- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz mishubi #15898 üzenetére
"nem jó a fókusz meg a vágás, stb."
no offense, de... Akkor miért rakod ide? Ez még facebookra is gyenge, nemhogy véleményezésre. Amúgy tényleg nem túl sok mondani való van ezekre a képekre. Mondjuk engem nem zavar a téma, de tényleg nem mutogatni való egyik se a 3 közül, amit ide tettél.
Just a simple Lineman...
-
mishubi
tag
válasz .: JuSzT :. #15900 üzenetére
Köszi, így már jobb.
De tekintsétek semmisnek, mert nem szeretnék hsz gyűjtést az "olyan" hangnemű hozzászólások miatt .#15901) A Zéé. NC
Még jó, hogy privibe már azt kérdezik mi bajotok van velem, hogy egy jön aztán mindenki.
Tovább nem zavarok.
Jó fényeket, sziasztok.[ Szerkesztve ]
||▐ 웃 + 유= 18+ ▐ || / NUBIA z11 black & gold edition / Lenovo yogabook
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Régóta csak read módban voltam jelen, most jövök 2-vel:
Semmi extra, csak jó fények voltak....
Sajna nagyon más szögből nem tudtam lőni a képeket, mert az erkély + obi-fókusztáv nagyon behatárolt..
/Lehet keret nélkül jobb lenne , az picit kimozdítja a "főtémát" a harmadolóból/Vélemény/kritika jöhet
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
A Zéé
addikt
válasz mishubi #15902 üzenetére
ez most akkor megint a meg nem értett "művész" esete?
Abszolút semmi bajom nincs veled, és nem is tudom miért jönne ez le bárkinél is. A sok neked pm-ező, akkor írja már meg nekem is pm-ben, legyen szíves. Kíváncsi vagyok rá, miért jött le ez.
Egyszerűen gyengék a képek. Nincs bennük semmi szép. Életlenek, semmit mondóak. Engem tényleg nem zavar a vízipipázás, de ezek a képek nem szépek. Vagy szerinted mi a szép bennük?
De ha nem is a szépségüket nézzük, mert az mindenkinek mást jelent... Ha lenne rajtuk éles pont, lenne valami koncepció bennük, akarnának bármit mutatni a képek, akkor még oké is lenne, ha ide rakod. De még ez sincs. Le lett fotózva valami pókhálós levél vég, telibe lett vakuzva 2 ember, meg a vízipipa. Ezeken nem igazán van mit véleményezni. Nem kell egyből a hisztis primadonnát játszani.(#15903) ccs2929
igen, a keret bezavar
nekem az első jobban tetszik, a másodikon kicsit sok a vízpermet. Meg kicsit lehet, hogy szűkebbre vágnám, bal szélen az a kiálló virágfej szára nem kéne oda.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
k!nG
aktív tag
válasz mishubi #15892 üzenetére
Najo engem nem zavar, mert a vizipipa szerintem sem ordogtol valo, mint mondjuk a cigi, de en akkor megprobalok tenyleg epito jellegu lenni. Szerintem sem gyereket kellett volna fotoznod mert ez igy kicsit kampanyfoto lett a dohanyzas ellen, a kovetkezot felnottel csinald es lehetoleg idosebb, rancosabbal, azok mindig jol mutatnak.
Az ilyen kepek szvsz BW-ben mutatnak jol. A feje kiegett, ez a szajanal levo fustnel latszik igazan, tavolabbrol kellett volna fotoznod, gondolom belevakuztal az arcaba, amugy meg az egesz eletlen. A fustot vagy szembol vagy teljesen oldalrol fotozd, mert ez a kitekert nyak nem all jol, ahogyan az sem, hogy olyan sarga a gyerek, mintha majbeteg lenne. Nagyon zavaro a kislany is, legyen teljesen fekete a hatter es ne legyenek emberek korulotte, mert nekem elviszi a szememet. Ezt a kepet inkabb fuggolegesen kellet volna szerintem fotoznod.
Szerk.: a masik szogbol valo kep meg, minden csak nem jo
Itt van szerintem egy olyan kep, amilyennek kellene lennie: 1 vagy 2 (mondjuk ez cigis)
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
ccs2929
senior tag
Akkor a 2 keret nélküli, vágott verzió:
A másodiknál gondolkodtam én is rajta, hogy nem-e sok a permet, de valamiért mégis megtetszett....., van egy nagyjából köztes állapot is, de azzal a záridő miatt nem vagyok kibékülve, mert néhány csepp permet hosszúkásra nyúlott, meg ezen eléggé középen van a téma....
Illetve van egy "hosszú" expós is.
Köszi a véleményeket
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
-
vacsigusz
csendes tag
Sziasztok! Kérném a véleményeteket. Köszönöm!
"Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy."
-
akela91
addikt
válasz .: JuSzT :. #15914 üzenetére
+1 szó szerint. Egyébként gyönyörű hely.
-
Fandango
veterán
+1
-
Real_Necro
veterán
Inkább nem kell oda az a cipő, elhisszük, hogy nem PS-elte a képet.
vacsigusz: szélesebb panorámát nem készítettél?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
válasz cool13 #15918 üzenetére
Nekem tetszenek! Az első szerintem jó is, a második kissé elmozdult, de hát ilyen közelinél már az a csoda, ha nem Az elsőből baloldalt talán lehetne vágni, illetve lehetne világosabb, de nekem így is bejön.
Szerintem már az előző képed alapján is hanyatt-homlok mennének megvenni a cuccot, ezektől meg aztán..[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
ccs2929
senior tag
válasz vacsigusz #15913 üzenetére
Szerintem sem kell a láb, vagy esetleg valahogyan másképp kivitelezve, amúgy a kép tetszik, szép hely, a felhők tűnnek picit műnek/hdr-esnek, Real_Necroval egyetértve, jó lenne egy panoráma is innen.
#15918 Cool13 Jobbak mint a múltkori, viszont az 1-es szerintem picit alexpós és esetleg még a tetejéről levágnám azt a belógó éles levelet.
A másodikon jobb lenne, ha a málna alján lévő vízcsepp is belefért volna az élességbe, a természetes megvilágítása sajna nem az igazi, fent a zöld rész kiégett, meg a naptól a málnaszem felső része nagyon világos/olyan mintha "át lenne világítva" / az alsóhoz viszonyítva.
Ez a kép nem rossz, éles,aminek élesnek kell lennie, a méretéből kiindulva gondolom crop, próbáld meg úgy, hogy a méhecske előtt van több tér.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni tőletek. Kb. 200db képkeret mintát kellene lefotóznom egy készülő honlaphoz. Tárgyfotó sátrat már vettem, lesz állványom, a gép beépített vakuja + egy nagy vaku slave módban -sajnos csak ennyi van.
Tudnátok nekem pár trükköt/ tippet adni hogy mire kell figyelnem? A lehetőségekhez képest a legjobb képeket szeretném elkészíteni. A gépen milyen beállításokat válasszak ki (Nikon D5000 18-55 kit obival. Sajnos további eszközökre nem tudok jelenleg beruházni, abból kell megcsinálni amim van.Köszönöm aki segít
-
Larry303
addikt
válasz cool13 #15918 üzenetére
komolyan, nem értem miért ezeket linkeled...sztem a 1021es (méhés) képed, oda vissza veri ezeket, annak ellenére, hogy messze nem tökéletes az sem
ezek a málnák nem igazán sikerültek, a másodikon az erős fények fent, lent a málna az árnyékban nagyon rossz összhatást kelt, teljesen elrontja sztem az elsőnél nem szépek azok az éretlen szemek...
ha még 1x kimész, vigyél magaddal kisollót rendezkedni, spriccelőt, meg vmi derítőlapot, azt is megnézném, hogy akár tükörrel, valahogy hátulról teljesen átvilágítani a málna szemet, hogy ragyogjon...
színvilágra sem jönnek be ezek a málnásak, de ez lenne velük a legkevesebb, próbálj rendes fényket kreálni hozzácsao: ha tényleg kezdeti akkor jó próbálkozások szvsz...az elsőnél nagyon a szélére komponáltál, a másodiknál nekem nagyon nem kellenének az emberek, és ugye más napszakban visszamenni...
csomi3: írj sztem mess kollegának, segítőkész, és elég sokat babrált diy sátra alatt..igaz nem tárgy hanem ételfotó, de szvsz az még nehezebb ügy is...
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Real_Necro
veterán
válasz #59816064 #15922 üzenetére
Első körben meg kellene tanulnod használnod a gépedet. Mennyire vagy otthon az olyan fogalmakban, mint mélységélesség, zársebesség, ISO érzékenység, fehéregyensúly?
Nem lehet szerintem egy tárgyfotózásra egy sablont ráhúzni, ki kell tapasztalnod, persze a megfelelő elméleti tudás elsajátítása után.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Santiagain
őstag
válasz Real_Necro #15924 üzenetére
Részben azért rá lehet. Tárgyfotónál általában van elég fény, tehát alap ISO. Mivel vakut használ, ezért mehet az 1/200. Rekeszre meg tolható a 8-11 a DoF és a diffrakció miatt. Kitobi is kb. itt a legélesebb. WB auto vagy flash. Nagyot nem téved vele, utólag meg korrigálható.
Szerk.: ha kímélni akarja a vakut és stabil az állvány, akkor a záridő lehet hosszabb.
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
cool13
őstag
válasz Larry303 #15923 üzenetére
Az lett volna a következő amire véleményt akartam kérni.
A málnást meg csak azért mert próbáltam megfelelni az előző képre kapott hozzászólásoknak. Ez után is ha még érik pár szem, akkor még egyszer próbálkozom. A te, és mások javaslatait figyelembe véve. Így alakul ki valami kép bennem, mik lehetnek az elvárások egy ilyen képnél.Köszönöm mindenkinek!
-
törölt tag
válasz Santiagain #15925 üzenetére
Köszönöm, pont ilyen tippekre gondoltam. Nagyjából tisztában vagyok a fent felsorolt fogalmakkal. Köszönöm.
-
Larry303
addikt
válasz Santiagain #15925 üzenetére
én pl azt mondanám (csak, hogy kössek ) nem kell az 1/200 jó lesz az 1/60is, vakuznod, megválítanod, muszáj lesz,szal azzal lődd be a fényt. állvány kötelező...wb ne auton legyen, hanem lődd be fixre
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
T1m3l3ss
csendes tag
Hoztam egy kis őszi portrét zenei kísérettel. Nagyon zavaróak a balról belógó ágak, illetve milyen további hibákat láttok a képen? Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
jjeahh
nagyúr
válasz T1m3l3ss #15929 üzenetére
sztem alexpós, nincs amibe kapaszkodnom, kontraszttalan, engem az ágaknál jobban zavar a fadoboz valami...szembevakuztál? világít a szeme, az orra hegye, sztem nem árt kijavítani. amúgy mindíg beindulok, ha valaki portrét postol, bár elvileg a legnépszerűbb a fotózásban, itt mégis kevesen portréznak...szóval hajrá véleményem szerint, nem tenné tökéletessé, de ezen a képen sokat dobna egy kis utómunka.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
t..janos
csendes tag
Jobb helyet nem találok per pill, elnézést, ha zavar valakit a szöveg.
Későn vettük észre kölcsöngépnél (úgy 300 kép után), hogy nem gyengén piszkos a tükör, sok felvert por miatt lemondtunk a helyben azonnali tisztításról, így a további képek is ezekkel küszködnek, ezért utólag kell a képeknél elvégezni (cc 600ból a jobbak). Ezt lehet automatikusan valamelyik programmal elvégeztetni? Jelenleg clone stamp tool-lal egyesével végzem ezeket a műveleteket. Ha automatikus javítás után használnám a klónozást az is óriási segítség lehet, ha megfelel a módosítás.
Köszönöm! -
-
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
-
L4mie
veterán
válasz fattyu #15943 üzenetére
Kromatikus aberráció-t láttok ti a kontúroknál, mert mintha lenne,
azt lehet valahogy csökkenteni?Igaz, egy jófajta fátyolfelhő réteg baba lett volna, vagy csinos birkák :3
igazság az, hogy szűkebbre nem akartam vágni, úgy nagyon panoráma jellege lenne, lefelé meg randa fák voltak csak.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
T1m3l3ss
csendes tag
válasz jjeahh #15930 üzenetére
Az ősz nem a színekről és a harsány fényekről szól számomra, sokkal inkább a szürkeségről, kontraszttalanságról.
Az alul exponáltság igaz a képre, már az elkészítése utána a hisztogramon is láttam, de spontán kép volt, nem beállított helyzet (@zgospel: ezért a nem "megnyerő" kifejezés, a normális emberek normális arckifejezéssel élnek a hétköznapokban ), este 8 múlt - lehet a környezet túlexponálásával túlságosan hangsúlyossá vált volna, elvonva a modellemről a tekintetet (amit valószínűleg egyébként is megtesz a "fadoboz" -> madáretető, illetve a belógó ág.) A világító szemmel, illetve orr-ral kezdhettem volna valamit...
Egyébként a csúcsfények eltüntetése és a kevésbé szaturáltság volt az utómunka része, de ezek szerint inkább a kép hátrányává vált, mintsem előnyére.
Köszönöm az észrevételeket! -
k!nG
aktív tag
Ha mar itt vagyok bedobok egy uj kepet: [link]
Tudom, hogy kicsit gyenge, meg semmitmondo, de most ennyire voltam kepes.[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest