Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ruuwa

    tag

    válasz BeZol #4912 üzenetére

    Nagyon fontos észben tartani, hogy a processzorok teljesen más időskálán mozognak, mint a monitorozó szoftverek. Mire lekérdezi és kiírja az órajel vagy feszültség értékét, addigra már valószínűleg nem is aktuális az általad leolvasott érték. A Ryzennek még nem néztem utána, de a Skylake akár 35ms körül átállhat egyik "power state"-ról a másikra, illetve akár 1ms is elég két órajel közti váltáshoz. Régebbi Intel processzoroknál kb 100ms volt egy teljes váltás, míg egyik órajelről a következőre ugráshoz 20-30ms kellett.
    Valószínűleg a Ryzen sem sokkal marad el ezektől az értékektől, ráadásul sokkal több köztes lépcső áll rendelkezésére, ha lehet hinni az AMD-s diáknak. Ez azt jelenti, hogy még ha negyed másodpercenként (250ms) frissítésre kerül a kiírt érték, ez a latt a rövid idő alatt is vagy két tucat órajelen ment az adott mag.

    És ez egy teljesen normális működése a rendszernek. Hogy mindez jár-e az ember számára érzékelhető hátrányokkal az egy teljesen más kérdés.

    Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.

Új hozzászólás Aktív témák