Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz HavocS #1410 üzenetére

    itt sokan félreértik szerintem, amit írok. azt írom le, amit gondolok arról, amit az amd felmutatott eddig.

    és ezt nem azért teszem, mert intel fan vagyok, mert én aztán baromira nem reprezentálom egyik réteget sem: az esetek nagy részében nem a saját gépemen dolgozom, ha meg igen, éppen elég egy combosabb gép, játszani meg alig játszom, bár ebbe a mostani 6700K-s gépbe vettem egy RX470-et, és játszottam vele kerek fél napot. de mindegy, jó ha van, desktop módban nem pörög a venti, szóval tökmindegy.

    leginkább csak az érdekel, mit fog okozni ez az újabb verseny egy egyébként haldoklás alatt álló pc piacon. a mobil eszköz a jövő, és most, a folyamatosan csökkenő eladások mellé bejön egy ilyen verseny, az elég sokmindent okozhat, például egy durvább fejlődést, amilyen már volt párszor: 2-3 évente gépcsere, mert elavul - szerinted hányan "szállnak ki" ebből majd, és mennek át inkább konzolra? de ott egy másik verzió is, ha a procik ára elindul lefelé, és olcsóbbá válnak az asztali és laptop gépek, de azok már sokkal olcsóbbak nem tudnak lenni, csak ha 10x ekkora lenne a piac, és sokkal nagyobb tételben állítanák elő a termékeket.

    elég összetett dolog ez. alapvetően a "menjünk, aztán meglátjuk" elvet képviselem, és leginkább azért szorítok, hogy az amd képes legyen jól kezelni ezt az egészet, álljon ott valós alternatívaként az intel mellett, ahogy korábban már az amd-s "fénykorban", és jöjjön a verseny, aztán majd kisül belőle valami.

    a szerver oldali rész az világos, ott lesz valós alternatíva, és az a piac egyébként is bővül, tehát nem is árt, ha ott van verseny, és a konzumer vonal talán azt is feléleszti kicsit, és a fejlődés a szervertermékeken keresztül összességében mindenkinek jó lesz. persze, ha az amd képes lesz rendesen bevezetni ezeket a procikat, és aztán a szervertermékeit is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák