-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz bck.ek #16599 üzenetére
Keress valami különleges nézőpontot, illetve olyan időjárást, ami nem átlagos. Nagy fekete felhőkkel pl.? Reggeli fényekkel?
@ A Zéé : A szépség abban rejlik, hogy meglátja az ember az ilyen tucatdolgokban a különlegeset, a szépet. A tehetségesebb fotósok ezt zsigerből nyomják, és sikerül nekik.
Néha látok képeket olyan helyekről, amiket le se fotózok, de olyan képeket, hogy ezt csinálom amiért ez nekem nem jutott eszembe.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
A Zéé
addikt
alapjában véve igazad van, de vannak dolgok, amiben nem lehet/érdemes találni semmi extrát, pláne, ha tényleg nem zsigerből jön. Ez a híd is szerintem pont ilyen. Valami fűvel benőtt kanálison megy keresztül, van mellette valami iparépület, aztán ennyi. Tényleg egy full jellegtelen híd, kapásból 5 pont ugyanilyent tudnék mondani gondolkodás nélkül. Nem véletlenül nem fotóznak ilyen hidakat alapesetben, csak ha valami esemény van. Ahogy BP-en a Petőfi hídról, vagy az Árpád hídról se nagyon látsz "művészelt" képeket.
De hogy konstruktív legyek, és mindenképp ez a híd kell téma legyen, akkor legyen vagy kékórában, vagy teliholdnál hosszú záridővel, esetleg csillaghúzással. Bár még így se biztos, hogy működni fog a téma, de a körítés már lehet, hogy eladja. De így kemény, nappali fények közt ebből valami érdekeset kihozni...[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Nem tudom, melyikek azok a hidak, de szerintem lehetne találni. Én sem nagyon tudnék kitalálni sok mindent arra a hídra, DE : ez nem azt jelenti, hogy nem lehet, hanem hogy béna vagyok
Ezek között is van még fél Trabant is, mégsem rosszak.
@bocika22 : Tényleg! Az egy vasúti híd? Éjjel, amikor átmegy rajta a vonat, hosszú záridővel...! (Bár autós esetben is lehet, csak olyankor kell fogni pár buszt, azok néznek ki jól )
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
-
-
mumk1
addikt
-
balázs xp4e
tag
Az előző hozzászólás miatt eszembe jutott egy kérdés
Ha a fényképezőben van halszem objektív effekt és azzal csinálok egy képet az nem lesz olyan jó mintha tényleg halszem objektívval csinálnék egyet?http://www.flickr.com/photos/96103507@N05/
-
stranger28
addikt
válasz balázs xp4e #16610 üzenetére
Gondold ezt végig józan paraszt ésszel.
-
zgospel
őstag
-
Larry303
addikt
válasz Balinov #16605 üzenetére
köszi...
amúgy hdr nek semmikép nem nevezném, én annak 1expobol neki sem állnék...min3
ez egy expobol van, meg a bálás is a dinamika miatt ugye teljesen jobbra lőttem be a hisztogramon, és utólag van az egész visszahúzva fél Fé-t plussz az égen van egy átmenetes szűrő egy kis plussz kontrassztal és még mínusz fél...
illetve az egészen 60 clarity, 10-10 szaturáció és élénkség, illetve egy nagyon kicsit a görbe de ott is csak annyi, hogy kevés plussz csúcsfény, illetve a sok kontraszt és clarity miatt a sötét részeket feljebb húztam
konrétan ennyihttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Balinov
titán
válasz Larry303 #16614 üzenetére
parklikkes dolog, mi? nekem tovabbra is tetszik, igaz, nem vagyok olyan whiteszemu, mint a haladoban egyesek.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Telomanikus
senior tag
Sziasztok [link] - Orbán Balázs síremléke
Valamint felvettek a BKF fotográfia szakára...úgyhogy nagy az öröm. -
jjeahh
nagyúr
válasz Telomanikus #16617 üzenetére
a fix-ed biztosan jobb, mint a 18-105 (ugy-e az van neked?), de ezt a fotót mégis azzal lőttem volna meg, a nagyobblátó végével
gratula neked!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fandango
veterán
válasz Telomanikus #16617 üzenetére
Szerintem kicsit alexpos es nem jok a szinek.
A sulihoz meg gratulalok.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
T1m3l3ss
csendes tag
Töltöttem fel négy gyengébb képet, amiről szívesen meghallgatnék pár építő kritikát. Ezek érzésem szerint nem sikerültek jól, de számomra mégsem jelentik a shift+del kategóriát, olyan mintha ügyesebb utómunkával / technikai tudással jó képek lehettek volna:
wonderland
wonderland_2
dream
enslaved(A napszemüveg sajnos két képen is berondít, illetve a modell kritizálása is mellőzhető most szerintem. )
-
Fandango
veterán
Este Citadellan jartam (kek orat elbenaztam igy nem igazan szulettek erdemleges kepek ), velemenyeket szivesen fogadok.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
tárgytalan
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
bck.ek
tag
-
Real_Necro
veterán
-
Fandango
veterán
válasz Real_Necro #16634 üzenetére
Fekete feher az szerintem is jobban allna neki, illetve a csucsfenyekbol kicsit vissza vennek.
-
zgospel
őstag
válasz bck.ek #16633 üzenetére
szerintem ez megint egy olyan fotó amivel nem érdemes tovább foglalkozni és energiát ölni bele. kiégett és beégett rengeteg részlet, felül az a sötét átmenet sem jó, olyan mintha a kontraszt meg lenne küldve, a szaturációt meg már mondták.
mielőtt felrakod kérdezd meg magadtól hogy tényleg jó-e, neked tetszik-e, megüti-e a wow faktorodat? és ha egy kicsit is bizonytalan vagy valamelyikben akkor már nem jó.
csak azért hogy betegyél valamit, mert nem sikerül minden nap vagy minden héten olyat fotózni ami megfelel a fentieknek saját magad szerint, attól még nem kell erőltetni. talán Scott Kelby első könyvében olvastam még anno (már nem emlékszem teljesen), hogy a profi fotósoknak sem jó minden fotója, de csak a legjobbait teszi közzé.vetettem egy pillantást a többi fotódra a flickr-en és ez ezerszer jobb mint bármelyik amit eddig ide linkeltél. nem váltja meg a világot de legalább van hangulata.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Real_Necro
veterán
válasz zgospel #16636 üzenetére
Azért ebbe kicsit belekötnék. Mi van akkor, ha valaki az összes képére azt mondja, hogy nem wow, de szeretne fejlődni és azért is rak fel ide? Ennyi erővel akinek erős az önkritikája szinte semmilyen képet ne rakjon fel, mert egyik sem lesz neki wow?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
imyourfriend
őstag
válasz Real_Necro #16637 üzenetére
Lényegében igen, mert tudja hogy miért nem tetszik a képe és tud változtatni rajta. Ha már nem lesz min változtatni mert "tökéletes" lett a kép akkor feldobja.
-
+1, nekem nagyon kevés képem tetszik, és nem azok, amik a "közönségnek"
-
Real_Necro
veterán
Nyilván sokkal gyorsabban fejlődhet az, aki folyamatosan megoszt és tanul/fejlődik a gyakorlott fotósok tanácsai alapján.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zgospel
őstag
rendben, visszaolvasva a wow faktor tényleg túlzás. úgy gondoltam, hogy amikor az ember nézi a fotóját és azt mondja rá hogy "igen, ez egy jó kép" még akkor is, ha már önmaga tud 1-2 apró hibáról, majd felteszi ide, hogy a többiek rámutassanak a többire (ha van).
én rengeteg képet nem osztok meg itt, sőt, még a flickremre sem rakom fel, mert tudom hogy nem üti meg a saját elvárásaimat, azonban van benne hangulat illetve átad egyfajta érzést amit bizonyos csoportok éreznek át leginkább, ilyenekre használom pl a tumblr-t és úgy tagelem be a képet. aki olyan témájút keresgél az majd ott megtalálja, de nem mutogatom mindenkinek mert nem olyan jó.
viszont az is gyakran előfordul, hogy felrakok ide egy képet ami szerintem jó, majd rávilágítanak a hibákra, ami után már a helyén tudom kezelni a képet, viszont azoktól a hibáktól függetlenül még mindig tetszik a kép és jónak tartom
aztán persze olyan is volt már többször, hogy jónak hittem, felraktam, megkaptam rá a hideget és azalapján rájöttem hogy tényleg nem olyan jó, és csak a pillanat heve vitt el, aztán már nekem sem tetszik annyira.
szerintem.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
79zsolti
csendes tag
Láttok ebben a képben fantáziát?
ikrek
Vagy semmi extra? -
Real_Necro
veterán
válasz 79zsolti #16642 üzenetére
Szerintem szemből, fejmagasság(á)ból kellett volna fényképezni, így olyan semmilyen...
-
79zsolti
csendes tag
válasz Real_Necro #16643 üzenetére
Én is érzem, hogy valami nem stimmel, az ötlet jónak tűnt...
Esetleg ez: biztonságban
Bár ez is elcsépelt kicsit...[ Szerkesztve ]
-
kkoornel
csendes tag
Sziasztok, tegnapi két szerzemény.
Pálmaház
Schönbrunn
Érdekelne a véleményetek, sztem az éggel lehetne v.mit kezdeni, majd visszamegyek amikor picit felhősebb lesz. -
-
...középen van, de nekem mindig üresnek tűnik a jobb oldala :S , és zajos, mert nem volt sok fény, és hát közgyűrű...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest