Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gomba

    senior tag

    válasz wm2 #69357 üzenetére

    Ezt plusz 8 GB rammal (16 összesen) és 4K-s monitorral (mivel QHD nincs) célszerű szerintem összevetni a 15-ös MBP-vel. Akkor azért majdnem egy áron vannak, kivéve, hogy az MBP-nél az még csak a 256 GB-os.
    De ez a gép nekem nem egy gép azzal amiről eddig beszéltünk. Ez nekem már közelebb van egy gamer géphez a dedikált videókártya miatt (az általa generált hő és "elszenvedett" energiafogyasztás miatt).

    Félre értés ne essék, nyilván túl van árazva a macbook (nagyon) és sokkal nagyobb teljesítményt lehet sokkal olcsóbban is összerakni. Ráadásul a gariztatás sem feltétlen optimális így hogy nincs Apple store itthon, meg azért van egy-két olyan hiba amit ennyiért nem várnál.. Teljesítményilegha sok raspberry pi-t összekötök valami jó elosztott rendszerben, az is tuti erősebb és olcsóbb lesz :) :) A package-et kell nézni egészében, neked megéri vagy sem. Én próbálgattam ezeket az új xps-eket, de ez az álkarbon bevonat stb nem tetszett, az acer/asus csúcsmodelleket is néztem meg a hp elite-et az új dell xps fehér színt meg nem is tudom hova tenni...
    A másik oldalról pedig igen, ha valóban berhelni akarod a gépet (szétszedés, bővítés stb.) akkor egyértelmű windows notebook az irány (adott esetben linux-szal :)) )

    Mobile workstation a szó szoros értelmében egyetértek. De munkaeszköz lehet ettől más is: én pl. IT/banki szektorban dolgozó tanácsadó/PM vagyok, tehát sok irodai/IT/banki alkalmazás és sok megbeszélés stb-re használom. Pont az a use case amire szerintem jól használható az MBP és mellette az ökoszisztémát kihasználva a magán dolgaimat is jól tudom intézni.
    Ha fejlesztő lennék (és nem ios-re fejlesztek) vagy játszani akarnék vagy millió más dolgot csinálnék amire jobb a windowsos notebook akkor azt venném, viszont nekem jelen élethelyzet és munka mellett ez a legjobb megoldás - mindenkinek meg másak az igényei. Nálam is folyamatosan változnak az igények.

    Volt amikor desktop PC-n suse-t/debiant/gentoot/ubuntut, meg windows-ból 3.1 óta mindent kivéve a 2000-et, mivel 98-ról XP-re mentem "egyből" használtam. Most éppen mac os-t, hogy meddig marad így nem tudom a mostani igényeimet ez elégíti ki leginkább.

    [ Szerkesztve ]

    Ép hardverben ép szoftver

Új hozzászólás Aktív témák