-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
Kis segítség azoknak, akik állítgatnak.
Minden GPU más, de hellyel közzel korrekt ez a táblázat, ha mondjuk adott órajelhez a középső feszt állítod be. (Nem saját, de korrekt)[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz ScomComputer #2449 üzenetére
Nagyon jók az nVidiák, a 2070 is szuper, és az MSI Ventus is szépen ment, lényeg az hogy gyors volt.
De még benne voltam a 14 napban, elállhattam és az Alza el is fogadta az elállási kérelmemet, és engedélyezték is a dolgot, hogy mehet, így gondoltam leszek én is annyira korrekt, hogy náluk költöm el a pénzt ha már ilyen jófejek voltak.
Az egyik ok az az volt, hogy a Turing architektúra Tensor magjai csak úgy vannak a chipben, semmi értelmes dolog nem használja.
Pontosítok : nVidia erőlködés ide vagy oda, de pár játéknál lehet csak használni a sugárkövetést, de ott sem hozza számomra azt a hűbazmeg élményt....inkább a mitiskénelátnom élményt kaptam ehelyett....A másik ok meg az volt, hogy én leginkább a BF 1, és BF V játékokkal lanozok 64-es szervereken, és ott meg lényeges az előnye az 5700XT-nek, akár a 2080 super szintjét is megüti ezeknél a játékoknál, ez a Nitro amit én rendeltem, ez meg egy izomhűtéses, erős oc-s és ehhez képest halk fejlesztés, és most momentán az 5700XT-k királya, a referenciánál gyorsabb, és 25 fokkal hűvösebb.
Valamint ezt az architektúrát még driveresen csiszolni kell, mert van benne tartalék, amit ki lehet belőle programozni, és remélem, hogy az AMD a következő egy év alatt hozza a további 10-15% driverből gyorsulást!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valamint ezt az architektúrát még driveresen csiszolni kell, mert van benne tartalék, amit ki lehet belőle programozni, és remélem, hogy az AMD a következő egy év alatt hozza a további 10-15% driverből gyorsulást!
Ezt szerintem el is felejtheted, kb 5-8% ha lesz, Vega64 esetén sem volt több.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Bossp
addikt
Az AMD régóta ilyen. Pl gtx 780 vs r9 290x ha nezel tesztet amikor kijöttek és rá 2 évre van ott 20% difi is driverek miatt. Ja meg Persze hogy a jatekok kezdik hasznalni az ujitasokat. Nvidia 9-es sorozat ota ugyan az nem? Csak most rádobták az eddig haszontalan sugikövit.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
pele81
tag
-
Mumee
őstag
A Superposition biztos, hogy nem okozhat gondot a kártyával és a fekete képernyő a VGA driver restartját jelenti, tehát nem stabil vmi VGA fronton.
A FurMark okozhat gondot bizonyos esetekben, mert az futhat loop-ban napokat, de a Superposition a benchmark végén kilép és visszahűl a VGA. -
Novver
senior tag
ASUS ROG STRIX 5700 XT
Van valami megoldás az RGB kikapcsolására úgy hogy ne kelljen minden egyes restartnál levenni a ház oldalát és kinyomni megint?
Minden restartnál újraindul, eddig tűrtem a piros pulzálást.
Lehet fel kéne raknom az Aura Syncet ha már mindenem támogatja a gépben...?[ Szerkesztve ]
Life is a game... The game is my life!
-
eldiablo
addikt
Ha pontosak szeretnénk lenni akkor Kepler óta ugyan az a vonal Pascalig, de közel sem ugyan azt adták generációról generációra. Maxwell után egy Pascal teljesen másvilág. Fermi óta kb az összes közép és felső kat nV-t végig használtam és tényleges ugrások vannak generációról generációra. Az igaz, hogy inkább erőből oldotta meg az nV és ez most visszaköszönni látszik.
RayTrtacing amúgy teljesen rendben van, csak ha tényleg a teljes játékot ennek szentelik kb játszhatatlan szinten van pl RTX 2070-el. Kiváló példa erre az Quake II RTX, ami 3000 FPS RT nélkül, RT-el pedig 45-55 FPS. Minecraft-ot még nem próbáltam, de az sem lehet sokkal jobb.
Pleykák szerint a PS5 is fogja támogatni a hardweres RayTracing-et, ami szerintem azt is jelenti, hogy idővel desktop szintre is kikerül a fejlesztés. -
Tyrel
őstag
Turenkarn
-
Mumee
őstag
Amúgy én TechJesus (GamersNexus) tesztjeiben, főleg most itt az 5700-ak kapcsán egy dolgot nem értek.
Nagyon jó dolog, hogy normalized teszteket csinálnak a hűtésre, de önmagában szerintem ez kevés, mert nem lehet ezáltal kijelenteni, hogy melyik hűtés a legjobb, csak azt hogy full default beállításon melyik a legjobb.
Hisz a GPU fesz-el gyönyörűen együtt skálázódik a hőmérséklettel és van amelyik 1,2V-on megy van amelyik 1,15V-on stb., így egyértelműen nehezebb dolga van egyes hűtőknek, amik 1,2V-os GPU-t kell hűteniük vagy ahol 2100mhz helyett 2000mhz-en ketyegő GPU-t.UI: Meglehetősen hiányolom tőle a Red Devil XT-t is, mert csak a simát tesztelték.
-
pele81
tag
Csak pár másodpercig volt sötét a képernyő, aztán ment tovább, majd egy percig oké, azután megint sötét volt. A superposition el távolítása után nem volt semmi gond, aztán ma reggel megint csinálta de visszaraktam a Q BIOS- ra, és azóta megint semmi hiba. A furmark azóta is fent van.
-
Mumee
őstag
Amúgy ilyenek is vannak:
"I was having random game freezes since buying a 5700XT, and I always thought it was the drivers fault. Truns out, after finding that info in an old post on the AMD forums, that one needs to untick "shader precaching" in Steam options in order for DOOM 2016 to work properly (i.e. not crash) on AMD hardware. Weird, but true." -
dudu5130
őstag
Érkezik az XFX-től a három ventis THICC III. Kíváncsi leszek.
-
padam87
tag
Akinek STRIX-e van javaslom, hogy ne stockon használja. Teljesen el vannak szállva a fesz beállítással gyárin.
2 profilt próbálgatok az utóbbi napokban:
- 2050MHz @ 1121 mV - gyári teljesítmény (5280 superposition score), 10 fokkal hidegebben (68 core, 85 hotspot max)- 2100@1151 5400 superposition, gyárihoz hasonló hőmérsékletek. (72 core, 95 hotspot max)
-
padam87
tag
válasz ScomComputer #2491 üzenetére
-
BReal
addikt
Egy kis kupon kombinálás következik Alza módra:
Sapphire RX 5700 referencia:
Ugye ez 118000 Ft. Helyezd a kosárba ezeket: pingponglabdák, UTP kábel, vakolókanál, sisakpánt. A következő kódokat használd a kuponkód sorban:
2ax6e80b, 0yr1f5f6, 3iq40c70, 6rl81b69, valamint onlinefizetes az ingyenes szállításhoz. Így a kuponokkal lejön 14500 Ft, a végösszeg 106000 Ft (plusz ugye a választható játék). -
XuChi
addikt
Ezeket a kódokat hol kapjátok???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest