- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz gubisadam #16901 üzenetére
Engem az 1-2-3 kép abszolut nem fog meg. Sima túrista kép, semmit mondó. A naplementésre is volt már példa, csak akkor ház fölött volt. Hiányzik belőle valami különleges. Esetleg nem állóba meg középre rendezve kellett volna exponálni.
Az út jó lehetne, de a táj egyedisége sokat tesz hozzá alapból a képhez. A színek eléggé el vannak "mászva", szűkebb vágást megérdemelne a panoráma miatt. Meg a kép felső harmadában az ég is sok.
A kaktuszos szintén turista kép.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Telomanikus
senior tag
Na szóval... én személy szerint a 35-ös obimmal csináltam, 8másodperces expoval, f/3.2, ISO 5000. Bogarak meglepő, de nem voltak, pedig tóparton voltam. LR-ban pedig tetszés szerint szerkesztés.
-
k!nG
aktív tag
válasz Telomanikus #16910 üzenetére
Ilyenkor hasznalsz valamilyen vakut, vagy egyeb segedfenyt? Bocs, hogy igy faggatlak de lehet, hogy nekem is lesz lehetosegem hamarosan csillagfotora.
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Vakuval nem sokat érsz Kivéve, ha van olyan tárgy az előtérben, amit meg szeretnél világítani.
De arra jó egy jobb zseblámpa is, azzal tudod csak a kiszemelt tárgyat is megvilágítani.@Telomanikus : Ha van szélesebb obid, nézd meg azzal is
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Telomanikus #16913 üzenetére
Nemtom, annyival rosszabb lenne a minőség szerinted?
-
Telomanikus
senior tag
Sajnos ja. Lehet van valami baja egyébként. + az obi forntlencséjének a közepén vannak egy kis körbe karcok...ÉS EZ ÍGY ÉRKEZETT!! ami fura, mert 220-tól rendeltem. Először azt hittem, hogy csak valami kosz, de aztán vettem lenspent és akkor vettem észre, hogy azok karcok. De ezzel nem tudok mit csinálni, hiába garis.
-
nesa
veterán
válasz Telomanikus #16913 üzenetére
A 18-105 egyaltalan nem ratyi, ez nagyon nagy hulyeseg.
-
marcyman
aktív tag
válasz Telomanikus #16915 üzenetére
Ehhez a 220voltos dologhoz annyit fűznék, hogy nekem is volt velük bajom egyszer. Tőlük vettem a D5100 gépem és lecsekkoltam, hogy van-e benne expó. (Mert szeretem ha valami új.) Volt benne 50 valamennyi. Na visszaküldtem nekik a használt gépet és közöltem, hogy kurv@ sürgősen küldjenek egy újat mert balhé lesz. Két nappal rá jött a futár a zsír új géppel.
-
L4mie
veterán
válasz Telomanikus #16917 üzenetére
Egyik kedvenc képem nesa-tól :3
D90 el 3200 es ison hosszú expóval nincs az a csodaobi amivel húúú de szép tiszta-éles képet fogsz csinálni.
Persze vannak megoldások, hogy ez így működjön, de nem sok dedikált asztofotós futkos körülöttünk, aki átalakítja a gépét.
5100 el valamivel több lehetőséged van rá, de ilyenhez már jó lenne valami FF-et kipróbálni, hűtött szenzorral.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Azt leszámítva, hogy nagyon zajos, mit tudnátok segítő kritikaként mondani? Nem csillaghullós beállításokkal készült, hanem hosszabb fotó, mert csillagforgást fotóztam, ez abból egy kiragadott pillanat.Már bánom egyébként, hogy ISO 800-on fotóztam, jobb lett volna kisebb blendével és kisebb ISOval ugye?
-
csabi94
őstag
válasz #74459392 #16924 üzenetére
Igen, én is most jöttem rá az utómunkánál.
Egy kérdés: mit tehetek, ha a PS nem hajlandó összerakni a panorámát? Sok sötét rész van benne, és nagyobb az átlagosnál az átfedés, és a 7 képből mindig csak 2-2-t tud összerakni, a többit egymás alá pakolja. Elvileg mindennek passzolnia kell, csak nagy az átfedés. Mivel érdemes próbálkozni, más program, vagy valami beállítás segíthet?
[ Szerkesztve ]
-
válasz csabi94 #16925 üzenetére
Hugin, Panorama Maker, ilyesmik. Illetve ha nincs elég részlet, akkor semmi nem fogja összepakolni, max. a két kis kezed.
Különben hol készült?
Amúgy sztem a zajt leszámítva jóÉn is voltam tegnap, másfél órás expó alatt (11-fél 1) alig volt nyúlócsillag :S Este rakom csak össze a képeket, bár ki tudja
[ Szerkesztve ]
-
k!nG
aktív tag
Ne panaszkodj annyit a 1100D-re! En azokon a napokon amikor sirok egy mas vaz utan akkor mindig megnezem, hogy masok mit hoznak ki a gepembol.
Tessek, ez a te kiteddel keszult ha jol latom. Eljon mindenkinek az ido amikor gepvazat valt, mostmar hal istennek en is belottem, hogy szulinaposkent majd dec.-ben meglepem magam egy 71000-essel.
[ Szerkesztve ]
-
A zajszintje mindenképp elég magas, legalábbis nekem az a legnagyobb bajom. Amúgy a linkelt képet megfelelő helyzetben nyilván meg lehet vele csinálni (khm, shutter 1s? 1s alatt ennyi robbanás? Nem lehet, hogy sok 1s képből lett, azért ilyen kicsi a zaj?).
[ Szerkesztve ]
-
Újonan. Nem kockáztattam, hogy átverjenek egy fals expós vázzal + ez az első tükrösöm, nem volt még tapasztalat. D3100 talán jobb lett volna, de már az sem fért volna bele a keretbe. 5100 meg egyáltalán nem
A két obis kit meg muszáj volt, mert azért hébe-hóba elszédül az ember rendezvényt fotózni is, illetve madarakat sem lehet a 18-55-tel
Meg aztán amennyire nincs lóvé semmire mostanában, a büdös életbe' nem tudtam volna venni egy telét, ha nem a kitet veszem...
Az addig használt kompaktomnál sokkal jobb, persze, de kezdem érezni a korlátait (bár inkább csak ilyen technikai sportokban, mint az asztrofotó, mert általános fotózáshoz még mindig tök jó).[ Szerkesztve ]
-
k!nG
aktív tag
Tudom, en sem szeretem a hasznalt cumokat, csak gondoltam, ha ezek az igenyek...
En pont most adtam el a retekbe az 55-200-asomat mert mar 1 eve nem hasznaltam rendesen.
Az arabol meg egy MM-es ajandekkartyabol kijott egy 35mm 1.8G-s fix, plusz egy Hama Proclass CPL.
Kellett a bokeh meg a nagyobb fenyero. Eddig tetszik, aztan most kiviszem svedbe terepre es meglatjuk, hogyan szuperal. Azert nem egy 17-50, de megkockaztatom, hogy az AF gyorsabb benne. (es halkabb is)[ Szerkesztve ]
-
válasz csabi94 #16935 üzenetére
Az első nagyon pöttyös. Miből van? Ha RAW-ból, akkor ezen lehet csökkenteni, de lehet megtenné egy kis Curves rángatás is, mert azzal is sötétedik a háttér, kiesik némi zaj... Illetve fehéregyensúly, mehetne kék felé, akkor nem lenne ilyen barnás az ég (ez a fényszennyezéstől van).
Különben jó, mondjuk én nem szeretem a dél felé néző csillagjárást, nem olyan látványos, mint az északiA második is alapvetően rendben, azon is fehéregyensúlyt húznék, meg Curves-t, a görbe bal szélét lerántani kicsit, és jó lesz.
@K!ng : Az obi igényeket meg lehetett volna oldani használtból, csak tapasztalat híján, nem mertem... Ha meg már új váz, úgyis drága volt alapból is... És amellett sem maradt volna pénz jobb obikra, mint a 75-300 meg a 18-55.
Igaz, ha nem használod ki, nem hülyeség eladni, de én meg kihasználom mind a kettőt
Főleg, hogy van most kölcsön közgyűrűsorom, azzal meg a telével már neki lehet menni lepkéknek, szitakötőknek
A CPL hasznos! Meg az az 1.8-as fényerő is jó dolog[ Szerkesztve ]
-
Amennyire tapasztaltam, az ilyen "fényképezzünk csillagosat meg tejutat" hacsak nem valami durván profi cuccal csinálod, mind ilyen zajos. De különben meg, kisebb ISO-n, sokkal kevesebb csillag látszik (meg nagyobb gyútávon rövidebb lesz a max. záridő is). Szóval muszáj a magas ISO.
Stackeléssel lehet javítani rajta, meg utómunkával.Mutogatni való hater díszpinty
-
k!nG
aktív tag
Probafoto a 35-ossel, nem szantam valami komolynak csak bejarattam az ut elott.
-
-
twinkiecz
tag
Heló mindenki hoztam egy képet vélemény?
Engem nagyon megfogott!
linktr.ee/twinkiecz
-
Nameste
tag
Igazad van. Még pár hete Furkoo-val csináltuk az első éjszakai képeinket 30 sec-el. Én azt mondtam volna határnak, hogy a kép zajossága és a kisebb mérete miatt avatatlan szemnek annyira még nem tűnik fel a bemozdulás. De szükségesnek éreztem azt a +5- +8 másodpercet. Mindig félve megyek fel isoba, de így már kicsit bánom hogy nem csináltam 3200-fölötti képet, csak a teszt kedvéért.
-
válasz Nameste #16948 üzenetére
Jók lettek A Én pl. szeretem a repülőket, legtöbbször nem zavarnak (kivéve, ha az a cél, hogy ne legyen )
A lézerrel körberajzolt ház is jó@nesa : Én sem vagyok az a kifejezett pixelvadász, de néha sok a zaj... (néha kell a képnek, hogy kristálytiszta legyen :S )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest