Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz westcoastog #4850 üzenetére
Mondjuk neked helyből más a memóriád, csak a 3820 stimmel.
Más APU-val is találkozott valaki ezzel?
Let's begin, de gozaimasu!
-
MZperX75
addikt
válasz westcoastog #4850 üzenetére
1x előfordul az nem gond szerintem ,lehet hogy az 1.2V kevés a gpu-nak,de ezek csak is memória hibák.(én most 1.25V-on használom,mert tesztelgettem,jobb a biztos)
Emlékezzetek vissza,persze ha volt memória hibás VGA kártyád (kártyátok),milyen hibával jelentkezett?,nekem csíkozott.[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz MZperX75 #4853 üzenetére
Ez ennyire durván nem csíkozott, csak egy vékony csík volt, memóriahibás vga-m telefosta a képet színes kockákkal, szóval nem volt olyan vészes ez.
Lejjebb már nem viszem a feszültséget, 1,187-et próbáltam, cs source-ban indítottam egy 20 cpu playeres matchet és leállt a játék hibával, de a cinebench lefutott. Hagyom 1,2-n.
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz westcoastog #4854 üzenetére
Én nem játszottam a feszekkel, alap minden és mégis előjött.
Lehet amúgy lap hiba is vagy egyéb melegedés, nekem akkor jött elő gyakran, amikor nem hűtöttem külön a lapot, ill. kint is elég meleg volt.
Asrock A75M betegség sem zárható még ki.Let's begin, de gozaimasu!
-
MZperX75
addikt
válasz westcoastog #4857 üzenetére
A Memók hibáznak ez csíkkal jelentkezik,azt kész!
Ha ritkán fordul elő ,akkor nincs gond,ha állandóan akkor cserélgesd a memóriákat ill más márkájút kell nézni.
Persze ez a lap érzékenységét is jelenti,de egyszerűbb memóriát cserélni mint lapot.A teszt bevállt 1.5v-1.65V-on egytizedére esett vissza a hibajelenség,tehát a memóriák szarakodnak.
-
_ak_
addikt
válasz westcoastog #4857 üzenetére
Nem, mert az asztalon volt ház nélkül. Sajnos a szobámban is elég meleg van és szellő sem volt nagyon. A kondik rettenet forróak voltak, máson nem éreztem, de ráállítottam egy 12centis ventit, ami hidegen tartott szinte mindent és akkor egy hétig nem is láttam ezt a problémát.
Most viszont benne van minden a házban, dual 12centis venti, plusz a táp is szív le minden hőt és az alpin is eléggé hűt. Ezek ellenére ma ill. vasárnap is láttam a hibát. Előbbi magától elmúlt és megint csak azon az adott weboldalon jött elő, utóbbi napon filmnézés közben nekem is a kép tetején egy kis csíkban villódzott néha.
Hűtés nélkül egyszer nekem egész szépen beragadt a kép, az már nem volt messze attól amire azt mondanám, h szétesett az egész(asztalostul, firefoxostul), de restart után semmi nyoma nem maradt.
Mindezek ellenére emlékeztet a jelenség a vga ram melegedésre, még a régi szép időkből, de az meg ugye nem múlik el magától, ill. terheléssel reprodukálható, de jelen esetben semmivel sem sikerült direkt előcsalni a hibát.
Ezért is alapból én inkább vagy a deszkára gyanakodnék vagy az APU-ra.MZperX75: Csak a lapunk, meg az APU-nk közös. Persze ettől még simán lehet memória is.
Ja egyébként a CPU-Z nem tudom, h mennyire megbízható, nyilván nem annyira, de tagnap win update közben pislogtam rajta, volt amikor 3Ghz felé is emelkedett a proci igaz nem fixen. Szorzó 28-szoros FBS meg 99,5 és 111 között ugrált. Tökre örültem neki, míg egyszer egy pillanatra, nem láttam majdnem 600as FSB-t is...
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz MZperX75 #4860 üzenetére
Csak azon gondolkodtam, h ha tényleg a RAM hibádzik és sérült a jel (már ha mondhatom így), akkor az látszódna screenshoton is, nem? Anno a magas memória hzek és hő miatt keletkező csíkozódás, emlékeim szerint, megmaradt a képernyőmentésen is, hisz tényleg hibás is volt a kép, míg ennél nem maradt meg egy sem, pedig többször is próbáltam.
Én inkább másra gyanakodnék, csak itt a fúzió miatt nem lehet az ember biztos semmiben sem. plusz fesz ki tudja, mt stabilizálhat még vagy hol jelenik meg még a rendszerben.
-
Tomix24
addikt
Van valakinek Asrock lapja és K-s processzora itt közületek?
-
Tomix24
addikt
kjani18 és Peak
A gondom az lenne. Össze raktam rokonnak egy gépet(A55M-HVS + A8-3870K). Gyári hűtés maradt, szellőző a ház.
Csak az IGP sebességét szeretném emelni, és mivel K-s, így ez nem lehet gond. De a legkisebb emelés is csíkozodást okoz. 720 felett már gond van. Melyik opció ad feszt az IGP-nek, melyiknek lehet adni, illetve mennyi kell ha 900-ra szeretném emelni? NB stb, vagy 4-5 helyen lehet auto helyett feszt adni manuálisan. Egyéb opciókat ki kell lőni?(cool and Quiet)[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tomix24 #4866 üzenetére
Az északi hídon emeld a feszültséget 1,35V-ra és a memóriákét 1,7V ra, remélem duálba tetted. 900-on nem hiszem hogy menni fog de 850-en kellene.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
1,7V-ot bármely ram elvisel mindenfele károsodás nélkül, a gyári hűtés elviszi az IGP 850 -re való húzását pláne ameddig nem melegszik fel túlzottan, ha az lenne a baj egy ideig kellene működjön.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
arty
veterán
válasz atti_2010 #4869 üzenetére
minden ram? nem tudjuk, hogy az én adatáim végül mitől haltak meg és az csak 1.65V-ot kapott... (bordái így is tűzforrók voltak!)
lehet h az NB feszelése elég lesz, bár én ott is kicsit kevesebbel állnék neki...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz kjani18 #4872 üzenetére
Nem biztos az hogy cserélni kell, az időzítések a frekvencia, a feszültség változtatása megoldhatja a gondokat, csak ha ezek nem működnek érdemes cserélni.
-
Tomix24
addikt
válasz kjani18 #4872 üzenetére
Várjatok. Akkor lehet én értettem félre valamit. A Ramot külön kezeli a Bios. És dual-ban simán megy 1866-on. 9-9-9-27-en. Feszt nem adtam neki, auto-n hagyva gondolom elég neki. És csak akkor van gond ha az IGP 600hz-ét emelni kezdem.
Alapból a ram 1600Mhz Cl7 (7-8-7-20 1.65v) Corsair.
A tesztekben láttam hogy az IGP részét is lehet húzni az A8-nak, meg a procit is külön. így gondoltam a 1866-on kívül(amin stabil volt minden), és 20Fps-t adott nálam pluszba, még azt a bizonyos IGP sebességet is tudom húzni. 600-on megy, és 950-et láttam maxon egy tesztben. 60%. Ez hatással van a Ramomra is? Mert 1866-nál nem fog többet tudni az tuti.. Bus sebességet nem emelem, 100-on van, hála a Blac Editionnak.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tomix24 #4874 üzenetére
Ha csikózódik vagy nem lehet húzni az IGP-t akkor nem bírja a RAM, adjál neki nagyobb időzítéseket egy kis feszültséget esetleg kezdetben vedd le 1600-ra, az időzítéseket ne hagyd Auton, adj az északi hidra egy kis feszültséget és úgy próbáld meg húzni az IGP-t, ne 950-el próbáld mert annyit nem fog menni.
-
joker1220
őstag
Milyen típusú memóriát javasoltok hogy ne csíkozzon, mert az agybaj keringet már kb...!?
Adok még ennek egy utolsó nekifutást, aztán ha továbbra sem szűnik meg a jelenség akkor nem tudom mi a fenét csinálok, kezd az őrületbe kergetni a dolog
Deszka ASrock A55-HVS
Proc A6-3500
Ram Kingston HyperX Blu 1600Mhz 1,65V CL9-9-9-27Nincsenek túl nagy elvárásaim, memória lehetőleg 1600mhz menjen, és ne csíkozzon
a kép...[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
atti_2010
nagyúr
válasz Tomix24 #4876 üzenetére
Igen a RAM -okra nagyon kényes a Llano, én hetekig kísérleteztem ameddig sikerült 850-re húzni hogy stabilan menjen és ne csíkozzon.
-
-
-
_ak_
addikt
Amúgy szokott lenni mindig hivatalos RAM támogatási lista is.
Esetemben (Asrock A75M) ezek azok.
Mondhatni válogatós nagyobb mhzen.[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Tomix24 #4882 üzenetére
Ha az ég világon minden auto beállításon van 1280*1024 ben akkor is csikoz, viszont
ha leveszem a felbontást 1366*768 ott már nem csíkoz, csak úgy elég hülyén néz
ki egy 4:3 as képarányú monitoron800*600 ba pedig egyáltalán nincs gond csak akkor a szomszédból kellene néznem a
monitort hogy kicsinek tűnjenek a dolgok rajta:S,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
arty
veterán
válasz atti_2010 #4871 üzenetére
1600mhz-es volt - 1.55 - 1.75V volt ráirva, 1.65V-n hajtottam (1866on), elég komolyan melegedett is
szerintem borda nélküli ramnak elég halálos lehet az 1.7V hosszabb távon, melegben
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
joker1220
őstag
Lehet hogy tényleg itt a hiba, egy valag kingston ram van a támogatási listán,
de az enyém pont nincs köztük, persze általában ez a lista arról szól hogy
mivel próbálták ők ott a gyárban.Általában oda is szokott lenni írva hogy nem várhatja senki tőlük hogy
a létező összes rammal kipróbálják mivel az lehetetlen,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Tomix24
addikt
válasz joker1220 #4884 üzenetére
? Én 1920x1080-on használtam, low beállítás mellett jó ideig azt a procit ami nálad van.
Corsair rammal(1600Mhz- cl7). De csík nem volt.Mondjuk a lap is drágább volt, 24K-s Asrock miniItx. Érdekes hogy felbontás függő nálad(mintha ott megadná magát a Ram). Egy másik Fm1 lapban kellene kipróbálni, illetve kizárni a lap hibáját. Mert a Proci teljesen hibamentes volt még nálam is, meg MZ-nél is. Hírtelen csak nem romlik el.[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Tomix24 #4887 üzenetére
Egy zsír új deszkába került bele, MZ is ott volt egyébként, és az a furcsa hogy amikor ott kipróbáltuk akkor nem csikozott, igaz ott másik monitor volt és 1366*768 ami nálam
sem csikoz..Mindegy egy ramcserét még megér a dolog aztán lehet inkább áttérek a képmagnóra
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Lehet ráfújta a CPU hűtő a meleg levegőt, egy olyan ramnak amin 1,75V ír nem szabad tönkremenjen 1,7V-on. Én olyan ramot hajtottam 1,75V -on amin 1,5-1,65V -ot irt de még sem melegedett.
[ Szerkesztve ]
-
alias_bobo
tag
Érdeklődnék kedves Llano tulajdonosok, hogy ki milyen 8GB 1866MHz memória kitet ajánlana megvételre?
A proci már adott, egy A6-3670K, az alaplap pedig egy AsRock A55M-HVS lenne.
Innen szemezgetnék, vagy apróban is vannak jó RAMok szerintem: például, igaz csak 4GB, de tuningot azt birja.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
|| http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=alias_bobo ||
-
Tomix24
addikt
válasz joker1220 #4888 üzenetére
Nem tudom, de ha a proci lábai nem görbültek, és nincs esély túl melegedésre, tehát jól pasztáztátok, és az Aida szerint is jó a hőfok, akkor garantáltan jó a Proci.
A lap Ram lutri lehet, az "új" termék lehet attól még gyárilag gyenge. PL amit most vettem rokonnak Lapot 2 napja A55M-HVS-et egyszerüen csíkoz ha nem gyárin megyek, ugyanúgy mint nálad. Bios-t frissítettem és ma is tesztelni fogom a lapot.
-
Tomix24
addikt
válasz alias_bobo #4890 üzenetére
Te is a legolcsóbb A55M-HVS lapot veszed? Nálam csíkoz, másnál is. Én nem ajánlom. Asus/Giga lapot vegyél ha lehet.. Nem szereti a tuningot talán..
-
joker1220
őstag
válasz alias_bobo #4890 üzenetére
Épp arról tárgyalunk hogy ugyanezzel a lappal szopok a memóriával mert csikozza a
képet, nézd meg a lap memória támogatási listáját és csak olyan ramot vegyél
ami ott szerepel, pontosan, mert különben csíkozni fog, feltéve ha nem dedikált
kártyát akarsz berakni mert akkor tökmind1,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
joker1220
őstag
válasz Tomix24 #4891 üzenetére
Bios frissítéssel nem értem semmit, végignyálaztam az összes bios-t egyenként, nincs különbség.
Mondjuk igaz hogy attól hogy új....
Görbülni 100% h nem görbült.
Egyébként az ASRock lapokról már nagyon régóta alapból is hírlik hogy nagyon
kényesek a memóriára, szóval nem biztos hogy a proci az, inkább a lap lehet.[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz joker1220 #4888 üzenetére
vga vagy digit kábelt használsz?
próbáltad a "másikat" is?
nekem elég gyanus, hogy más lapban nem volt gond, az olcso asrockban meg csikozás van többeknél is, ráadásul felbontásfüggő, screenshotokon nem látszik ... mintha a memoriában még a jo kép lenne, csak a kijelzőre kerül "csíkos" ...
-
alias_bobo
tag
válasz Tomix24 #4892 üzenetére
Akkor a max GigaByte GA-A55M-DS2 illetve ASUS F1A55-M LX.
Dedikált VGA-t nem akarok bele, nem tuningolni akarok, hanem az 1866-os ramokat 1866-on használni, ha meg mégis kell egy kis tuning, arra ott a szorzó állítása...[ Szerkesztve ]
|| http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=alias_bobo ||
-
atti_2010
nagyúr
HDMI kábelen nem csinálja, legalábbis én úgy vettem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.