Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
válasz Shkiz0 #12599 üzenetére
Jó lesz az ,milyen az APU? (A10-5800K?6800K?vagy?) Jó kis vizesblokk kellene...
Ugyan ez a lapom van az csak FM1-ben A75 Pro 4-es.
Jó az csak elsődleges monitorkimenetre ne HDMI-t tégy hanem DVI-tedd ki,mert érdekes müködést tapasztasz,valahogy sem a Bios sem a boot menü nem látszik csak mikor a Win7 bejön.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kroni1 #12600 üzenetére
Amire kell ez is megfelel.
Játék szinte 0 lesz, nekem csak HD filmnézésre, és netezésre kell, meg pár olyan játék ami még a korábbi gépem integrált kártyáján is elfutott, így ezen is el fog.
Pont emiatt adom el a régi gépet, mert feleslegesen állt benne a pénz, mivel lassan 1-1.5 éve hogy nem játszok aktívan, így egy I7-es gép tök fölösleges már a fenti dolgokra.
Így esett a választásom erre. Ilyet lapot meg amit írtál nem találtam készleten egyik nagykerben sem. (asrock)
Kíváncsi leszek, hogy a 2600K után mennyivel fogom lassabbnak érezni.Hétvége folyamán fogom összerakni, majd ha kész mutatok képeket.
[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz MZperX75 #12602 üzenetére
A8-6600K
Vizet biztosan nem teszek rá, az i7-en volt, de iszonyat nagy pénznyelő.
Addig van értéke amíg meg nem veszed, aztán jó ha fele annyiért el tudod adni.
Nekem a lap kivételével mindenen víz volt, majd 150K volt annó 3 éve a rendszer, de most jó ha 60-at kapok érte úgy, hogy pl a 79x0 fullcover blokk nem volt kártyán 2 hónapot semÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
MZperX75
addikt
válasz Shkiz0 #12603 üzenetére
Általános felhasználásban nem túl sok a különbség,bár jóval lassabb mint 2600K.
Netre+videóra nekem egy AMD E-350 is tökéletes volt sőt még Photoshopra is jó volt bár kicsit lassúcska volt rá.
Én 3 éve egy AMD Phenom2-X4 945@3.4Ghz+2db HD4870-1G CFX-et váltottam Brazosra,és így is 1.5 évig megvolt a brazos miután cseréltem le A szériás APU-ra.Amit vennék csak net+videó+torrent az egy Kabini A6-5200 X4(2Ghz)
Ez meg kis Kabini ,milyen kis helyes csatt a monitor mögé
Ezt a konfiget másra is jól használhatod majd,szerintem nem lesz csalódás.(A-8-6600K)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MZperX75 #12605 üzenetére
Néztem amúgy, hogy elég sok játék kisebb felbontásban és részletesség mellett is egész játszható, akár még a BF3-is. Az meg azért nem olyan rossz, de most lehet kinevettek, de max utóbbi időben csak CS:S és Starcraft BW-t játszok unaloműzés képen
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Tommmysun
senior tag
válasz Shkiz0 #12603 üzenetére
Én hétfőn vettem át az Asrock FM2A88M Extreme4+ lapomat, de tény, hogy baromi kevés helyen lehet kapni (volt ahol fent volt a kínálatban, majd kibökték, hogy mégsincs készleten, stb.). Jah és 15190-be került , a legtöbb helyen ennek a lapnak az A75-ös verziója is drágább volt és az sem volt még nagyker raktáron sem.
Amúgy egy kicsit fel is húzott a dolog, hogy már megint ennyire hanyagolva van az AMD márka. Hogy is lehetne nagyobb a bevételük, ha alig kapni alkatrészt hozzájuk :S.
-
Tommmysun
senior tag
-
Apollo_21
addikt
válasz Tommmysun #12611 üzenetére
74fokban van meghatározva a max érték...Turbo értékben sajnos énis csak tapogatózom..bár én a tuning miatt kiis kapcsoltam teljesen....gyári hűtés nekem elég gagyira sikerült..ilyen sima alu izécske..ugyh rátettem egy Phenom II x4 gyári hőcsövest és máris javult a helyzet.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Tommmysun
senior tag
válasz Apollo_21 #12612 üzenetére
Uhhh, akkor a 70-71 fokommal egészen közel voltam a maxhoz, azóta meg ráadásul 4000MHz-re is feltekertem. (mondjuk Aidával tesztelve tegnap 4000Mhz-en nem értem el olyan magas hőmérsékletet, mint előtte 3800-on, ami elég érdekes, mert a szobahőmérő alapján 1 fokkal volt hidegebb a szobában, de a max érték 68 fok volt, igaz nem terheltem túl sokáig csak egy olyan 10 percig, de akkor már egy ideig nem változott a grafikon)
Úgy látom mindenképpen be kell szereznem egy másik hűtőt!
-
Apollo_21
addikt
válasz Tommmysun #12613 üzenetére
Gyárival is max hangosnak kellene lennie..de kordába kéne hogy tartsa valamilyen szinten a hőfokát..tehát nem kellene hogy ennyi legyen sztem.. de már egy EKL Cold Tower Merlin Edition..is javít a helyzeten sokkal..és igazából aprópénz
-
Vartanus
őstag
válasz Apollo_21 #12592 üzenetére
Itt a Carizzos topik lehet olvasgatni. Kitárgyaltuk már Oliverdával,Fiery,Abu,Dezz és a többiekkel,hogy AMD vonal 2016-ig nem lesz DDR4..tehát a Kaveri utódja alias Carizzo szinte biztos,hogy Fm2+ lesz. Az Intel is csak szerverfronton veti be a DDR4-et jövőre és majd 2014 végén vagy 2015-ben lesz bevezetve desktopon a Broadwell platformmal amihez ugye bár dacára az LGA1150-es tokozásnak új deszka kell,így aki Intel fronton most vesz deszkát és jövő év végén a Broadwellre akar fejleszteni új lap kell neki>>az FM2+ időtálóbb.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Findzs
addikt
válasz Vartanus #12615 üzenetére
én is azt hittem 1 éve, hogy milyen frankó időtálló lesz az fm2 -ő azért is vettem 5800k -t (azóta 6800k) és most meg már 1-2 hónapja van újabb foglalat
a kaveriről is az volt kezdetben, hogy fm2 lesz biztosan aztán meg...
a mai világban nem igazán lehet kijelenti, hogy mi meddig fog tartani, főleg nem számtechbenaz am3 foglalatot szerintem már semmi sem fogja űberolni (legalábbis időtállóságban)
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
ExtazZzi
tag
Helló!
Az érdekelne hogy mit bírnák kezdeni a konfigommal,van egy MSI FM2 A55-E33 alaplapom,vele A10-6700 Proci+2x4gb 2400mhz kingston hyperX predator memóriám...Pl a Battlefield 4 Full HD ban Lowon 20fpstől nem akar feljebb menni,sőt még a 20at is ritkán éri el,a ram is 1866mhz működik csak,valamit tudnák rajta húzni?vagy mit lenne érdemes cserélni benne? -
félisten
Üdv!
Azt meg tudnátok mondani, hogy melyik megoldás lenne erősebb?
1, A10 + HD6670 dual graphics, vagy
2, HD7750 önmagában.Másként: az A10+6670 DG melyik önálló Radeon vga-val van pariban?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
cmd3
tag
Sziasztok!
Szemezgetek ezekkel az APU-kkal. De most kicsit belekeveredtem a dologba.
Szerintetek melyik a jobb az A8-6600k vagy az A10-5800k.
Illetve, hogy egy ilyen alaplap illene e hozzájuk.
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2
Én 4gb Kingston HyperX Blu 1600-as ramot gomdoltam hozzá.Amire használnám az heti 2-3 alkalommal 1-2 óra játék amikor a párom dolgozik. Nem vagyok egy brutál nagy gamer és nem is multizom. Csak simám a kis szabadidőt szeretném játékkal kellemesen eltölteni. ( Crysis 3, BF3 pl)
(Egy 23" Full hd LG monitorom van)Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
ati3x
senior tag
Na...
Nekem beköltözött a gépembe egy powacolor GHz edisön 7870.. Tegnap vettem ákcijósan, árban kb 7790 szintjén volt. (átszámolva kb41-42) Igaz ref hütéssel, de iddle-ben nincs hangja, játék meg ugyan lesz, de elég koca játékos vagyok.. Kicsit megremegett a kezem, mert 7950 kb 47 körül ment, dehát a 4.2 re húzott A8 6600K úgysem hajtaná ki... Ezt meg so-so.. Lecseréltem a 430-as HKC tápot is egy 500-as moduláris Corsairra.. Szóval a konfigom most már teljes! Megint el leszek vele pár évig! Az eredeti terv egy r9 270(x) volt, de az 8-10 ezerrel drágább let volna, az architektúrája meg ugyis csont ugzanaz.. Na jó az a speckó audió cucc nincs benne.. Na bumm...
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Grat hozzá!
De akkor kérünk eredményeket szépen sorban. Kíváncsi vagyok mit hoz ki a 7870-ből ugyanis én is azt tervezek venni.
Jöhet egy 3DMark 11 eredmény, aztán BF3-4 ultrán, lehetőleg 1080p-ben. Plusz amihez épp kedved van bármi.
Aztán jöhetnek a szubjektív tapasztalatok. Mennyire ingadozó az fps játék közben, észlesz-e micro laget bárhol és így tovább és így tovább.Egyébként brutálisan olcsó az a 7950 : o 47k?... Bár tény, hogy kihajtás szempontjából pénzkidobás lett volna egyelőre.
-
cmd3
tag
válasz frescho #12623 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha esetleg A10-5800k-t veszek akkor mi a jobb ha veszek 2 db 2GB 1600-as ramot dualban vagy ha 1db 4GB 2000-es ramot.
Természetesen előbb utóbb a 4 GB gyarapításra kerül csak valahol el kell indulni.
Alapból alapfeszen szerettem volna használni de épp készülök az erő sötét oldalára állni :D
-
cmd3
tag
-
Apollo_21
addikt
[link]
Ez lenne a lélektani alsóhatár sztem..nekem ilyen van cirka 2hete...tökéletesen teszi a dolgát...
igaz mATX formátum de nincs kifogásolni valóm egyelőre.
Ha a prociba "APU"-ba integrált..vga-t akarod egy ideig használni akkor 1600..de inkább 1866os ramokat nézz..azokból profitál..mármint a gyors memóriákból...[ Szerkesztve ]
-
-
konci79
őstag
Kb 1,5 hónap után azt mondom jó választás.
Viszonylag olcsó,ahhoz képest elég jól felszerelt,én nem bántam meg (plusz jó lesz majd a kaveri alá is ,ha váltanék).
Nem melegszik egyébként, jó a kivitelezés,átlag felhasználónak tökéletes,de sztem tuning is mehetne ésszel.[ Szerkesztve ]
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
lee56
őstag
válasz frescho #12636 üzenetére
Értem. Ez azért annyira nem is vészes, roszabbra számítottam. Igazából játékra csak régebbi címekkel lenne és inkább az internetezés, multimédia a főbb szempont. Egy 1866-os 4GB Kingston Hyperx modulra gondoltam, amit aztán később lehetne bővíteni is egy újabb darabbal, ha már szűkössé válna.
No Comment
-
janati
őstag
sziasztok!
összeállt a kezdő APU konfig...
Giga F2A88XM-HD3 lap
A4-6300 cpu (a Kaveri érkezéséig gondoltam...)
2x8GB Adata 2133 DDR3 (ezt is már a Kaverinek szánom igazából)2 kérdésem lenne:
- az alaplapi int. hang jobb, mint a meglévő régi Audigy2-m? melyiket használjam?
- a ram beállításokkal gondban vagyok: olyan, mintha csak max. 1600 mhz-en mennének terheléskor.... ez az A4 proci rendszer órajele? ezért? ha magasabbra veszem akkor fagyi van.......
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
addikt
Sziasztok!
Kb. 2 hete jeleztem ,hogy egy sapphire r9 280x dual-x - et tettem az a10 5800k mellé....
Megosztanék pár tapasztalatot ,hátha valakit érdekel...
Eddig pár játékkal ,és teszttel próbáltam időhiány miatt...
egy valley tesztés egy 3d mark 11 alap vga órajelekkel...
Játékok...
COD Ghost: 99%-on megy a kártya , mindezt 55-85 fps mellett , de tudjuk ,hogy ez egy igencsak optimalizálatlan játék...
Skyrim , AC4 Black Flag: nos itt már csak 60-70%-ra tudja kihajtani a vga-t a processzor ,mindezt jellemzően 50-75 fps mellett...
Darksiders 2 : xbox 360 port , 75-80 %-ban dolgozik a vga 85-110 fps mellett...
Minden játékot 1920x 1080 -ban próbáltam , 4GHz-re húzott processzorral..
Szerintem egyértelműen látszik ,hogy ekkora kártya fölösleges ezek mellé,szerintem a 270(x) lehet a felső határ...
Bízom a kaveri + 15 -20 %-os proci erejében ,és hogy igaz a hír ,miszerint az igp be tud segíteni a processzornak a grafiks számolásban dvga esetén...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
tag
Üdv!
Szüleim régi P4-es gépét akarom lecserélni és egy A4 5300-as procit néztem ki+alaplap(FM2A55M-HD+) +4 GB RAM. Azonban pár száz forinttal drágábban láttam egy A4 6300K procit, de az AMD oldalán semmit sem találtam róla. Szerintetek melyiket vegyem? Illetve a P4-es gépben lévő 400W-os táp maradhatna? Nem szeretnék arra is költeni.
-
AgFRjkUZT_3
tag
Ezen az oldalon át tudsz kattintani a 6300-asra is.
A különbség nyilvánvaló, gyorsabb is, meg jobb az IGP-je is.
A 400 w-os táp elég lesz.[ Szerkesztve ]
Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...
-
Dany007
veterán
válasz tailor74 #12645 üzenetére
Hurrá! Ezek igen frankó eredmények!
Egyedül a 3DMark 11-et nem vágom. Performance teszt kéne onnan is. Ott tudom mik mennek, olyan 7000 pont körüli ezzel a cpu-val.
Szóval ha még van kedved, esetleg futtathatnál egy performance tesztet is. Arra kíváncsi lennék.
Utána feltolhatnád a procit 4,5Ghz-re az megadja neked azt a plusz 10-15%-ot amit a Kaveritől vársz.
Én kipróbáltam a 4,5ghz-et és adott ennyi pluszt a tesztek alapján.Egyébként köszi az infót, igen hasznos nekem! : ) Tényleg a 270x lehet a plafon, de ahogy látom ez erősen játékfüggő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
Állásajánlatok