- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Synology NAS alól formázott EXT4-es vinyót tudok mountolni valahogyan egyszerűen MacOS alá?
-
nagyúr
válasz galaxys80 #69189 üzenetére
Bocsánat, a kérdés szoftveres részére fókuszáltam. TRRS csatis splitter kell hozzá hardver oldalról.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Tompo92
senior tag
Sziasztok..
Elég bosszantónak mondható “jelenség”-et vettem észre.
Szóval mikor bedugok egy pendrive-ot a macbook-ba amin zenék vannak, és lejátszok egy zenét amit itunes-ba játszik le majd kihúzom a pendriveot akkor azokat zeneket amiket lejátszottam azokat le is menti a gépre. Ezt miért csinálja? Elég zavaró mikor kevés a hely a gépemen és még sunyiba lementi a fél zenelistát a pendriveról amiket lejátszottam. -
Jaded
őstag
Sziasztok!
Finderben megoldható az, hogy a bal oldali kedvencek sávhoz hozzáadjak a NAS-on található mappák közül? Jelenleg a "Megosztott" alatt látom a NAS-t, de ugye abba belépve látom a mappákat. Egyszerűbb volna, ha mondjuk a sűrűn használt mappákat bedobhatnám a kedvencek közé.
Renault Megane IV Limited
-
begunner16
csendes újonc
Sziasztok!
Macbook vásárláshoz kérnék egy kis segítséget.
Szeretnék egy 2015 vagy 2016-os Macbook Prot vásárolni, de csak Force Touch verziót és nem tudom honnan lenne érdemes beszerezni használtan. Érdemes egyáltalán használtan, elavult hardverrel megvenni egy Macet?
Refurbished gépeket nézegettem az Apple oldalán és már $1000-ért is van, de sajnos nem szállítják ki Magyarországra. Kb. ilyen áron szeretnék (~300ezerFt) itthon beszerezni egyet.
A kérdésem az lenne, hogy honnan érdemes venni, ahol be is vizsgálják, esetleg felújítják a gépeket, és ilyen jó áron adják tovább?
(Remélem létezik ilyen hely)
Előre is köszönöm a segítséget! -
BRobee
tag
Sziasztok,
feldobnek egy kerdest. Miert jojozik a szemem a retina kijelzotol? A szemem ok, nem hordok szemuveget, asszony szinten zenesz, de amikor ranezek a retina displayre, foleg feheren a fekete szoveggel, konkretan nem talalom a fokuszt. Elnezek a header szovegrol, negativban latom mashol... Konretan vissza kell vinnem a gepet, mert rosszul vagyok tole. Nem egyedi eset, nem full fenyeron, rengetegen panaszkodnak ra kulfoldi forumokon. Nalatok mi a helyzet? Jart valaki ugyanigy? Bosszanto, hisz ezert bukom a MBP-t es ha nincs ertelmes frissites szeptemberben, akkor levadaszok egy 21.5-os non retina imacet ssd-vel...
If I can see it and believe it, then I can achieve it. //Schwarzenegger
-
Smiley
addikt
Eloszor bekapcsolod a Finder Preferences-ben a Show these items ot the desktop alatt a Connected servers-t. Utana felcsatolod ahogy szoktad, ekkor ez meg fog jelenni az asztalon is. Ha sikeres a csatlakozas, utana mar be tudod dobni az asztalrol a finder sidebar-ra, es disconnect utan is ott marad.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
xedos
addikt
válasz begunner16 #69212 üzenetére
Hát... ennyiért nem kapsz.
Mondjuk nem írtad, hogy 13 vagy 15"-os... 13"-os becsúszhat az általd mondott árba.
Magánszemélytől olcsóbb, boltból rövid garival drágább a gép. Nézd meg a hardveraprót... -
randras
veterán
válasz hszilard666 #69082 üzenetére
Ezt találtam. Az mondjuk tény, hogy nem mindig látható, ami a legutóbbi képen látszik (ez pár óra használat után készült), meg mostanában vettem csak észre, szóval lehet hogy a meleg se segít ezen a dolgon.
Állítok be képernyőkímélőt, meg beállítom hogy 5 perc után kapcsoljon ki a kijelző, ennél nagyobb bajom sose legyen.
Viszont lassan 3.5 éves a gép, egyszer sem volt még szétszedve és kitakarítva, pedig kb. azóta megy, hogy megvettem. Időszerű lenne már mi? Ki-hol csináltatott már ilyet, és mennyibe kerül, mennyi idő alatt van kész, stb.?
-
hidzsmann
csendes tag
Használt macbook vásárlásában gondolkozom egy régebbi hsz-em után, és ahogy böngészem hardveraprot pl olyan kérdések merülnek fel bennem, hogy pédául megéri vásárolni /használtan/ 2014-es rmbp-t(2014 13" 128gb ssd 16gb ram ), szemben egy 2017-es macbook air-el( 128gb 8gb)? Vagy mennyi töltési ciklus felett nem éri meg, ... ?
Webfejlesztés, filmezés, és nehéz netezésre (8+ tab egyszerre).
-
mSchumi87
senior tag
Hasznaltok antivírust Mac-en?
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
-
válasz mSchumi87 #69225 üzenetére
Egyik rendszeren sem használok aktív védelmet (oké, win10-ben van defender), cserébe Firefoxszal netezek, nagyon szigorú uBlock Origin beállításokkal és NoScript bővítménnyel. Ha valamit letöltök, indítás előtt feltolom a Virustotal-ra és a Metadefenderre.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
majestic
őstag
Segítsetek már légyszi! Bármilyen oldalt megnyitok a Safariban MINDIG előugrik valamilyen másik oldal (rendszerint Mackeepert reklámozó de más reklámoldal is elő szokott jönni). Mit lehet tenni, hogy ezt kiiktassam, már szó szerint megőrjít, hogy zarogatnom kell az ablakokat!
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
bmakszim
senior tag
válasz hidzsmann #69222 üzenetére
2017 MacBook Air = 2015 MacBook Air.
Az Air-t megveheted újonnan, a Pro-nak viszont retina a kijelzője és több a memóriája. Processzor és iGP tekintetében az Air-nek egy generációnyi előnye van, ami elhanyagolható különbség.Az akkuciklus helyett sokkal többet mond a teljes töltöttségi kapacitás, magyarul az aksi állapota. CoconutBattery pl meg tudja mondani.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Éppen Mac mini-re váltás előtt vagyok.
Mac miniben ha van egy nagyobb hdd, tudok mellé berakni egy ssd-t is, vagy egyszerre csak az egyik megoldható?Továbbá: Ha készítek egy Time machine mentést, az mindent lement a gépről? Jelszavak, fiókok, dokumentumok, minden?
Minivel kapcsolatban kell valamire figyelni? Teljesen átlagos felhasználásra lesz. Böngészni, netezni, nagy ritkán szerkeszteni..Köszi srácok, kellemes hétvégét mindenkinek!
yo
-
törölt tag
Sziasztok!
Normális, hogy egy 1 hete vásárolt MacBook Air 13" (2017) letöltési sebessége max. 50 Mbit/s?
1000 Mbit/s csomag előfizetésem van. -
törölt tag
válasz CharlieDrop #69237 üzenetére
Wifin
-
törölt tag
válasz CharlieDrop #69239 üzenetére
Windowsos notebookon megvan a 900 Mbit kábelen és wifin is
Köszi -
kenny123
addikt
válasz BRobee #69242 üzenetére
Mert igazából mostanában a MacBook sincs kihasználva, feleslegesen áll.
Egy filmes - zenés, egyszerű gépet akarok jelenleg, úgy gondolom hogy erre a legutóbbi mini is elég.. Jah meg egy 4k kijelzőt kellene hajtania, ennyi.Gondolkodtam az új surface go-n is, de valószínűleg maradok inkább markan belül.
yo
-
kenny123
addikt
Ahogy néztem, NUCokat csak félkészen lehet venni, jól látom? De mondjuk ezek is frankó gépnek tűnnek..
Csak az a baj, nálam OSX-en elég nagy káosz van és jó lenne 1-1ben áttenni erről az adatokat az új gépre (Time machine)
Vagy esetleg létezik valami program ami megoldja az OSX - Win költözést, mindennel együtt?Köszönöm!
yo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest