- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc_seft
tag
Egy kis érdekesség! Már rájöttem nem lehet tuningolni,ez a kisebbik baj lenne de hogy egy Ivy cerka jobban kihajtja a HD7770-et mint egy X4 nem hittem volna.(BF4,Crisys3,) amikkel teszteltem és a CPU kihasználtság sokkal magasabb!Nincs akkora FPS-beesés mint az X4-el!
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
6550d+6670 átmeneti megoldásnak jó míg nem lesz normális vga-m vagy nem újítok gépet?
Játszanék már nagyon, de még 30k-s vga-ra nem tudok most félre tenni, sem az új gépre, így átmenetileg kéne valami, ac4 is már a gépen van de 6550-el játszhatatlan, bf3 is ocsmány már 800x600 lowon.. -
westcoastog
veterán
A8 3820-at mennyiért lehet eladni? Erre nem írtak árat a beárazós topikban.
Januárban ha megjön a fizu lehet vennék egy fx4100-at meg lapot hozzá. -
dezs520
senior tag
Sziasztok,van egy A8 3820-as procim,szeretném egy kicsit a grafikus részét felhúzni.
A procit 2500-ról felhúztam 3000-re,eddig stabil,semmi gond vele,viszont a grafikai részre nem látok semmi utalást a BIOS-ba...
Elvileg ha jól tudom,azt is be lehet állítani,hogy a rendszerből mennyi memóriát használjon,na ezt sem találom....vagy nem is a BIOS-ban kell ezeket keresni?Esetleg van hozzá valamilyen TOOLkit progi szerű?
8 GB ram van a gépbe,ha ez számít valamit... -
dezs520
senior tag
válasz TaylorXIII #7106 üzenetére
Szia,Gigabyte GA-A75N-USB3
-
TaylorXIII
őstag
válasz TaylorXIII #7108 üzenetére
Ezt az oldalt érdemes szerintem elolvasnod:
http://prohardver.hu/teszt/amd_llano_apu_megateszt/az_a8-3850_apu_tuningja.html
Szóval lényeg, hogy az cpu host clockot kell emelned(nálad elvileg ez a neve) és ezzel tudod emelni a gpu órajelét. Memóriáid dual channelben működnek? A fesz emelgetést azt nem tudom akarod-e. Szóval a cpu szorzót csökkentsd a cpu host clockot meg növeld úgy, hogy a cpu órajele ne legyen sokkal több mivel az am sem limitál most sem mivel bőven elég az igp mellé úgy is. Szóval memók DC-ben vannak? Mert ha nem akkor az már lehetne 1 nagy ugrás. Nincs kedved közölni a komplett konfigurációdat?[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
válasz TaylorXIII #7109 üzenetére
Nem gondoltam hogy érdekel... Baj van a mini ITX- el?,nem tudom miért,de nálam szóba se jöhet a normál ATX...
Dualba megy a ram igen,2*4Gb
A cpu órajelét egyrészt a BIOS-ba emeltem 3000-re,utánna a gyári AMD katalyst (vagy valami ilyesmi)al 3300-ra....mikor a BIOS-ba turkáltam,ott még rá toltam egy kis feszt.is.
Tudom hogy felesleges ez a "tuning",csak kiváncsi voltam mit bír az apám
Amit meg írtál,"holnap" kipróbálom.Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz dezs520 #7110 üzenetére
Nem gond a mini-ITX csak azért én úgy látom ez még kevésbé népszerű. Leginkább mATX lapokat veszik meg ATX-et. Nincs gond a lappal persze nem egy tuninglap az biztos de ennek ellenére is tudtad húzni. Nekem sajnos nincs lehetőségem FM1 APUval kísérletezni szóval nem igazán tudom, hogy kell őket tuningolni de ahogy néztem kb úgy mint régebben. APU IGP szorzót nem tudsz állítani ahogy néztem. Ez FM2nél van csak és valszeg ott is csak komolyabb lapokban szóval marad az FSB/APU freq/cpu host clock(esetedben) emelése meg plusz fesz adás NB-nek ha jól olvastam a cikkből mert ott is szorzózáras processzort tuningoltak.
-
dezs520
senior tag
válasz TaylorXIII #7111 üzenetére
Megpróbáltam,de amit eddig engedett,még azt is visszavette...
Mikor az elején lefut a post,előjön egy valamilyen figyelmeztető ablak,valamit a memoriárol ír,hogy 1333 mhz...
Na nem baj,csak kiváncsiság hajtott,eddig még minden játék ment amivel játszottam(BF4,Crysis1,2,3)
Szerintem megérett a cserére,egy Fm2+ talán.... -
TaylorXIII
őstag
válasz dezs520 #7112 üzenetére
Az FSBtől függ a memória órajele is szóval ha megemeled akkor a memóri szórzót is lejjebb kell venni kell venni valószínűleg mert bizony ez nem tuninglap meg valszeg a memóriák sem éppen olyanok. Azt próbáld elérni, hogy a CPU és memória(bár ez is fontos apu szempontból szóval ezt is jó volna emelni 1600-ra) ne nagyon menjen sokkal feljebb csak az IGP órajele. De igazából a trinity topikban kéne írnod mert ide a kutya sem ír. Tudom, hogy átirányítottak de tök feleslegesen mert itt meg nem kapsz választ úgy sem... Kérdezd meg ott és írjad, hogy ne irányítsanak át mivel nincs értelme.
-
MZperX75
addikt
válasz dezs520 #7112 üzenetére
IGP-vel vagy dVGA-val játszottál?
Mert az IGP-vel ,akkor mindegy mit húzol a procin. GPU limit miatt 2000-2200Mhz felett mindegy.
de DG-ben is mindegy(DG dual graphic)
Tudom,mert volt A8-3820-as és most A8-3870K-m van IGP-nek tök mindegy.
FSB-n emeltél? Elvileg nem sokat bírnak nem K-s procik FSB-vel 103-105 max.
Alap órajel 2500Mhz 25x100
Ramok mennyin mentek?
[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
válasz MZperX75 #7114 üzenetére
A ramokhoz nem nyultam,csak a cpu szorzóján állitottam,föl ment 2500-ról 3300-ig.
Akkor párszor indítottam ujra és nem volt gond,de ma irta ki azt amit már említettem.
Ja még a feszültségen is állítottam egy egységet....
Amit a kolega irt hogy probáljak ki,az az f10 utáni post képernyőnél tovább nem engedett... -
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte a75n-usb3 alaplap, egy A6-3500-as proci és egy Ati HD6670 2gb ddr3-as vga.
Az lenne a kérdésem hogy lehet crossfirében össze hozni őket, mert nem tudom sehogy megoldani.
-
blade4
aktív tag
válasz westcoastog #7117 üzenetére
Sajnos nem ugrik fel a Gpu-Z nem látja csak a HD6670-et.
Nem tudom miért. Lehet a biosban kellene állítani valamit.
-
blade4
aktív tag
válasz westcoastog #7117 üzenetére
Így már értem!
Köszönöm!
-
eastone1
senior tag
válasz MZperX75 #7114 üzenetére
Nekem A6 os van, ezt a limit dolgot nem ismerem, de tuti sokat számít játékoknál a húzás, érezhetően jobb. Asrock 75pro4M alaplapon az fsb-t gond nélkül lehet emelni 125 re. Igaz az asrocknál az ahci és az usb 3.0 felejtős. Nem úgy a Giga deszkáknál. A topik elején olvashattok hozzászólásokat, ahol giga lapokkal 130 is stabil maradt. Nálam a 2x4Gb 1600 as ram 1960Mhz körülire húzva 1.8v -on. NB 2v. A memóriák késleltetését auto-n hagytam, más beállítással kifagyott. Egyébként majd minden feszültséget emeltem, lépésekben.
-
MZperX75
addikt
válasz dezs520 #7115 üzenetére
Az úgy nem működik az A8-3820-as szorzózáras.(farsot ír ki) valóságban úgy nem húzható. csak FSB-vel.
eastone1
Nálam a 2x4Gb 1600 as ram 1960Mhz körülire húzva 1.8v -on
A ramok azok tényleg számítanak az IGP-nek,de a proci nem igazán.
Nálam 2x2Giga DDR3-1600@1866+HD6670 DG.
[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
válasz MZperX75 #7122 üzenetére
Szia,lehet hülyeséget kérdezek,de az én lapomon (Gigabyte GA-A75N-USB3) már nincs ez a cmos tüske?amit ugye jumperrel lehetett aktivizálni,és resetelte a bios beállításokat...
Mert én se a lapon nem találom,sem a neten lévő képeken...
Vagy most már magába a biosba van olyan reset funkció?
Próbálta emelni a ramokon,és azóta nagyon nehezen butol be a gép,elvileg visszatettem mindent auto-ra,de azóta kinlódik...[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
Segítsetek lécci, sehogy sem boldogulok az FSB (BCLK) tuningal.
Asus F1A75-M PRO lapom van A6-3500-al 2*2 GB 1866 MHz-es memóval.
Az alábbi beállításokkal atomstabilan megy a cucc
FSB=100
CPU multi=24
memók 1866-on mennek
CPU órajel 2400 MHz
GPU órajel 444 MHz
minden alapfeszen.
Tehát mind a proci bírja a 2,4 Ghz-et, mind a memók az 1866-ot.A CPU multit visszaveszem 10x, memók beállítását 1333-ra, és kezdeném emelni az FSB-t apránként. A probléma az, hogy már 106-107 MHz-es FSB-nél nem bootol be a windows Pedig ekkor még CPU messze nem érte el az amúgy stabil 2400 MHz-et, illetve memók is messze a hivatalos 1866 MHz alatt vannak.
Visszaolvasgattam itt a topikban és többeknek üzemelt, akár 145-150-es fsb-vel is FM1 rendszer itt. Máshol meg azt olvastam, hogy 108 MHz-nél magasabb FSB lehetelne elérni, elszáll az OS boot közben. Illetve AHCI helyett IDE módot javaslnak, de azt nem szeretném, mert SSD-m van.
A cél valami ilyesmi lenne első körben:
FSB=133
CPU multi=18
memók továbbra is 1866 környékén
CPU órajel 2394 MHz
GPU órajel 590 MHzHa jól tudom az A8-as Llano procikban ugyanaz a BeaverCreek GPU mag van mint az A6-ban, csak 320 helyett négyszáz maggal, és 444 helyett 600 MHz órajelen. Valamint a neten többeknek is sikerült akár 600-700 MHz fölé húzni a GPU órajelét ezért gondolom, hogy nem lehetetlen amit szeretnék.
Bármi ötlet welcome
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
eastone1
senior tag
válasz petakpa1 #7126 üzenetére
Asrockban 3 féle tuning van de most nem vagyok gépközelben így nem vágom a pontos nevét. A lényeg, hogy ne a rram és ne a proci tuningot válaszd hanem az általános vagy mi a neve. .
Legyen a legfrissebb bios telepítve. Ram nak minimum 1.7v adj és had menjen csak 1866 on. Ram késleltetést hagyd auton. Szorzót hagyd békén, mivel nincs semmilyen hatással a procira. Ez csak szorzózár mentes, K- s prociknál van jelentősége. Fsb-t nyugottan megemelheted119 re. Ilyenkor a ram sebessége változhat, ellenőrizd. A lényeg, hogy ne menjen 2000Mhz fölé.
De ami a legfontosabb lenne, hogy tiltsd az usb3 at. Ha nem indul próbáld ide módban indítani, szerintem ott lehet a bibi. Ha játék miatt gyorsítanál fontosabb az igp mint az ssd, mivel az csak a játék betöltésében gyorsít, ha jól tudom. -
MZperX75
addikt
válasz petakpa1 #7126 üzenetére
A6-3500 nem tudod felhúzni,a CPU-z nekem A6-3500-et 2100Mhz@4000Mhz írta ki az az olyan mint ,ha 4Ghz-en ment volna ,de a valóságban nem.
FSB max 105-ig. ez a padló. szorzóval nem tudsz tunningolni max lefelé.Ha tunningolni szeretnél vegyél K-végződésű procit. 3670K ,3870K,Athlon 651K stb.
A6-3500@2100Mhz turbó órajellel 2500Mhz. azt hiszem talán fixálni lehet turbó órajelen az az max 2500Mhz-en,de nekem nem sikerült.
Az első FM1-es procim egy A6-3500 majd A8-3820 azután meg A8-3870K
[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
Igen pont ezt tapasztalom én is:
Mivel nem szorzózár mentes a proci ezért valóban max. 24x szorzót tudok beállítani. Egyébként 24x szorzó korlát teljesen logikus is, mert 24x100=2400 MHz épp a Turbo core órajel. Az alap meg ugye 21x100=2100. Ha autóra van állítva a szorzó, akkor Turbó core szépen dolgozik is, ahogy hivatalosan kell nekiHa manuálisan beállítok 24x fix szorzót, akkor mindhárom mag stabilan megy megy 24x100=2400 MHz-en. És enne örülök, is, mert a procinak legalább 2,4 GHz-en vége.
Ha manuálisan beállítok 24 feletti fix szorzót, pl. 25x vagy 26x. Akkor az fsb-t szépen visszaveszi 100 MHz alá, úgy, hogy magórajel megint csak 2400 MHz legyen. Ez ugye szuboptimális, mert ekkor a memóriákat is némileg 1866 MHz alatt hajtja, és feltételezem, hogy az alacsonyabb fsb miatt a GPU-t is alulhajtja. (Elképzelésem szerint a GPU órajelet valahogyan az fsb-ből, vagy a CPU órajelből leosztva állítja elő, de nem ismerem ennek mechanizmusát.)
Ha manuálisan csökkentem a szorzót pl. 19x-re, akkor értelemszerűen 19x100=1900 MHz-en megy a CPU. GPU változatlanul 444 MHz. Tehát eléggé biztos, hogy a GPU frekit a fsb-ből állítja elő.
Tehát odáig jutottam, hogy 1-24 között bármilyen szorzót be tudok állítani, a CPU 2,4 Ghz-en, míg a memók 1866 MHz-en biztosan stabilak alapfeszen is.
Én két dolgot szeretnék:
i) A fent 2,4 GHz és 1866 MHz-en belül maradva, alacsonyabb szorzó és magasabb fsb mellett túlhajtani a GPU-t és megnézni, hogy kb. hol a vége.
ii) Amint i) megvan a CPU szorzó további emelésével csak a CPU-t a túlhajtani kb. 2,5-2,6 GHz-re.Mindennek nyilván az lenne az alapja, hogy fsb-t emeljem ne csak 103-105 MHz-re, hanem mondjuk 133-ra. Neten olvasgattam még erről, és azt ajánlják, hogy használjak IDE módot AHCI helyett, USB3.0-t tiltsam le, illetve ne D-Sub monitorkimenetet használjak.
BIOS-om is régebbi (0802-es) ennél már 4 vagy 5 frissebb van, de integrált videókaris lapok firssítésével már 2 lap halálozott el a kezem alatt, szóval ódzkodok tőle picit
Ha GPU-t akarok tuningolni, akkor miért a memória túlhajtását ajánlod? Szerintem mind a GPU órajelét, mind a memóriát kellene. De első körben GPU órajel végét szeretném megtalálni, majd a CPU-ét, és csak utánna hozzáállítom majd a memóriát amivel még épp stabil a rendszer.
-
eastone1
senior tag
válasz petakpa1 #7130 üzenetére
Szorzót felesleges piszkálni. Alapból benne van a bios ban a később megjelenő K-s procik számára. Hiába emeled vagy csökkented a szorzót. Bios ban mutatja, de a valóságban ugyan azon az órajelen jár. Ne emelj fsb t csak szorzót, utánna nézd meg cpuZ vel. Alap órajelet kell, hogy mutasson suboptimálisan.
Van olyan alaplap ami engedi az ahci t tuning esetében. Ezért elősször az usb3 letiltásával próbálkozz.
MZperX75 állítása szerint, ha csak 105 a max fsb akkor nem sok gyakorlati haszna van. Viszont ha a ram órajelét emeled 1960, ha engedi akkor azzal jobban jársz mivel az apuk szeretik a gyors ram ot. Nem véletlen, hogy az új fm2+ alaplapok némelyike már a 2600Mhz es ramot is támogatja. Gondolom a rendszermemóriábol csípi le a szükséges ramot a gpu. Az inteles lapok megelékszenek 1600Mhz el is. A pontos technikai részleteket nem ismerem mert nem szakmám csak az innen onnan összeszedett infók és saját tapasztalat alapján próbálok segíteni.
Bios frissítést ha akarnád se lehetne elrontani. Az uefi nem is engedi elindítani ha nem a saját bios át látja. Saját honlapról letölteni a legfrissebbet és kicsomagolni egy fat32 re formázott usbre, de lehet már jó az ntsc is. Újraindítassz majd bios ból frissítessz. Míg magától újra nem indul nem piszkálod.
Ujraindítás után irány ismét a bios exit fül alatt a load default uefi bios, majd mentés és kilép.
Tiltsd le az usb3 at majd indítsd a rendszert ide módban. Bróbáld az fsb-t emelni egy picit ill. A gpu t. Ha rendben elindul a rendszer, vissza a bios ba beállítani a 2000 alatti legmagasabb órajelet a rammoknak. Ha kell emelj egy pici feszkót a rammnál.[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz eastone1 #7131 üzenetére
Legfrissebb biost feltettem
Gép továbbra is atomstabil, az alábbi beállításokkal:
24x100=2400 MHz megy az CPA
Memok 1866-on
Feszültségek gyári alap értékeken
GPU 444 MHz-en megy
Dsub kimeneten ekkor 60 Hz a frissítési frekvencia.Ha elkezdem emelni az fsb-t akár csak pár MHz-el is akkor annak az a következménye, hogy DSub-on is azonos arányban emelkedik a frissítési freki. Ezt úgy tudtam, meg, hogy van egy régebbi képcsöves monitorom ami kiírja a frissítési frekit. A dolog szépséghibája, hogy ez a rendszer egy htpc lenne, amit vga kábellel (Dsub-Dsub) kötnék egy Sharp LCD TV-re, ami csak 60 Hz frissítés mellett akarja fogadni a jelet, egyébként nem ad képet.
Tesztként összekötöttem HDMI-vel is, de ekkor a Win XP képe elmosódott, ezzel már sokat szenvedtem korábban, sehogy nem tudtam megoldani, ezért maradt a Dsub. De most nem is ez a lényeg...
Tuningra visszatérve
USB 3.0-t letiltottam, mind az A75 chipsetét mind az Asmedia-t (ez egy 3rd party USB3.0 vezérlő ezen a lapon).
Az alábbi beállítással probálkoztam
18x133=2394 MHz (elméletileg mennie kellene, mert 24x100=2400-al ment)
Memokat visszavettem, így a 133-as FSB eredményeként 1766-on vannak, ami szintén kevesebb, mint a korábban stabilnak bizonyult 1866.
Gép bootol, elkezdni tölteni a WinXP-t, de kifagy és újraindul.
Természetesen Dsub-ra kötve nincs kép, pedig pont azért probálkoznék 133-al, mert az a régi szép időkben szabványos buszfreki volt, és abban reménykedtem, hogy ez a lap is visszaosztja, így netán megint 60 Hz frissítést kapnék DSub-on. Hát nem
HDMI-vel összekötve látszik, hogy indulás utáni post képernyő bejön, elkezdi tölteni a WinXp-t. Megy a kék csík a Win logo alatt, majd kékhalállal elszáll, és újraindul. Sajnos nem tudom leolvasni, mi a kékhalál okaKövetkeztetéseim:
i) Rendszer maga bírná a fenti beállításokat, de AHCI mód miatt elszáll.
Kérdés ha BIOS-ban visszakapcsolok IDE módra, akkor el fog indulni a Win, vagy mindenképp újratelepítés kell?ii) Dsub-ot valszeg el kell felejtenem.
Kérdés, hogyan lehetne DVI-D-vel vagy HDMI-vel éles képet kicsiholni a Sharp LCD TV-mből?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
eastone1
senior tag
válasz petakpa1 #7132 üzenetére
Én dvi-hdmi kábelt használok monitorhoz és tévéhez is. Ha elindul 130 fsb vel akkor az tényleg jó kis deszka. Tervezek egy másik gépet kaverivel, ahhoz akkor már én is asust veszek. Bár elég szegényes egyenlőre a felhozatal itthoni piacon asusból.
Ha htpc, miért akarod tuningolni? Szerintem alapon is simán elég nethez, torrenthez, mozihoz.
Ráadásul bukod az ahci t. Htpc hez meg elkél az ssd.
Emeld csak a ram frekijét.[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz eastone1 #7134 üzenetére
DVI&HDMI kimetekebe még nem nagyon ástam bele magam, de feltételezem, hogy DVI->HDMI kábellel ugyanaz az eredmény lenne, mint HDMI->HDMI-vel.
Az a bajom, hogy ezt az LCD TV-t még egy hardverrel sem sikerült összehangolni HDMI kábellel, azaz nem volt éles a kép Pedig próbáltam egy laptopban lévő HD2600-l, egy AGP-s HD4650-el, és az A6-ban lévő 6530d-vel is ugyebár. Arról nem is beszélve, hogy bár a TV natív felbontása 1366*768, így a legjobban akkor tudom kihasználni, ha VGA kávellel kötöm a PC-re 1360*768 felbontásban, míg HDMI esetén gyakorlatilag 1280*720 érhető csak elTuning egyébként FarCry 3 miatt kellene. Nincs külön gamer pc-m, úgy vagyok vele, hogy azt a pár játékot amivel játszom htpc-n tolom.
Mivel 1866-os ramjaim vannak, azt tovább emelni csak FSB tuningal lehet, de pont azzal van a gond
Arra van ötlete valamelyikőtöknek, hogy mi történik, ha egy AHC-vel feltelepített és működő WinXP alatt BIOS-ban visszakapcsolok IDE-re? Kékhalál? Megoldható, hogy ne kelljen újratelepíteni?
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz eastone1 #7135 üzenetére
Aha, megelégedéssel használom.
Egész jól futott kerek 150MHz-es BCLK-val is; a legnagyobb problémám a Sleep-ből való visszatéréskor jelentkező véletlenszerű fagyás volt, valamint egyszerűen nem volt türelmem a belőni a swes energiamenedzsmentet, így visszaraktam alapfeszre, 107MHz-re, 2000-es RAMokkal.
-
eastone1
senior tag
válasz petakpa1 #7136 üzenetére
Szerintem tudod a memóriát is tuningolni fsb emelés nélkül. Van az oc, manual és ram tuning ha jól emlékszem. Ram tuningnál nálam alapból felajánlja a max 2000Mhz-et. Esetleg érdemes lenne kipróbálnod egy win7 et vagy 8.1 et. Az ezekhez tartozó driverek már jobban kezelhetik a plug and playt. Tudom, hogy aki manapság is még xp t használ nem szívesen válik meg tőle, de ezeket az új technikai vívmányokat már az újabb oprendszerekhez optimalizálták. Nem vagyok egy szakértő, azért egy próbát megér. Hogy mit okoz xp nél a váltás azt nem tudom. Win 7 nél automatice telepítette a szükséges drivert majd kérte a rendszer újraindítását. Ebből a szempontból is jobb a win 7.
-
eastone1
senior tag
Az már elég pöpec. Miért nem tiltottad le a sleep módot?
Nekem is bejött ez az apu. A legújabb játékok is simán futnak kisebb nagyobb kompromisszumokkal.
Mivel kell egy másik gép is a gyerkőcök miatt így lassan össze kell raknom egy masinát megint. Sokan azt mondják, hogy hasonló vagy olcsóbb áron már érdemesebb egy athlont és egy szerényebb dvga-t. Dupla grafikus teljesítményt elérve.
Ugyanakkor nekem nagyon bejön, hogy nem zörög egy m ásik alkatrész a gépben ráadásul a villanyszámlánkon is meglátszott a gépcsere.
Ezért szemezgetek a kaverivel. A6 után már az is lórúgás lenne.
Te milyen deszkát használsz? Gondolom giga. Anno azt dícsérgettétek tuning szempontjából no meg az asus t. Vajon hogy változtak stabilitás téren fm2 és fm2+ nál a giga ,asus, asrock lapok. -
vinibali
őstag
srácok!
akinek van egy újabb biosú, ASRock vagy ASUS lapja, engedje rá és csináljon egy GPUZ screenshotot az iGP-ről, legyen oly kedvesBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
MZperX75
addikt
Sziasztok DG (dual graphic) működéséről tudtok valami infót.
-Beállítások?
-Driver?
-Bekötés? stb.Nekem most egy A8-3870K@3Ghz 2x2Giga DDR3-1600@1866 és egy Passzív HD6670-1Giga GDDR5-kari van a gépemben.
Catalist DG mód aktívaz az engedélyezve..
A driver csak a HD6550d-hez van telepítve,a monitor kimeneteket az az alaplapról használom.
Catalist 13.9 verzió +frame net work 4.5 telepítve(valamikor)Még valamit kell tennem? vagy ez így már rendben?
[ Szerkesztve ]
-
eastone1
senior tag
Nálam csak apu van....
-
Arkennys
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest