- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viewdetails
addikt
-
svgyula
addikt
válasz zeon.hu #165203 üzenetére
Szia! Amikor váltottál a telefonon android verziót csináltál egy resetet? Az addig jó amit írnak, hogy nincs szükség rá és minden mehet tovább! De ugye ez csak akkor igaz, ha mindenből a gyári alkalmazásokat használod...........
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
7Sony7
addikt
válasz viewdetails #165204 üzenetére
Aha. Szupi, köszi. Legalább tudom, hogy nem a telóm sz@r.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egérút alkalmazást használja valaki? Azt tapasztalom egy Galaxy A7-en (2018), hogy amikor fut az alkalmazás, totál megkergül a készülék, pl. nem lehet húzással feloldani, ahogy édesanyámnak be van állítva. Csinálja a statisztikai hivatalnak az összeírást és a tanyákra való eljutáshoz ezt javasolták neki. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
svgyula
addikt
válasz zeon.hu #165207 üzenetére
Igen arra gondolok. Az semmit nem jelent, hogy a play-ról szeded le! Mert szerinted a gyártó aki kiad egy ROM-ot az minden alkalmazást tesztel? Azokat amivel kiadta a telefont igen. A többinél pedig az anomáliákra vagy van vagy nincs. Az sem véletlen, hogy a verziófrissítés után(nálam legalább is) minden alkalmazás frissült. De én egyszerűbben oldom meg mert OTG-n csinálok folyamatosan hetente rendszermentést. Azt szoktam a rendszerváltás után visszatölteni. Nyilván az sem teljes de legalább nem kell manuálisan töltögetni csak beállítani. Ebből is leszoktam a "túlspilázott" beállításokról így ilyenkor megvan pik-pak. De hát kinek a pap kinek a paplan......
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Rigormortiis
veterán
válasz Somatom #165193 üzenetére
Miért olyan jó ez a Nova? Mivel tud többet, mint mondjuk az One UI? Még nagyon régen megvettem talán az S10esem idejében, de mivel nem tudta vagy a dupla koppos lezárást vagy a felélesztést vagy valami gesztusvezérlést (erre már nem emlékszem), vissza is tettem a gyári Samu megoldást.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
géeles
aktív tag
válasz Rigormortiis #165211 üzenetére
Mindegy milyen teloba ülsz be ott van a mentés...
Semmi extra.
Tud mindent.TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
Somatom
veterán
Pl. widget a tálcán, vagy az oldalra húzható, több oldalas tálcaikonsor. A 13 -on a telómon és a tabomon is működik a duplakoppos lezárás, ébresztés.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
WhiteWalker
nagyúr
Én sem értem egyébként , mint valami messiás lenne. Tök jó az EMUI felület is.
-
7Sony7
addikt
válasz WhiteWalker #165216 üzenetére
Van aki az egyéni stílust kedveli. Realme 8i - n novát használok, mert a gyárin nem tudom eltüntetni az összes ikont a kezdő képernyőről. Nálam is mennek a gesztusok, és az alkalmazástár is jól működik.
-
punky10
addikt
Hogy miért jó, azt nem tudom, de a dupla koppos lezárást már a "hírhedt" touchwiz idején is tudta...
Meg talán azért jó, mert a Sony Xperia Active telefonom óta(úgy emlékszem akkor vettem meg, és cseréltem le a Go launchert) minden telómon ugyanott van, és szinte ugyanúgy működik minden.
Widgettek méretezése, átfedése, dock csúsztathatósága, mappázhatósága, nálam eddig jól működő gesztusvezérlése... stb
Pl a Nova duppla koppos lezárása után még fel lehet nyitni az ujjlenyomattal... És még lehetne sorolni, de mivel mindenkinek más a fontos funkció, így fölösleges.
Inkább mond meg mit nem találsz a gyári Samun, és megírjuk, hogy a Novában van-e...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
zelos
aktív tag
-
D1L1ZS
őstag
Nálam most pl. a Niagara launcher (jelenleg 1.9.7 beta Telegramról) a nyerő!
Gyors, letisztult, elég jól testre szabható, minden alkalmazást gyorsan elérek. Material You kompatibilis, a Material You ikon pakkok háttérkép változtatáskor automatikusan igazodnak színben, még az egyénileg beállított alkalmazás ikonok is*!
*Ezt pl nálam a Nova launcher és a Smart Launcher sem tudja.
[ Szerkesztve ]
Nothing phone 2a 12/256 # Xiaomi 11T 8/128 # Xbox Series X #
-
joelke HU
senior tag
válasz D1L1ZS #165221 üzenetére
Az új béta nova színekben is igazodik a háttérképhez. Az Adaptive you ikonpakkal meg az ikonok is.
Akik meg értetlenül állnak a nova használata előtt, azoknak javaslom nézzenek egy-két youtube videót meg, hogy milyen szinten variálható főleg egy kustom widget cuccal. Nem véletlenül még a mai napig is a legnépszerűbb indító.
Nálam alap. Főleg, hogy a gyári Motorola launcher olyan fapados, hogy szavak sincsenek rá.iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
Somatom
veterán
válasz joelke HU #165222 üzenetére
Kár, hogy a gyorskapcsolókhoz nem fér hozzá. Még az SGS 2 -n használtam egy custom ROM -ot. Abban oldalra lapozható volt a gyorskapcsoló sor úgy, mint Novaban a tálcaikonsor. Nem kellett lehúzni teljesen a rolót. Azt nagyon szerettem. Nem értem, hogy miért nem vette át a stock Android.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz WhiteWalker #165219 üzenetére
Akkor neked nincs másikra szükséged. Viszont ez nem minden telón működik. Az előző telómon, ha mindent eltettem a kezdő oldalról, akkor az üres oldal eltűnt, és az addigi második oldal lett az első. A mostanin meg a gyári launcerből nrm lehet kikapcsolni azt, hogy ha túlszaladok a lapozásban, behozza a discover-t. Ez nagyon bosszantó. A novát meg régről ismerem, feltettem azt. Ha megfelel a gyári, nem kell piszkálni.
-
Tökimanó
senior tag
válasz Somatom #165215 üzenetére
Egy szóval se mondtam hogy ez a Nova sara lenne, csak megjegyeztem hogy nem tud mindent a telefonomon. Novát használtam nagyon sokáig én is. Aztán egyszer kipróbáltam a gesztusvezérlést a telefonon ami nagyon bejött. Próbáltam különböző alkalmazásokkal Nován a gesztust, de egyik se vált be. Így sajnos inkább a Nováról mondtam le és lett helyette a gyári + gesztusvezérlés.
-
Rigormortiis
veterán
válasz Somatom #165226 üzenetére
Pedig nagyon jó, ha megszokod, mind a gesztusvezérlést, mind az ujjhuzogatós gépelés. Én már kivagyok attól, ha a család/kollégák telója a kezembe kerül és a navigációs gombokat kell tapicskolnom. Főleg ha még feltesszük a one hand operation-t is, azzal még több gesztusvezerlést aktiválni lehet Samsung telókon.
Az ujjhúzás is addig kellemetlen, amíg a billentyűzeted betanulja a szóhasználatodat (sajnos már a Google és a Samsung billentyűzet sem ment ilyen adatot, mint réged a gedva gdpr miatt, úgyhogy minden Fr vagy költözés után újra kell tanítani).
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Somatom
veterán
válasz Rigormortiis #165227 üzenetére
Itt kezdődnek a problémák. Én minden ilyen segédizét kikapcsolok. Se javaslatok, se javítás. Csak nettó az, amit bepötyögök.
Azt nem tudom, hogy HDMI képernyőtükrözésnél hogyan lehetne gesztusvezérelni. A navigombokat használom egérrel.[ Szerkesztve ]
-
D1L1ZS
őstag
Nálam az egyénileg beállított alkalmazás ikonok nem alkalmazkodnak NOVA 8.0.5 beta alatt háttérkép változtatáskor!
Persze azoknál az ismertebb alkalmazásoknál, ahol alapból van variáns az adott ikon pakkban azok változnak, de pl amit kézzel állítok be (pl időkép) azoknál nálam nem alkalmazkodnak és minden háttérkép változtatáskor újra kellene konfigolni az adott alkalmazás ikonját...
SZERK: Senkit sem akarok meggyőzni, mindenki azt használ ami neki a legmegfelelőbb.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz D1L1ZS #165229 üzenetére
Változó háttérkép? Nuku csingilingi. Fekete és slussz.
-
Fall-N
veterán
A Nova már kevésbé népszerű, a hyperion megy most nagyon. Az is tud automatikusan váltani a háttér (Material You) alapján meg a rendszer sötét módjához is igazodik. A hyperion tudta ezt először, sok ikon pakk fejlesztő is hyperiont használ elsődlegesen. Béta volt sokáig már a stabil is tudja ezeket.
]{ustom cuccait megvettem és használtam rég, de már
szoktam róla.A MIUI felületével semmi bajom, viszont a Xiaomi konglomerátum proximity szenzor bájával annál inkább. Itt van a Poco X3 Pro telefonom kicsit több mint 1 évesen, de már bedöglött a szenzor. A telefon gyors, friss a rendszer erre szarakodnak az érzékelők. Az utód az Motorola lesz az biztos. Stock, fapados Androiddal, az a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
válasz Fall-N #165232 üzenetére
Mégis mi a jó a fapados androidban, de komolyan? Max valami alsó polcos keszüléken tudom elképzelni, ahol szűkös a teljesítmény/háttértár/ram keresztmetszet.
De messze a "legbutább" Android a az eredeti.
-
crok
Topikgazda
válasz Rigormortiis #165233 üzenetére
Mondjuk az hogy hianyzik belole az osszes csuda beepitett akkukimelo es hasonlo vacak..
-
efi99
őstag
válasz zelos #165231 üzenetére
Miért jó az, ha gyakorlatilag monokrómok az ikonok? A színek nagyon sokat segítenek a gyors azonosításban. Én egyszer megcsináltam mindent (ikonok, színek, háttér, gyorsgombok, navisáv) nekem aztán ne piszkálja el semmi se a színét, se az alakját, se a helyét vagy méretét, mág az OS főfrissítések sem.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
D1L1ZS
őstag
Nekem most így néz ki a home screen :
[kép]
Status bar el van tüntetve, csak a screen shot miatt látszik...Tapet app play áruházból, beállítottam, hogy 6 óránként cserélgesse a hátteret, és ehhez teljesen igazodnak az ikonok (Pix Material You Light/Dark) stb...
Tudom, nem a kezdő képernyőt nézegeti az átlag felhasználó, de nekem rohadt unalmas az egyszínű háttér...
És itt megint oda jutottunk, hogy nem vagyunk egyformák. Kinek ez kinek az tetszik stb.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Rigormortiis #165233 üzenetére
Azt, hogy semmi fölösleges sallang nincs rajta, csak az alap Google dolgok. Majd én feltelepítem ami kell. Taskerrel meg felokosítom.
A natúr Android skin jobban bejön, mint a gyártói vakok. Launcherből meg van bevált.Telefon újraindítás már Android 5 óta van.
[ Szerkesztve ]
-
zelos
aktív tag
válasz szabi__memo #165240 üzenetére
Ezt nem értem.
-
Somatom
veterán
válasz Fall-N #165238 üzenetére
Van pár vonzó, gyártói feature. Pl. ha már automatizáló. Nem értettem, hogy a Gugli miért nem vette meg és integrálta a Tasker -t. A Samsung lépett ebbe az irányba az "üzemmódok és rutinok" opcióval. Mivel ez gyári feature, ezért van jogosultsága olyan műveletekhez is, amikhez egy külsős automatizálónak root kell. Mivel van értesítés esemény, ezért össze lehet kapcsolni külsős automatizálóval. Sztem ez ügyes húzás, hasznos feature.
Azt sem értettem, hogy miért nem kezelhetem tabon a telóm hívásait. Samun ez is lehetséges. Stb.,stb.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan alkalmazás amely a telefon kameráját alkalmazva tud távolságot (50-60m) folyamatosan mérni?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
zelos
aktív tag
válasz szabi__memo #165242 üzenetére
Ami van a képen meg még egy oldal. Nem probléma.
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #165248 üzenetére
Igen, mert a Volvo rendszere 35-40 méternél adja ki az első figyelmeztetést. S, a szervizben se hajlandóak (az enyémen) állítani.
Persze, vannak útmenti jelölések, még érezzük is már, hogy hol van az az 50m. Csak úgy bevillant, hogy hátha van már rá valamilyen telefonos megoldás.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
kaciokos
őstag
válasz Fall-N #165232 üzenetére
Én márciusban megvettem a Hyperion-t, tudott mindent, ami nekem kell, majdnem át is álltam rá, de aztán találtam benne pár bosszantó bug-ot:
- egyes alkalmazások nem húzhatóak át az app drawerben másik fülre
- Nova beállításainak importálásakor annyira kifagyott, hogy többet el se indult
- mentésből visszalálítás egyetlen beállítást se hozott vissza
Sajnos azóta sem javították ezeket.Samsung OneUI Launchernek is adtam egy esélyt, de egyvalamit nem tud, amit én nagyon imádok: kezdőképernyőn felfelé suhintással zárolni a telefont. Ezt a Nova és a Hyperion tudja.
Még egy érv a custom launcher mellett: ha telefon cserekor gyártót is váltasz, akkor is a megszokott felületet használhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest