- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
köszi srácok! tisztában vagyok vele, hogy kb. a jelenlegi procim tudását hozza majd, nem is ezért cserélek.
integrált vga nem feltétlen szükséges nekem mert mindig is diszkrét vga-t használtam mivel gémelek azért keményen, ezért elég nekem a vga nélküli athlon is! szal jelen esetemben csak a cpu számítási teljesítményére vagyok kíváncsi! ami már érdekesebb az amit írtál, hogy az újabb szériás apu-k is fm2-re jönnek majd ki! így már elgondolkodtatóbb a vásárlás, de még mindig nem tudom...a számozások végén a "K" a szorzózár mentességet jelzi? tehát athlon esetében is (651K)?
"építkezni" nem nagyon akarok a jelenlegi AM2+ gépem már vagy 4 éve megvan és a mai napig tökéletesen kielégítő a teljesítménye!
[ Szerkesztve ]
-
CYBERIA
senior tag
válasz atti_2010 #6100 üzenetére
Viszont ez a 4200 nem ugyanaz, mint egy Phenom II-nél lenne.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Hurkaleves #6102 üzenetére
Igen a K a szorzózár mentességre utal.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
arty
veterán
válasz Plazmacucci #6097 üzenetére
gondolom nem állítottad be, hogy a gpu (videokártya rész) dekódolja a videot, pedig kellene (a cpud komolyabb hdfilmekhez már kevés lehet)
[link] - szedd le az x86 (32bites) változatot, majd filmlejátszáskor ellenőrizd, hogy alul a "playing" felirat mellett látod-e a (DXVA) jelzést - ez mutatja, hogy a GPU dekódolja a videot
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Blackhill
csendes tag
Sziasztok! Ne haragudjatok de a megfelelő topikban nem kaptam válasz a kérdésemre lehet én tettem fel rosszul a kérdést Nos gépem vérfrissítését tervezem és nagyjából megvan hogy miből mit szeretnék csak a procinál nem tudom mi lenne a jobb vagy időtállóbb választás. Illetve az is tudom de arra nincs keret
Amire tervezem: nem vagyok egy játék fan de ha már van azért játszok persze nem ragaszkodom hogy full hd ben mennyen minden mindig, plusz videoszerkesztéssel foglalkozom hobbiból tehát renderelés van és film nézés de mondjuk ott a hd azért ne akadjon. Elsőre erős vga-t nem tervezek mert a keret sovány.A terv: 1. AMD Phenom II X4 965 Black Edition
2. AMD A8 5600KHa valaki leírná nekem a véleményét azt előre is köszönöm
-
félisten
-
atti_2010
nagyúr
válasz Blackhill #6107 üzenetére
Egy A10-5800K-t kellene választanod ha nem ragaszkodol a fullHD -hez azzal ki lehet húzni egy darabig VGA -nélkül is, később tehetsz bele egy VGA-t ha igényled, ezenkívül FM2 -be még jövőre is jönnek procik tehát lehet bővíteni.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
rudi77
tag
Asrock a75pro4 + a6 procival rendelkezek.
Ha raknák egy plusz vga-t a gépbe CrossFire módba akkor működne hogy az egyik hdmi kimenet menne a 3d tv-be.(csak kép)A másik hdmi kimenet meg a házimozi erősitőbe a dtshd miatt.(csak hang)
Müködne így?
Vagy valami más megoldással esetleg? -
Tomix24
addikt
Nem működne.
Álltalában amelyik erősítőn van HDMI bemenet, azon van kimenet is. Így célszerű az erősítőbe be, onnan pedig ki a TV-re kötni a HDMI-t.
Persze más kérdés, ha nem 1.4-es az erősítő. Ilyenkor két megoldás marad:
- A fenti, de akkor az MKV Half 3D menne csak nagy eséllyel.
- HDMI a TV-be és Optikai kábel az erősítőbe - MVC-3d esetére.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Tomix24 #6112 üzenetére
Az nem működik, hogy HDMI be AVRbe, hangot leveszi/feldolgozza, a képet meg pass-through átengedi tovább a TVbe? Ez lenne a leglogikusabb megoldás, nem?
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
arty
veterán
annyira tudtam, hogy onkyo lesz máshol már olvastam a problémáról ezekkel kapcsolatban
nekem H/K360 van, itt pl a pass-through esetén átmegy a 3d video, pedig ez se mai cucc (mondjuk jött hozzá fw frissítés, de nemtudom anélkül is ment volna-e, mert nincs 3d képes kijelzőm)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz kjani18 #6106 üzenetére
én mpchc-t és xbmc-t használok, azokban tudom
mpchc -> view/options/output/enhanced video renderer (custom presenter) legyen választva + internal filtersnél minden (DXVA)-s kodek mellé pipa kell
-
troszti
aktív tag
válasz Aflamin #6120 üzenetére
Köszönöm!
Ezeket akkor még a rendszer telepítése előtt csináljam meg igaz?
Amúgy nincs DVD íróm Fölöslegesnek tartottam csak azért venni egy SATA-sat, hogy telepítsem a Windows-t. Ha írni kell ott a laptop, de Isten tudja mikor írtam utoljára
Szerk:
Azt hol tudom beállítani, hogy a proci mennyi memóriát használjon? Meg ezt mennyire érdemes állítani? 8 giga ramom van, de azt hallottam valahol, hogy nem érdemes 512-nél többet beállítani. Ez igaz?Köszi, Troszti
[ Szerkesztve ]
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
MZperX75
addikt
válasz troszti #6122 üzenetére
"Ezeket akkor még a rendszer telepítése előtt csináljam meg igaz?"
A ram állítása másodlagos,amíg a rendszer nem települ tök mindegy. előtte utána mindegy.
azt is a bios-ban"Azt hol tudom beállítani, hogy a proci mennyi memóriát használjon?
Meg ezt mennyire érdemes állítani? 8 giga ramom van, de azt hallottam valahol, hogy nem érdemes 512-nél többet beállítani. Ez igaz?"Azt is a bios-ba.... tök mindegy ,1Giga vagy 512,bár állítsd a max.. gond még nem volt belőle
akkor nem az ha kevés ramod van,ma 4Giga minimum van akkor mindegy.
Ha csak egy 2-es a ramod, akkor már sok 1 Giga ram a beállítás,mert 1 giga marad a rendszernek.felhasználás szempontjából tűréshatáron belül van a különbség teljesítményben ,tehát tök mindegy .azért viszont a 256K ...... az kevéske lehet játékokhoz.....
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Üdv.Az érdekelne, hogy az A8 5500 és az A10 5700-ben integrált "videókártya" milyen konkrét típusnak felel meg kb. Továbbá érdekelne, hogy a két proci milyen videó kártyát hajtana ki?Ha már itt vagyok akkor megkérdezném, hogy mi a vélemény Asrock FM2A55M-DGS lapról?Szerk.: Bocsánat! Most nézem, hogy ez Llano topik.
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
Na végre összeállt a gép bár kis csúszással....
Asus F1A55-V lap, 3870K proci, Corsair Vengeance 1866 os ramok (8 giga) FSP Hexa 400-as táp, Sharkoon Vaya ház
Ha valakit érdekel tapasztalat, írjon nyugodtan
Amúgy mindent sikerült elsőre beállítani, köszi a sok segítséget srácok
Troszti
-
Mahrenburg
őstag
válasz troszti #6126 üzenetére
Hello!
Mik a tapasztalataid az F1A55-tel? Hallani az FM1-es Asus lapokról jót is rosszat is. Nálad hogy muzsikált? Minőségérzete milyen?
Elóre is köszönöm!
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
troszti
aktív tag
válasz Mahrenburg #6127 üzenetére
Szia!
Hát volt szerencsém egy Asrock laphoz is, aminek a minőségével egyáltalán nem volt baj, ahogy ezzel sincs. Van két szép passzív hűtője, venti csatlakozókból nincs hiány Teljesen korrekt, eddig, összhatásban ez a legjobb lapom.
Én fölöslegesnek tratom az A75 ös lapot, ezen is van USB3, raid dolgokkal meg nem foglalkozom.
Az UEFI biost nagyon összerakták, tetszik.Minden ment amúgy pöccre, még csak 1 napja használom, ha gondolod későbbikében írok még, de remélem csak ugyan ezeket tudom majd mondani
Két monitorral használom amúgy, egy D-SUB és egy DVI van rákötve, ez is gond nélkül ment...Úgy nagyjából ennyi jutott eszembe
Troszti
-
Mahrenburg
őstag
válasz troszti #6128 üzenetére
Köszönöm a leírást!
"Papíron" kitűnő ár-érték arányú, minőségi lapnak tűnt, örömmel olvasom, hogy "élőben" is ezt tapasztaltad. Megköszönném, ha írnál még, én is remélem, hogy csak ugyan ezeket tudod majd mondani.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
lakisoft
veterán
válasz oliverkiss32 #5999 üzenetére
Biztos lesz még belőle. Meg a másik hogy használtban is lesz kínálat. Egyenlőre a Q6600-ból van hiány, de az meg téged nem igazán érdekel szerintem.
- Árad -
-
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy kis feszültséget adni a 3870k gpu részének de pontosan nem tudom,hogy mennyit adhatok és ,hogy pontosan milyen név alatt szerepel ez a biosba.
/A CPU NB/Gfx lehet az ami nekem kell?/
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #6133 üzenetére
CPU voltage kellene legyen csak szimplán, de a fene tudja ezzel a sok UEFI Biosal, 1,45V-ig mehet.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #6135 üzenetére
1,35V kell annak a procinak alapból, 1,45 -ig el mehetsz vele.
-
Silentfrog
veterán
Én nem a procit hanem a gpu részét szeretném tuningolni eredetileg 600 Mhz ról. 800 nál már kellene a feszültség és én ezt vettem alapul Idézek a nagy Llano tesztből.:
"Mindehhez az integrált NB (valamint az azzal egy vonalon ülő GPU, UVD, GMC, IMC) feszültségét 1,100-ről 1,300-ra toltuk fel."
Ez ok nálam is egy volton meg az AIDA szerint, Csak azt nem tudom,hogy milyen menüpontban van ennek a feszültségnek az emelése.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #6137 üzenetére
GPU-nak GFX voltage kellene legyen és adhatsz neki 0,15V-ot úgy első körben.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #6139 üzenetére
Hagyd a fenébe az Aidat néha abszolút hülyeséget ír, állítsd be a Biost és annak kell hinni, amúgy a bios is kell mutassa.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #6141 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
hyperman25
tag
válasz Silentfrog #6143 üzenetére
Lehet, hogy visszaveszi a feszültséget, ha üresjáratban van.
-
Silentfrog
veterán
-
zetecR
addikt
válasz Silentfrog #6137 üzenetére
GPU volts:
CPU VCORE NB VID Control, this is the main GPU voltage but it only requires a slight bump. Ideally, it should be tested gradually in +0.05 increments. This voltage can be pushed to 1.45v if there is sufficient cooling and if the GPU scales with volts. I've found with this particular A8-3850 CPU that it does not like going past +0.05 hence why I stress the importance of testing in small increments .
CPU VDDP Voltage Control, helps stabilise GPU, memory and base clock at high frequency. This voltage in most cases can be left at 1.2v (stock) which is what was used in most of our test. We did see some gains when testing big memory clocks and used up to 1.28v to stabilise clocks. Raising higher to 1.3 can negatively affect main GPU voltage control. For max clocks a delicate balance is required between VDDP and core. Every APU will act differently with volts so generally look to increase VDDP only slightly (in +0.02 jumps).
CPU VCORE Control is the main CPU voltage and as you increase the frequency voltage needs to be adjusted accordingly. We've found that you will gain generally 100Mhz with every 0.05v increase in VCORE but heat and silicone frequency limit may affect max clocks.
-
Silentfrog
veterán
Ez igy ok is lenne de nekem ilyenek nincsennek!
Ami van
CPU v
NB v
SB v
GFx ENGINE v.Ennyi.
Ráadásul minden program azt irja ki,hogy a gpu magfeszültsége 1 volt és hivatalosan is annyiViszont nálam bármelyik leiírt bios menüpont 1.2 ről indul a mauális beállitásában tehát még ebből sem tudom kikövetkeztetni,hogy melyiket kellene emelnem a gpu túlhajtásához.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #6147 üzenetére
GFX engine-t emeld, és a Hardware Health Event Monitoring Screen menüpontnál nézd meg az értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Silentfrog #6149 üzenetére
És ha 1,250V teszel akkor hogy változik? És a Biosba nézd ahol írtam ne ezeket a szoftvereket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
Állásajánlatok