- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phgergo
aktív tag
válasz himpike #1939 üzenetére
Nekem is van ilyen hogy a google chrom befagy, igaz eleg ritka de elofordul. Feladatkezeloben bezarni es ujra elinditani.
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
himpike
aktív tag
-
Land
veterán
válasz MiklosSaS #1904 üzenetére
"Hõfokok 70-75 a GPU, 80-95 a hot spot, a többi 80 alatt."
Többeteknek van referencia kártyája. Ezek a hőmérsékleti számok mennyire veszélyesek? Tudom vannak dupla ventilátoros verziók is minimum 25.000 Ft felárral, de megéri a jobb hűtés ezt az árat?
Tehát a referencia kártyák tényleg elromolhatnak a hőtől vagy túl van ez lihegve és nem lesz bajuk?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
phgergo
aktív tag
válasz himpike #1954 üzenetére
Van hogy jatekoknal nekem is befagy feketr kepernxo es csak reset.... Ez akkor vsn ha hozzanyulok a mhz-hez :) asus referencia..... Amig szoftveresen nem oldodik meg a gond addig ez van, oktober kozepeig varunk.
Hoppá, már tele vagy bejglivel? Akkor gurulj be a T4tt0id Twitch csatornájára, mert most egy 20.000 FT értékű PSN/Steam feltöltőkódot sorsolunk ki! ️ Lehet, hogy a következő játékod már nem csak a Streamen fog pörögni! https://www.twitch.tv/t4tt0id
-
-
Land
veterán
válasz proci985 #1960 üzenetére
Nem tudom bevállaljam-e.
Egy jobb hűtős 160.000 Ft. Aprón találtam új 2070 Supert ajándék új Cod résszel 170.000 Ft-ért. Elvileg 10%-kal jobb a 2070S, amely 10k Ft-ot megérne.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
odorgg
addikt
-
joey04
titán
Én így utólag picit megbántam, hogy nem nv kártya lett. A játékok alatt hozza a kellő sebességet, de az említett hang para, meg a "webböngészőn keresztüli online videózáskor" jelentkező problémák amin csak javított a friss driver, de nem szűnt meg, nekem elég sok bosszúságot okoz. Szerintem egy 2060 super is jobb vétel, főleg, hogy valamelyik újabb driverrel javultak a zöldek is.
-
Skyner
tag
Én is nagyon vártam a Navi kártyákat, de a hozzászólásokat olvasva elbizonytalanodtam a váltásban. Jelenleg 1060 6GB-os Nvidiám van és szinte csak GTA V-tel játszom.
144Hz-es 2k-s Freesync+G-Sync monitort használok. Ha jól emlékszem, 2 hónapja került bele az Nvidia drivercsomag részeként az Nvidia Freestyle Game Filter. Tetszik, hogy részletesebbé (élesebbé) tudom tenni a játék képét szűrők bekapcsolásával.
Ha az információim helyesek, a Navi kártyák RIS (Radeon Image Sharpening) megoldása csak DirectX 12-es játékok alatt működik, viszont a GTA V DX11-es, tehát itt kiesne.5700 XT Custom és 2070 Super közül fogok választani. A 2070 Super mellett az szól, hogy jóval több FPS-t sajtol ki magából GTA V alatt, működik az élesítés, viszont jóval drágább, mint az 5700 XT Custom. Ez utóbbinál ellentmondásos videókat láttam, hogy milyen részletezettséggel mennyi FPS-sel futtatja a GTA-t, ezért ha valakinek megvan a játék és 5700 XT tulaj, 2560x1440 felbontáson játszik, megköszönném ha Online-ban (nem Story-ban!) mérne egy min, avg és max. fps-t Ultra grafikán (MSAA Off, a többi max.).
Processzorban a 3700X-et szemeltem ki, de a videokártya még kérdés a számomra.Egyébként a legújabb Nvidia driverrel is gond van, épp az említett játék alatt. Időnként crashel, ezt a problémát úgy orvosoltam, hogy visszatértem az eggyel azelőtti driverre.
Szóval az Nvidiánál is vannak driver problémák, viszont böngésző alatt és úgy általános használat közben nincsenek vele gondok.[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
-
Skyner
tag
Köszi, néztem az i5 9600K-t is pont ennek okán. A 3700X jövőbemutatóbb, radásul SMT Off-fal lefelezném a szálak számát pont ennél a játéknál, más felhasználásra viszont visszakapcsolnám ha szükséges. Egyébként FHD-nál igaz amit írsz, azaz a proci fontosabb, de 2K-nál már a GPU erejére még nagyobb szükség van.
-
Mumee
őstag
A böngészőben ki kell kapcsolni a "hardveres gyorsítást", amíg az októberi driverben ki nem javítják és kész is a webböngészős videózás elvileg.
Ami a hdmi-s hangot illeti nézd meg BIOS-ban, hogy a PCI-E interface ne auto-n legyen, hanem gen3-on.#1965 Véleményem szerint ez ügyben több tényező van, amit figyelembe lehet/kell venni.
1. Mindenképp kell az XT szintje, annál 6-7%-al kevesebb nem elég, mert ezt az 5700 OC szintet mindegyik tudja és halkan, custom nélkül is 110e-ért: [link]
2. Mennyire vagy hajlandó/képes egy szoftverrel(biztonságos) kitolni a sima 5700 limiteit, így kényelmesen lehet 5700XT szintjére OC-zni, így elég egy custom sima 5700 pl. Red Devil 135e-ért (vhogy az MSI Mech OC-t nem szívesen ajánlom, de 123e-ért ha a hang nem annyira zavar hajrá) [link]
3. Ha az első 2 opció nem jön szóba, akkor 5700XT-ből a Sapphire Nitro+ - Powercolor Red Devil, MSI Gaming X - Gigabyte Gaming OC - Asus Rog Strix, Sapphire Pulse jön szóba, a többit engedd el. (Nagyjából sorrendbe raktam, ahol - jel van az egyenlőséget jelent ) -
himpike
aktív tag
Este megint nekifutottam az MSI MECH-nek másik inteles géppel, ott se volt semmi probléma 5 óra alatt(Metro, State of Decay2, plusz YT végig futott a háttérben). Ma a gazdája megpróbálja Ryzennel, meglátjuk mi lesz..
-
FrezeR
senior tag
Én is egy 5700XT-ben gondolkodtam, de szintén bizonytalan lettem az utóbbi napok hozzászólásait olvasva. Nem tudom akkor milyen kártyát lenne érdemes most választani wqhd felbontáshoz, ami azért jól kiszolgál játékok alatt.
-
Mumee
őstag
Elvileg október közepén jön az új driver, amiben javítják a legtöbb ismert hibát.
Logikusan előbb látni kell, hogy ez mennyire sikerül, de az is igaz hogy így biztos nem marad hosszútávon.
Azért azt látni kell, hogy ez még mindig egy új termék új architektúra, nem Polaris/Vega, tehát kell pár hónap míg szoftveresen rendberakják a dolgokat és úgy fest, hogy október az az időpont.
Az meg alig 2-3hét. -
FrezeR
senior tag
Igen ebben igazad van. Viszont az sem ártana ehhez, ha már meg lehetne vásárolni több helyen ezeket az általad is felsorolt és jobbnak mondott XT-ket, pl. Red Devil, Nitro+ stb. Mert azért még elég karcsú a választék a piacon ami a boltokat illeti. Talán egy helyen láttam, a Devilt, de ott is csak előrendelés van. De gondolom akkor 2-3 héten belül csak befutnak a piacra ezek is. Vajon az árak picit csökkennek ha már lesz választék? Nem bánnám
-
galaktikus
aktív tag
Van egy pár hete vásárolt XT Pulse-om. Érdemes lehet Nitro + -ra cserélni, vagy nem hoz annyit, hogy érdemes legyen foglalkoznom ezzel? Egyébként elégedett vagyok a Pulse-al.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
ScomComputer
veterán
válasz galaktikus #1974 üzenetére
Felesleges...
-
Skyner
tag
Köszi a részletes válaszodat. Az XT szintje mindenképpen kellene, mert Freesync ide vagy oda, fix 70fps alá nem adnám 2560x1440 felbontás alatt pláne úgy, hogy a GTA V játékot "Very High" beállításon szeretném futtatni.
Sajnos minden videós és nem videós teljesítmény infó az 5700-as kártyákról Story Mode-ban készült, Online-ban teljesen más a felállás. A minimum fps nagyban függ az online játékosok számától, valamint attól is, hogy a térkép mely területén vagyok éppen. Éppen ezért vagyok bizonytalan abban, hogy XT kártyával a megcélzott 70 fps nem csak álom-e a részemről az említett részletezettség mellett.
A 2. és a 3. opció szimpatikus nekem, de félek attól, hogy ha XT BIOS-t flashelek a kártyára és a kártya egyszer csak megadja magát, akkor nyilván az nem garanciális problémának fog számítani, azaz kb. 135000 Ft-ot kockáztatok 35000 Ft spórolás mellett.
Lehet, hogy rosszul értelmezem a 2. opciónál adott linkedet és tulajdonképpen nem kell flashelni a kártyát, csak a szoftver segítségével a driver reg.bejegyzéseit írom át, így csinálva egy jobb Custom 5700-ból egy Custom 5700 XT-t, de ebben megerősítést kérek.
Mondjuk a hűtésnek a megnövekedett teljesítménnyel még meg kellene birkóznia, lehet meg is birkózik vele, de hogy az élettartamát csökkenti a kártyának, az szerintem evidens. Remélem, tévedek. -
imi123
őstag
[link] ASRock Radeon RX 5700 XT Taichi OC+ Review
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Kansas
addikt
Kétlem, hogy a GTA V online módban a GPU- terhelést növelné, inkább a CPU lesz ott a bottleneck(GPU max akkor, ha mindet egyszerre ki is kell rajzolni, nem csak követni a háttérben) - ez már abból is látszik, hogy min. FPS-ről beszélsz, ami tipikusan CPU-limit kapcsán szokott lecsökkenni az átlaghoz képest(illetve játékok közt van különbség engine alapján is, de az itt nem játszik).
Nagyrészt azért single módban mérnek mindent amit lehet, mert a multis eredmény nem reprodukálható, túl sok minden olyantól függ, ami nem áll a tesztelő kontrollja alatt(játékosok száma, viselkedése, hálózati paraméterek, szerverterhelés, stb.).
@(#1981) Mumee: csak kérdés az, hogy a sima 5700 az az XT vágott változata("selejt") vagy ennyi CU-ra van tervezve... tippem szerint az előbbi, akkor pedig képbe jön, hogy esetleg nem nagyobb-e a szivárgás, illetve a stabil működési feszültség mennyiben tér el egy ugyanolyan órajelen járó XT-s GPU-hoz képest(nem úgy általában, minden "selejt" hibafaktora egyedi)...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Mumee
őstag
Igazából ugyanazt a hütést teszik sima és XT alá is customoknál is és a hardver maga majdnem ugyanaz 5700 és XT esetén csak az 5700 órajelei szoftveresen le vannak tiltva és alacsonyra állítva, éppen ezért élettartamot se veszítesz mivel ha nem tuningolod csak max XT szintig, akkor az gyári órajel Navi esetén.
Amúgy a sima 5700 ref hűtés szoftveres unlock nélkül maxra húzva szerintem még elég a 70fpshez és a ref hűtés is elég hozzá halk müködéssel.
1850 vs 2034 mhz a difi ami mondjuk 80fps XT esetén az kb. 74fps simával, cserébe 110e és az is felhúzható XT szintre is szoftveres unlockal azonban akkor valamivel hangosabb lesz logikusan.#1980 Én is így gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Skyner
tag
Más fps értékek jönnek ugyanazon a városrészen Story Mode-ban és más értékek Online-ban. Mindegy, monitorozni fogom hogy amikor leesik a min fps, akkor éppen mi történik.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
4-el kevesebb CU van a simában, de a teljesítményre alig van hatással. Amikor áttértem XTröl sima 5700-ra eléggé köebejártam a témát külföldi fórumokon és a frekvencia/fesz kb. ugyanúgy skálázódik egyedül a vége más chipröl chipre, de ez azt jelenti hogy XT gyári 2034mhz és egyik chip vége 2150 másik meg 2350 és nem az hogy XT szintet se bírna vmelyik 5700.
RAM ugyanez, Samsung v hynix gddr6 az alapján van amelyik 900mhz van amelyik 950. -
joey04
titán
kipróbálom őket, csak idő kell a teszthez, mert pl a webböngészős videó az új driverrel sokszor jó, aztán egyszer elkezdi csinálni, újraindítom a gépet és megint jó (böngészőt nem elég). hdmi hang szintén. van, hogy egy 20 perces sorozat lement hiba nélkül, azt hittem javították, aztán legközelebb már megint előjött (nem a fájl a hibás)
de köszi, ki fogom próbálni őket, ha lesz időm tesztelni.
-
Kansas
addikt
Nem is azt állítottam, hanem azt, hogy XT frekiket a sima nem annyi VCore mellett tudja, mint egy XT, illetve, hogy egy XT a simának a frekijeit adott esetben alacsonyabb VCore mellett hozza stabilan.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
nagyúr
Igazából ugyanazt a hütést teszik sima és XT alá is customoknál is
Ez így nem fedi a valóságot. Pl a Sapphire Pulse hűtése sem ugyanaz az XT és nonXT kártyák esetén.
Meg még van egy ami tuti (amikor nézegettem a teszteket akkor láttam) de nem jegyeztem meg, hogy melyiknél van.
Ami viszont biztos, hogy a Red Devil illetve a GamingX esetén teljesen ugyanaz a hűtés, legalábbis úgy rémlik, de nemsokára utánanézek.Plusz még egy észrevétel, elvileg itt hynix nem volt se ref se custom kártyáknál.
Túlnyomó többségben Micron, és valamennyi Samsung ami főleg refeken van / volt.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Kansas
addikt
Kb semmi - legalább is nem tér el szignifikánsan a statisztikai hibahatártól...
-
Picco
addikt
tegnap csatlakoztam a tarsasaghoz egy 5700 ref kartyaval. V64-et valtott(kifutott garbol, £30 koltsege volt csak a valtasnak), elegge szembetuno a "csendessege" a fele fogyasztasnak koszonhetoen
az 5700@xt power play table-el megeri vacakolni? mi a kozvelemeny?
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
nagyúr
Ezt csak úgy itt hagyom
-
dudu5130
őstag
Gamers nexus jól lehuzta az XFX kártyáját amire reagált is nekik az XFX.
-
nagyúr
válasz ScomComputer #1996 üzenetére
A reagálásra gondoltam.
-
Mumee
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest