személy szerint rengeteget szívtam windows10-zel (indexelés probléma a creators updatenél pl. stb) és sok cég van (nagy multik is stb) akik még mindig nem mertek frissíteni windows10-re. Szóval ott sem sajtból van a kerítés."ám ha már ár, csak nézd meg mit kapsz hétszázért a Dell-től, és mit az Almától. ":
Dell XPS 13 684ezerért: [link]Azért ezt választottam, mert kb ez van pariban a 2018-as 256GB-os touch bar i5 MBP 13-mal árban. Ránézésre ráadásul majdnem ugyanaz a proci van benne, de a Dell alap sebességen 1.6 Ghz az apple 2,3 (mindkettő quad)
Miben ad akkor többet a Dell? Igen UHD a kijelző a Dellben. 13-on 4K biztos szép, nekem a QHD is bőven elég viszont a 2018-as MBP-ben meg 5.0 a bluetooth vs 4.2 ebben. A minidisplay és a két usb3 nekem hátrány inkább, mint előny. A touchpad fényévekre van egymástól. A Dell műanyag, a másik fém.
Nem csak tisztán teljesítményről beszélünk, hanem a csomagról. A Dell az 5-6 évvel ezelőtti XPS-ek óta már nem tud olyan prémium minőséget adni, mint az apple.
és a legfontosabb: nekem a 16:10 képarány alapjaiban majdnem windows laptop 15"-ös szintre emeli a használhatóságot a macbooknál (NEKEM), illetve sokkal magasabbra a 13-as 16:9-es windows notebookokhoz képest.[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
wm2
őstag
Én ezt találtam. Anno olvasgattam, hogy a rutinos XPS tulajok (én megnemvenném, inkább egy Razer Blade) egyből szétszedik a gépet és megy a fos hővezető paszta helyére egy mégjobb. Jobb, kevéssé melegedő SSD és prémium tuning ram. Aztán szoftveresen jön még egy kis throttlestop app és máris nyertél ~ -10 fokot. Na ezt nem tudod megcsinálni csak úgy egy 6 core rMBP-val, pedig van a csoportban szervízes, aki megmondja neked, hogy a paszta itt is gyárilag kaka.
Mobile workstation fogalmat tisztázandó, egy példa: Xeon E3 + Quadro M Fujitsu Celsius / 10 év alkatrészelláttás. Ezt hívják nálam mobil munkaállomásnak, nem az XPS-t vagy i9 rMBP-t. Ezek csak flagship divatgépek. Windows: egyetértek. Ha jön az update remegek. Katasztrófa.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Gomba
senior tag
Ezt plusz 8 GB rammal (16 összesen) és 4K-s monitorral (mivel QHD nincs) célszerű szerintem összevetni a 15-ös MBP-vel. Akkor azért majdnem egy áron vannak, kivéve, hogy az MBP-nél az még csak a 256 GB-os.
De ez a gép nekem nem egy gép azzal amiről eddig beszéltünk. Ez nekem már közelebb van egy gamer géphez a dedikált videókártya miatt (az általa generált hő és "elszenvedett" energiafogyasztás miatt).Félre értés ne essék, nyilván túl van árazva a macbook (nagyon) és sokkal nagyobb teljesítményt lehet sokkal olcsóbban is összerakni. Ráadásul a gariztatás sem feltétlen optimális így hogy nincs Apple store itthon, meg azért van egy-két olyan hiba amit ennyiért nem várnál.. Teljesítményilegha sok raspberry pi-t összekötök valami jó elosztott rendszerben, az is tuti erősebb és olcsóbb lesz A package-et kell nézni egészében, neked megéri vagy sem. Én próbálgattam ezeket az új xps-eket, de ez az álkarbon bevonat stb nem tetszett, az acer/asus csúcsmodelleket is néztem meg a hp elite-et az új dell xps fehér színt meg nem is tudom hova tenni...
A másik oldalról pedig igen, ha valóban berhelni akarod a gépet (szétszedés, bővítés stb.) akkor egyértelmű windows notebook az irány (adott esetben linux-szal )Mobile workstation a szó szoros értelmében egyetértek. De munkaeszköz lehet ettől más is: én pl. IT/banki szektorban dolgozó tanácsadó/PM vagyok, tehát sok irodai/IT/banki alkalmazás és sok megbeszélés stb-re használom. Pont az a use case amire szerintem jól használható az MBP és mellette az ökoszisztémát kihasználva a magán dolgaimat is jól tudom intézni.
Ha fejlesztő lennék (és nem ios-re fejlesztek) vagy játszani akarnék vagy millió más dolgot csinálnék amire jobb a windowsos notebook akkor azt venném, viszont nekem jelen élethelyzet és munka mellett ez a legjobb megoldás - mindenkinek meg másak az igényei. Nálam is folyamatosan változnak az igények.Volt amikor desktop PC-n suse-t/debiant/gentoot/ubuntut, meg windows-ból 3.1 óta mindent kivéve a 2000-et, mivel 98-ról XP-re mentem "egyből" használtam. Most éppen mac os-t, hogy meddig marad így nem tudom a mostani igényeimet ez elégíti ki leginkább.
[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
hszilard666
veterán
A razer blade is egy fos, volt nálam egy pár hónapja, sohatöbbet. Alapból hangos, ha megterhelem, nem lehet mellette megmaradni, folyékonyfémmel újrakenve is vissza kell szorítani a procit és a GPU-t hogy ne kapcsoljon ki a gép túlmelegedés miatt. Papíron szuper, de irl közel használhatatlan.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
maximilian4
addikt
válasz hszilard666 #69359 üzenetére
Neked elég régi modelled volt, és abból is a leggyengébb hűtéssel silerült...
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
hszilard666
veterán
válasz maximilian4 #69360 üzenetére
Az új 15 ösre is panaszkodnak a razer fórumain...
-
maximilian4
addikt
válasz hszilard666 #69361 üzenetére
Én mindig is azt a nézetet vallottam ha van egy asztali gaming notikat is megszégyenítő teljesítményű notebookja az embernek az ne legyen már 2 centi vastag. Valahogy ez a 2 dolog nem egyeztethető össze. A vékonyság és a brutál teljesítmény nem fér meg egymás mellett, a fizikát nem lehet becsapni. Sok watt sok hőt termel, aminek a lehűtésére kell minimim 2 normális méretű ventilátor, meg vagy fél kiló réz a heatpipe-oknak és a heatsinkeknek, ráadásul mindkettőből a lehető legtöbb, legnagyobb felület álljon rendelkezésre hogy minnél gyorsabban leadja a hőt. Ezekhez a dolgokhoz pedig hely kell.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
wm2
őstag
válasz hszilard666 #69359 üzenetére
A kinézetre gondoltam. Van egyébként egy HP Pavilion Power laptopom (7700HQ/1050/Samsung NVMe). Ua. a hw, mint a korábbi XPS csak olcsóbb. StaxRIP-el kódolni használom, nem játszok. Sajnos macOS-re ingyen, de még oltsón sincs olyan app, ami ennyi beállítási lehetőség mellett tökéletesen ki tudná használni az Intel QuickSync-et és az nVidia grafikus lapkában rejlő hardveres lehetőségeket. Apple Compressor nem bejövős. Minden másra meg elég nekem egy m5/i5 2xCPU masina is. Ezért teszek egy próbát az iPad Pro-val, hogy kiváltsam a laptopot. Kódolni tudok a munkahelyen is és SanDisk iXpand flashdrive exFat támogatással tökéletes lesz mkv fájlmozgatásra. Az Infuse- és Auria Pro is támogatja + hozzá még a jó öreg Dropbox is ott van backupra meg minden másra. Eddig eléggé jól elvagyok, mert a lightning mellett van MÉG jack és elegendő hozzá nekem a camera connection kit átalakító. És ez az egész tokkalvonóval olcsóbb, mint az AIR.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Dhampir
félisten
válasz maximilian4 #69362 üzenetére
A játékokat sem ártana optimalizálni. Lassan már az okostelefonokban jobban megoldják a hűtést.
-
törölt tag
Sziasztok! Ha szeretném kipróbálni a Mojave Beta-t, tudok frissíteni a hivatalos verzióra amikor megjelenik?
-
hszilard666
veterán
válasz maximilian4 #69362 üzenetére
Igazad van, ezért hanyagolom azt a vonalat. De a 12” es macbook. Imádás van. 1kg a gép.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Feltelepítettem egy haverom által ajánlott Malwerbytes nevű alkalmazást, aminek 14 napos trial-ja van. Gondoltam ellenőrzöm, hogy van-e vírusom. Lefuttattam, nem volt. Letöröltem a programot az App Cleaner-el, de továbbra is jön minden nap a noti, hogy frissítsem... Hogy tudnék ettől megszabadulni?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
CharlieDrop
veterán
válasz toth_janika #69368 üzenetére
használd, ne töröld le, jó progi
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Misi1979
őstag
Srácok, akinek új generációs touchbaros gépe van, megnézne nekem valamit?
Az én gépemen (15"), ha a kijelző közepét NAGYON óvatosan elkezdem nyomni befelé ujjbeggyel, közben meg megtámasztom a fedelet hátulról, konkrétan mozog a hátlap felé a kijelző.. érezhetően, láthatóan (főleg oldalról!).
Ez nem tudom, mennyire normális dolog, meg ugye alapesetben nem nyomkodjuk a kijelzőt, én is csak maszat letörlése közben vettem észre. A lényeg, hogy óvatosan, ujjbeggyel, fokozatosan helyezve a nyomást.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
toth_janika
őstag
válasz CharlieDrop #69369 üzenetére
Ez ok, de már letöröltem, és, igazság szerint csak kíváncsi voltam rá, és egy "kicsit" sajnálok rá majd13e-t egy évre...
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
válasz toth_janika #69372 üzenetére
Prémium funkciók nélkül korlátlanul lehet használni.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
TXT
őstag
Mennyinek szabad lennie egy 2015 early MBP 13” i5 2,7GHz processzoranak homersekletenek terheles alatt, ami normalisnak mondhato, illetve mivel-hogyan tesztelheto ez?
[ Szerkesztve ]
-
válasz toth_janika #69374 üzenetére
Értem én, de nálam fent van egy éve és semmi értesítést nem dobál. Ezért értetlenkedem.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
wm2
őstag
Tevékenységfigyelőben meg tudod nézni mi tekeri. A százalékos arány jelzi a CPU terhelést. A Broadwell procid max. 105 fokot bír. Ha semmit nem csinálsz vagy alig valamit és 90C közelében van, akkor érdemes kutakodni vagy elvinni szervízbe. Egy alapos takarítás és paszta csere sokat segíthet. Én hőmérsékletfigyelésre az iStat Menus-t szeretem a legjobban. Ez 14 napig ingyen tesztelhető.
Ozora <3
-
r4z
nagyúr
válasz toth_janika #69374 üzenetére
A rendszerbeallitasoknal lodd ki az ertesiteseket. Amugy en nem kapok ilyeneket.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
wm2
őstag
Tegnap szóba került a Fujitsu Celsius. Ezek megint odatették nagukat: Xeon E-2100M + nVidia P5200 + 64Gb memória + 2x NVMe SSD + 4K display + 9h akksi. Ez egy 45W TDP 6/12-es Xeon ami mellé ECC ramot is tehetel. Ezt a procit egy csúcs 15" rMBP lehet jobban meghálálná, mint az i9-et. Inkább lenne munkagép szaga.
Ozora <3
-
törölt tag
Sziasztok!
Beta-zik valaki Mojave OS-en?
Mik az eddigi vélemények a rendszerről? -
Xeon7
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy MacBook Air, a kukába van egy MP3 nevezetű üres könyvtár amit sehogy nem tudok törölni. Azt írja, hogy használatba van.
Hogy tudnám törölni? -
Chereiose
addikt
Ilyen szaladgálós notinak, jegyzetelni stb, melyik ajánlottabb, egy 2016-os 12" Macbook vagy egy Macbook Air (4 vagy 8 gigával)? Használtakat nézem itt az aprón. Itthonra nem igazán kéne mert van PC, így tényleg csak írogatni, netezgetni.
-
Chereiose
addikt
válasz tboldi #69385 üzenetére
Én is inkább, Airben az a kijelző elég gyér, no meg könnyebb is a 12"-es. Viszont ez a 2016-os kb a legelsők egyike lehet, ezzel vannak az iszonyatosan lelassulós dolgok nem? Tehát hogy passzív, és kb a weboldalak megakadnak rajta. Bár tényleg csak írásra kéne, böngészni meg youtubeozni és ennyi.
-
Chereiose
addikt
válasz hszilard666 #69388 üzenetére
Na most lenyomoztam én is, akkor nem olyan bonyolult, csak 3 jött ki. Hát a 2015-ös az már annyira nem kéne, viszont a 2016-os már valamiben jobb (Pl gyorsabb RAM, bár nem olyan durva az), a butterfly billentyűzet meg lehet még abban is ugyanaz, mint az elsőben, viszont annyira nem bíznék a legelső 2015-ös kivitelben.
-
Chereiose
addikt
válasz hszilard666 #69390 üzenetére
220k körül látok javarészt 2015-ösöket, ennyiért mondjuk inkább ezt venném mint egy Air-t 190-230 körül
-
hszilard666
veterán
válasz Chereiose #69391 üzenetére
Szerintem annyit még megér. A billre kell vigyázni, ne nagyon kajálj felette, ha morzsa megy bele pokoli nehéz orvosolni. De egyébként nem vészes. Ha visszagondolok, idén járt nálam 4db pro, mindegyik pillangóval, abból az egyiknek csak a backspace buttonja adta meg magát, azt is sikerült orvosolni viszonylag gyorsan. Meg fogtok verni, de én szeretem a pillangó bill-t
De mondjuk egy kicsit még hozzádobsz és tudsz venni egy gyönyörű 13" es pro-t 512 SSD vel!
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
válasz hszilard666 #69392 üzenetére
Ismerem ezeket, volt egy 2017-es Prom, én igazából gyorsan írtam rajta, nem volt vele gondom sosem. 2015-ösre azért írtam, mert mint legelső ilyen azért hallottam, hogy sok embernek egy szar volt, 2016-os meg talán már jobb minőségű, még ha hivatalosan is ugyanaz.
Egy a gond ezzel, hogy elég ritka használtan, újonnan meg 400 felett nem tudom hol éri ez meg
-
adise
őstag
Nemtudni az airbol varhato upgrade vmikor? Vagy kifogjak vezetni az egeszet. Ha 1-2 honapon belul lenne uj nem szivesen vennem a regebbit
-
-
Sapphi
aktív tag
Sziasztok,
körülbelül 1 hónapja fordultam hozzátok segítségért a gépemmel kapcsolatban végül Head88 kollégának köszönhetően oldódott meg a probléma és a tapasztalataimat leírtam egy rövidke bejegyzésbe.
Ha esetleg valakit érdekel akkor olvassa el 260 000 Ft helyett 80 000 Ft javítási költség...? Egy MacBook Pro története... bejegyzésemet.
És ismételten szeretném megköszönni Head88 kitűnő munkáját!
-
vasi89
addikt
Nálatok nem vacakol mostanság a FB a safariban? A hírfolyamból nekem csak 1-2 hírt tölt be, a lap alján megjelenik h többi betöltése de nem történik semmi hiába nyomok rá. Illetve képeket sem tudok nézni. Persze tudok fb nélkül éni de most nem erre vonatkozik a kérdés..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Opel topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest