- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
Valaki tudja hol tudok az alaplaphoz ,egy proci hűtő tartó keretet szerezni?
Nekem ilyen lapom van,de nincs rajta ez a műanyag két kis "konzol" csak 4 db furat tátong a helyén ,mivel procival+hűtővel együtt vettem anó ezt a lapost
ezzel a hűtővel,így a keretet nem kaptam hozzá,de most kellene a 3870K-hoz,mert ez a hűtő éppen szar.Az az közepesen erős terhelés+GPU terhelésben 58-61 Fok között mocorgott a hőmérséklete az APU-nak alap órajelen.... (3Ghz-en)
[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
válasz MZperX75 #7001 üzenetére
hát, valakinél aki alkatrészekkel is machinál, esetleg, más ötletem hirtelen nincs. Nekem szerencsére adtak a hűzőhöz megfelelőt újonnan, bár volt anyázás, mire felment. A hát oldalát épp eléri így is összerakva a vas (scythe ninja 3)
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
Mahrenburg
őstag
válasz MZperX75 #6998 üzenetére
MZperX75 - Pzs-be: az abszolút OEM... És most indul a garancia?
Arkennys - Bár nem lett "kitesztelve", mivel nekem alapon is elég a teljesítménye, s még nem cseréltem hűtőt, ezért gyári órajelen ketyeg, de úgy tűnik, az én 3870K-m is "3.5 GHz-s" példány...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
MZperX75
addikt
válasz Mahrenburg #7003 üzenetére
írtunk papírt....elvileg igen.
-
Mahrenburg
őstag
válasz MZperX75 #7004 üzenetére
Sikerült a hűtő felerősítését megoldanod? Egy saját megoldással felszerelhető hűtő nem hidalná át a problémát?
B-terv: Új alaplap+ház...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
MZperX75
addikt
válasz Mahrenburg #7005 üzenetére
Csak az alaplapomról hiányzik aza 2 kis konzol
-
Loco7us
tag
Sziasztok!
Pár évvel le vagyok maradva processzor meg úgy áltaalában a PC terén, szóval szertnék egy komplett fejlesztést. Kinéztem magamnak egy AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX procit ami ugye elvileg FM 2 es ami gondolom a legújabb foglalat, de azt vettem észre hogy tesztekben AMD FX-4300 3.80GHz AM3+ BOX jobb amit ne migazán tudok hova tenni. Gondolom nem érné meg AM3 as t venni és hagyni a DDR 2 800 RAM ok at. Jah és van még egy CM Hyper TX 2 es hűtőm is ami remélem jó lesz az FM 2 es procihoz is. Amúgy árban ilyen 20-27 között nézek procikat.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Loco7us #7007 üzenetére
Jövőre nem fognak már új processzort gyártani sem az FM2, se az AM3+ foglalatokba, így szerintem jobban járnál utóbbival, ha már úgyis lapot kell cserélned, oda FX-et is rakhatsz. Ha szerencséd van, 32k körül néha van itt az apróban FX8320, kicsit drágábban meg FX8350. Gondold meg, 8 mag a 4 helyett pár ezres pluszért...
Viszont oda már kevés a TX2.
Az FM2 mellett csak akkor tenném le a voksot, ha azt mondod, hogy egyáltalán nem kell neked diszkrét vga, elég az integrált. Akkor viszont kifejezetten ajánlom, ha így gondolkodsz.Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Mahrenburg
őstag
válasz MZperX75 #7006 üzenetére
Egy olyan hűtőre gondoltam, aminek a felerősítéséhez amúgy is el kellene távolítani az "egykarmost".
Mint például:
Persze, ha még nincs meg a másik hűtő...
(Remélhetőleg nem értettem félre valamit... )
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Mahrenburg #7010 üzenetére
Nem rossz ötlet löszi
-
törölt tag
Üdv,
kipróbáltam egy athlon 631-nél a tuningot. Mivel nem K-s proci így a szorzóhoz nem nyúltam, helyette az FSB-t emeltem, a memóriákat meg visszaosztottam. 1399-en mennek a ramok, a proci meg 2,76 ghz-en. A Windows mégis 2.6 ghz-nek látja. -
MZperX75
addikt
válasz Silentfrog #6993 üzenetére
Szia,jó volna egy kis alulfeszelés,most 2Ghz@1.15V,az alapórajelet,Meddig bírja lefelé?3Ghz@1.25V?
Gpu 685Mhz-re tettem,sajna jaáték alatt kikapcsol a gép alapórajelen,alapfeszen 100% venti mellett is ,kezdek ideges lenni,alaplapcsere lesz a vége,hűteni kellene az APU-t,de hiányzik a konzol a lapról?[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Valami,gond volt az APU-vál,így Gariban i
cseréltettem egy másik A8-3870K-ra.
Sikerült szereznem konzolt az alaplapra így ráment az új hűtöm. Na talán mostantól elindulhatok K-procim rögös karrierjén.Ár érték tudás arányában ,most az A8-3870K a legjobb 4 magos ebben a kategóriában....(Mindig1-1.5éves késéssel kell bevásárolni) 18ezer Ft újonan Best buy vétel.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #7014 üzenetére
3 Ghz 1.2 volttal teljesen stabil./ játékra így használom/
2.2 Ghz 1 volton ha elindul akkor teljesen jó, játék,Prime95 alatt mindenhogy./ igy megy lassan egy éve/ Érdekesség,hogy néha a win betöltésekor újraindul néha 2-3X is egymás után de ha felállt a rendszer sosem fagy le .
Ha a gpu-t akarod tuningolni akkor bizony feszültséget kell adni a gpu magnak,mert nálam is feszültség emelés nélkül 685 mhz-nél jobban nem nagyon megy.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #7014 üzenetére
Ha meg nem terheled a gépet csak idle megy a géped /letöltés / akkor érdemes auto-n hagyni mindent és felrakni az Asrock Axtu programot és ez a program elindítása után az IES nevű energia gazdálkodást bekapcsolni.
Így jóval 1 volt alá is visszaveszi a feszültséget,és így 30 Watt közeli fogyasztást is el tudsz érni /egy ssd-vel,és egy 2.5" noti merevlemezzel. /
Viszont ha terheled akkor 1.425 volton fog menni. Én ezért használom a 1 Volt/ 2200mhz beállítást mert így idle 35 Watt teljesen terhelve a cpu-t prime95-el sem tudsz 70 watt fölé menni. -
MZperX75
addikt
válasz Silentfrog #7017 üzenetére
Szuper este megy is a teszt,írom a tapasztalatot.Köszönöm !
most viszont vissza a melóba,karbantartunk(tűzvédelmi rendszert a Novotel-ben) -
MZperX75
addikt
válasz Silentfrog #7017 üzenetére
Még annyi ,hogy a GPU tunningja(600@686Mhz-re,hogyan befolyásolja aCPU tunningot,ill alul feszelés történetét ?tehát ha 686-on hagyom GPU-t,akkor az alulfeszelés mennyire válik instabillá,vagy inkabb erőltessem az alap 600Mhz-et?
-
Silentfrog
veterán
válasz MZperX75 #7019 üzenetére
Semmi gond vele,hisz a grafikus mag feszültségét külön beállítási lehetőségen belül tudod állítani.
Tehát ebben az esetben ugyanúgy kell elképzelni,mind ha egy vga lenne a 6650D.
Ha kevesebb feszültséget adsz a cpu-nak akkor a gpu feszültsége nem változik,hacsak meg nem változtatod. -
MZperX75
addikt
válasz Silentfrog #7020 üzenetére
Aha akkor jó gondoltam,na majd este adok neki!Köszönöm. A gyors választ
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Silentfrog #7022 üzenetére
Én is
-
MZperX75
addikt
Ajánlást kérek egy fm1 lapra a8-3870k alá szeretnék,milyet vegyek?
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Silentfrog #7025 üzenetére
Semmi különös nem nagyon kedveli az A8-3870K aput,AzA8-3820-al elvolt,de az csak 65W TDP-s.csere érett.
-
MZperX75
addikt
Igazat megvallva,egy stabil,konnyenkezelhető,tunni gbarát lapra lenne szükségem,jó szoftveresen kezelhető,órajel+feszekkel,win alól.
-
MZperX75
addikt
Hát gyerekek ,igazi szopóáá volt ez az alaplapcsere.
1. Alapértelmezettel csak VGA vagy DVI-t lát lapocska
(tehát HDMI nem nagyon,de mire rájöttem) Az az a Benq2420 24" monitor HDMI-n csatlakozik a laphoz,a Projektorom meg VGA-n. azt hittem szétrobbanok..
2.Mire rájöttem hogy az UEFI-ről át kell tenni a HDD-t mert Windows nem akar rátenni az is egy szopoáá volt.
3. Mire sikerült rendszert is telepítenem,persze akkor már vörös fejjel mentem tovább ,egyébként ez kb 200. gép amit összerakok .
( ami egyébként még mindig tart,mármint a windowsos őrület reggel 5óra36perckor kezdtem csak a win7 frissítéseinek a telepítéseit.
Mire hasonlóan működni fog mint a másik 1 éves vin fos7-em......az még messze van.
Persze ezzel még nincs vége.
Elszállt a tápom,(ami 3 hónapos)és magával vitt egy 500-as HDD-et is
Sikerült egyet szereznem már tápot 5500Ft mínusz,vihetem a "régit" 3 hónapos
gariztatni a HDD-n
(csak egy kis gyűjtemény volt rajt 1080p-s beszerezhetetlen természet filmekből főleg űrös National G.)
Ba**ameg..... no de most keresem az Ncore-on talán a fele meglesz....
4.végre működik a rendszer ,persze a telefonomat nem látja (Nokia Lumia620)Arkennys Nagyon ki király....csak mindjárt tökön szúrom magam
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Silentfrog #7036 üzenetére
RoHS PFC 450W,és egy WD Green 500-as
Bosszantó,soha nem szívtam ennyit új géppel.
Arkennys Ez nem csak az alaplap hibája.
HDMI-DVI-VGA kimenetei van a lapnak,eddig VGA-t és HDMI-t használtam a régin,a monitorom HDMI-n csatlakozott,most ő az az ASrock A75 pro4-nél a VGA vagy DVI az elsődleges...
[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
válasz MZperX75 #7037 üzenetére
hja, félreértettelek első bajsoroló hsz-nél, és kétségbe estem h én tanácsom is hozzájárult a bajhoz
táp dolog bajos...nekem durranással füstpöffel halt meg másik gépben a táp, de nem okozott semmi bajt ijedtségen kívül
sok a kezdeti baj, de ha összeáll minden, örülni fogsz neki
-
eastone1
senior tag
Sziasztok.
A segítségetek kellene. A gépet nem tudom kikapcsolni a power gombbal. Folyatosan magától kikapcsol és újraindul válltozó időközönként. Az összes csatlakozást lehúztam. Merevlemezeket levállasztottam, tápkábelt is. Memoria modulokat kivettem. Ugyan az a szitu.
Zárlatos lett az alaplap? Nem tudok a bios ba sem belépni mert addigra újraindul.
Asrock a75 pro 4m, LAno A6 processzor. -
MZperX75
addikt
válasz eastone1 #7039 üzenetére
Először a tápot ellenőrizném le,egy másikkal csinálja -e
A következő,mivel
A pro4 lapon van reset és Power gomb,az "új"ill másik táppal a ház Power gombja nélkül tesztelném,és,ha renbenvan akkor kizárhatod a laphibát,majd kiderül,hoy vagy a ház Power gombja a szar vagy ,én a tápra teszem voksomat,az lesz a rossz.
a táphiba érdekes dolgokat tud eredményezni,ki be kapcsolás stabilitásra,lehet panasz,majd a HDD tönkremegy,majd a lap is elszáll. -
eastone1
senior tag
válasz MZperX75 #7040 üzenetére
Hát hallod mindenre gondoltam csak arra nem, hogy a power gomb mondta be az unalmast. Idő közben az azonnali alaplap topikban kaptam a tanácsot, huzzam le a deszkáról a power gomb vezetékeit majd csavarhúzóval zárjam rövidre. Igaza lett. Pöcc röff. Vehetek egy új házat. Gondolom nem lehet javítani.
Azért köszönöm. -
Arkennys
addikt
válasz eastone1 #7041 üzenetére
egyik barkácsolós haverom valahogy átkötötte a reset gomb vezetékét rá ugyanezen helyzetben pontosabban a powert helyettesítette ki vele
pedig én tanácsoltam neki, hogy biosban állítsa be, hogy pl adott billentyű lenyomására bekapcsoljon a gép.
-
westcoastog
veterán
Visszatértem igp-re, meglep milyen erős ez a jószág, bf3 1024 lowon elviszi, borderlands is egész jól fut. De azért egy 6570 minimum kell majd mellé.
-
eastone1
senior tag
válasz westcoastog #7043 üzenetére
Nekem A6 on FH ban medium beállításon remekül zakatola bf3.
De lehet jobban hozzá vagyok szokva a diavetítéshez. -
eastone1
senior tag
válasz westcoastog #7047 üzenetére
Nem volt még tapasztalatom pc n multizni csak xbox live on. Hivatalos szerveren tolod? Mert lehet nálam az tűnik problémásnak a "kölcsön" játékkal. Vagy csak lusta voltam a multis verziót megokosítani. Pedig biztos van olyan izgalmas mint a live.
-
eastone1
senior tag
válasz westcoastog #7049 üzenetére
Posztokban láttam már igényt a törésre, gőzöm sincs hogy meg tudták e oldani. Majd utánna járok mert a live nem egy olcsó mulatság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
Állásajánlatok