Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Devid_81 #57008 üzenetére

    Állítólag a FED 2022-es kamatemelés melletti elköteleződése miatt. [link]

    Abban van némi ráció, hogy ha a FED pénznyomtatása lelassul, megáll, akkor az már nem fogja tovább fújni az eszközár lufit (ide értve a részvényeket és a kriptot, meg akár az ingatlant is)
    Ha még kamatot is emelnek, akkor az néhány trilliárd dolláros vagyonka, ami jelenleg pénznyomtatás által fújt eszközár lufi által biztosított árfolyamnyereségre spekukált, lassan vagy hirtelen átáramolhat dollár alapú kamatos eszközökbe, ami okozhat megtorpanást, némi csökkenést az árfolyamban, vagy szélsőséges esetben akár összeomlást is. Ez attól függ, hogy milyen sok és mennyire nagy olyan vagyon van coinban tárolva, amit a tulajdonosa nem szeretne adóhatóságok által látható FIAT pénzre váltani.

    Ugye azt ugye tudjuk, hogy az arany, meg hasonló eszközök, nem természetes módon jelentenek védelmet az inflációtól. Ezek árát az a hit határozza meg, hogy milyen áron tudnám eladni, ha lenne nekem és hogy mennyire bízok abban, hogy annak ára felfelé fog menni. aZ ár pedig csak akkor megy felfelé, ha valakik egyre többet hajlandóak érte adni.
    Magyarul az inflációt és az eszközárfolyamok emelkedését ugyanaz okozza.

    Sajnos még egy összeomlás sem jelentené igazából a tényleges probléma megoldását. A vagyon átáramlik, az árfolyam leesik, a bányászat akár összeomolhat, ami a GPU-k piacán (és szerintem az energiapiacon is) talán egy felszabadulást hozna. (Bár azt nem hiszem, hogy minden kártya hirtelen kikerülne a használtpiacra) Ugyanakkor persze a vagyon ebben az esetben nem tűnne el, hanem kamatfizető eszközökbe vándorolna, ami után kamatot kell fizetni. Banknak, amit aztán banki ügyfelek fizetnek meg számlavezetési díj vagy hitelkamat formájában vagy államkötvények után az államnak, amit az adófizetők fizetnek meg, vagy közszolgáltatásokon végzett megszorításokkal gazdálkodnak ki.

    Mindenesetre kiváncsi vagyok, hogy bejön-e ez az elképzelés, hogy a FED kamatemelés hatására bomladozni fog a kripto árfolyam. (Persze nem mintha a FED-nek ez lenne a célja, csak hogy van-e ilyen összefüggés.)

    Az ETH jövedelmezősége egyébként az elmúlt 1 hónapban $7-8ról tegnap beesett $5 alá.
    [link] (A default beállítások mentén)

    [ Szerkesztve ]

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák