Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GeryFlash

    veterán

    válasz b. #47443 üzenetére

    Nem csak az idők változnak, hanem most jön ki egy (két) új generáció videokártya miközben az új konzolok raytracing támogatásos játékok dömpingjét hozzák magukkal a következő években, ki az az idióta aki most beruház nagy összegben vga-ra de raytracing támogatás nélkül? Aki most vesz VGA-t jó eséllyel a következő 2-3 évre vesz. Értem hogy ki akarjuk hozni hogy mennyire megérte Turingot venni DXR 1.0 miatt, és hogy ,,na mivan most mégis jó az RT? :DDD"

    Csak éppenséggel most
    1.) Következő években lesznek normális számban RT suppportos játékok
    2.) A DXR 1.1 teljesen más minőségben és sebességben fogja elhozni az RT-t mint a korábbi FPS felező de cserébe kevés sugarú DXR 1.0
    Igen változnak az idők, hirtelen megéri ezek után olyan VGA-t venni ami támogatja a DXR 1.1-et.

    Egyébként meg ne nekem címezd ezt, én mindig azt mondtam ha egy árban van ugyanolyan teljesítményű Radeon vs Nvidia akkor vedd inkább az NV-t mert egyrészt kevesebbet fogyaszt másrészt talán pár játéknál már a DXR előnyeit is élvezheted. Nem is tudom mikor ajánlottam utoljára AMD-s VGA-t Nvidia-val szemben.

    ,,most meg egy meg sem jelent AMD generáció már kifejezetten alázza a meg sem jelent Nvidia kártyákat és milyen menőség ez.
    Csak nehogy meglepődj mikor két 300 wattos kártyát fogsz látni ősszel a piacon ugyan azzal a teljesítménnyel."

    Te elolvasod amiket én írok vagy csak a szalmabáb érveléssel, saját árnyaiddal hadakozol? Biztos vagyok hogy nálad nem a szövegértelmezési képességeken múlik ez, hanem az NV való rajongás és az ebből fakadó objektivitás vesztés.

    Csak mert ugyanezt írtam le, egyrészt nem, nem fogja alázni az AMD az Nvidiát, kb egál lesz mindenben a két generáció ahogy a leakek és infók alapján tájékozódunk. Se VRAM-ban se perf/wattban nem számítok jobbra AMD oldalon mint NV-nél. Csak éppenséggel az AMD magához képest óriásit javult, miközben az Nvidia alig valakivel többet mint amit nodebol elvárható volt. A VRAM-ot ugyanúgy fel lehet hányni mindkét gyártónak, de mint írtam ott azért a memóriagyártók felelősége is előjön ezekkel a röhejes méretű memória lapkákkal amikből rá kell celuxozni egy vagont a VGA-ra, ezáltal is részben megdobva a fogyasztást.

    ,, nv hoz egy 3080 kártyát 300 wattból ami 2080 Ti+ 20 % teljesítményű pont senkit nem fog érdekelni ha AMD hoz ugyan ilyet 250 wattból.. az ár lesz a döntő és az egyéb szolgáltatásokban lévő teljesítmény nem az 50 watt eltérés fogyasztásban mondjuk."

    Ilyen biztos nem lesz, mivel az AMD hozza később kártyáit, ha az AMD tudna hozni 250 wattból olyat mint az NV 300ból akkor az AMD szintén 300 watton hozna valami erősebbet. De ez még az 50%-os perf/watt javulással (RDNA1-->RDNA2) sem reális. Nem számítok jobb perf/wattra AMD-től, vagy maximum valami iszonyat (<5%) marginális szinten. Viszont a tendencia jól látszik. Aztán az más kérdés, hogy ez a tendencia azonnal mehet a kukába, ha legközelebb az Nvidia nem a profitmaximalizálásra megy rá, és nem egy olcsó szar nodeon gyártat hanem mondjuk ugyanazon mint a rivális. A saját szempontjukból egyébként nem mondom, jól csinálják, most még éppen belefér, de következő generációnál ezt a luxust már nem hiszem hogy eljátszhatják.

    A perf/watt mutatót nem azért hoztam fel, mert nekem vagy a vevőknek annyira számítana fogyasztás, de annál jobb benchmark hogy egy adott gyártónak a VGA generációja mennyire fejlett nem igen van.

    Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

Új hozzászólás Aktív témák