- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nameste
tag
Sziasztok!
Két napja jött meg az első krónikásom, eddig beleraktam kemény 250 expót. Az alábbiak lettek szerintem a legértékelhetőbb próbálkozások. Szívesen fogadok bármilyen véleményt. Elnézést a sok képért egyszerre, nem ismerem a házirendet
[ Szerkesztve ]
-
skater86
tag
Sziasztok!
Egy hidas képpel jönnék.
Szolnok - Tiszavirág híd
Érdekelne a véleményetek
Köszi! -
.: JuSzT :.
addikt
válasz Nameste #15951 üzenetére
Kár hogy nem tudjuk nagyobban megnézni. Így kicsiben nekem rosszak a kompozíciók, más irányokban hagytam volna több helyet. Amerre a pad néz, amerre a napozóágy , stb
Illetve nekem hiányzik a templom jobb fele, annyi még belefért volna szerintem akár a vágásba, akár a készítésbe.
Technika része szerintem elsőre jó.
a harmadik egész hibátlan
-
k!nG
aktív tag
válasz skater86 #15952 üzenetére
Nekem tetszik, de megneznem BW-ben is, mert szerintem ennek jol allna. Amugy van rajta vignette? Mert ha igen, szerintem nyugodtan leszedheted. (ha meg nem akkor bocs, viszont BW-ben hagyhatnad)
#15951:
Milyen gephez vagyunk szerencsesek?
Kezdesnek jok szerintem, az elsot talan hagyhattad volna, az 5.-et meg tul szukre vagtad. A ketto legjobb, szerintem a 3. es a 4. lett. Es talan a te 3-as es 8-as kepeiden is elferne a BW. (black'n'white)
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Nameste
tag
D7000 + 18-105-ös kit lencse. A templommal az volt a bajom hogy jobbról belelógott egy bokor és eléggé lerontotta az összképet. Ah értem legközelebb simán linket adok, azt hittem a képre menve átlinkelődik az eredetihez. Legközelebb akkor máshogy teszem be. Elég sokat kísérletezgettem a beállításokkal hogy ráérezzek mivel mi mennyit változik így a meta adatokat annyira nem kell nézni .
Vignette elvileg a templomon meg a napozóágyon van. Az ötödik egy medence volt, de a háttér nem tetszett, viszont szélességben kiadott a tükröződés egy baromi jó színátmenetet amit egy kicsit felturbóztam.
-
L4mie
veterán
-
ccs2929
senior tag
válasz attika89 #15960 üzenetére
Szia!
Szvsz. vannak ennél jobb termékfotóid is , nekem csak a megvilágítással van bajom, meg a ferdeséggel. A megvilágításban az zavar a leginkább, hogy a Parker felirat nincs megvilágítva rendesen, furcsa nagyon ez az ovális/u alakú megvilágítás. A ferdeség korrigálása után nagyon szűk lett.
#15952 Skater86 Nekem bejön......felül nagyon szűk, vignyett nem kell rá, kicsit alexpósnak hat, legalábbis néhány helyen, főleg fent, és bal oldalt.
#15951 Nameste
Kezdetnek nagyon jók /gondolom, azért nem először van a kezedben gép /
1. Jó hangulatú kép, én a biciklisre tettem volna a fókuszt.
2. Jól exponált kép, tetszenek a színei, templom ferde /a bal oldali fala, a jobb oldali ívekhez igazítottad ahogy látom/, meg hiányzik a jobb fele nekem is /elmondtad miért/
3. Nem rossz, bár nem vagyok ezeknek a híve, ezeknél azok tetszenek igazán, amikor az árnyékok kirajzolnak egy történetet, vagy egy képet, stb....
4.Kár, hogy ennyire kiégett a nap, kicsit western-es hangulata van, sok az ég, üresnek hat....
5. nekem nagyon nem
6.az sem az igazi, még a napágy is "kifele néz" a képből
7. Megvan a hangulata, tetszik, esetleg egy pár hiányzik a padról, az sokat dobhatna rajta, meg kár azért a ronda strandkorlátért
8.a járda miatt balra dülő hatása van, nem lenne rossz elkapott pillanatnak, csak kár hogy éppen a "csipáit" dörzsöli15942 Furkoo Fattyu elmondta, nagyon üres... CA-t persze, el lehet távolítani, LR-ben is PS-ben is...
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
attika89
senior tag
válasz szarkad333 #15961 üzenetére
szarkad333, ccs2929, k!nG
Igazatok van tényleg szűk lett...
Nekem érdekesnek tűnt ez az ovális tükröződés, de valóban nem a legjobb.
Köszönöm az észrevételeket.
Próbálkozom újrafountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
Nameste
tag
válasz ccs2929 #15962 üzenetére
Én is köszönöm a hozzászólásokat! Igazából tényleg ez az első gépem, nővéremnek van egy D3000-e azt használtam eddig kétszer, céges rendezvényről pár fotót csinálni. Régen hobbi szinten vágtam videókat, zenét meg meglehetősen sokat olvastam előre mielőtt megvettem a gépet, szóval fogékony vagyok az ilyen dolgokra.
A haladó topicba láttam ezt a képet. Az érdekelne, hogy ennyire nappal szembe, hogy fotózol hogy ne égjen be az egész? Valami szűrő? Alul van exponálva a kép és a sötét részek felhúzva + az ég kékre átszínezve?
-
-
Könnyen szétég, az a baj... Naplementékkel én is mindig ezt szívom. Alulexpó-> bebukja, túlexpó-> szétég Aztán felrántom a sötétebb tartományt a szerkesztőben, és jönnek a piros pöttyök.
Pl. itt nagyjából bejött a Shadows/Highlights [link]
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
m3ss
veterán
utomunka, meg jol meg kell loni. meg egy d70-bol is ki lehet ezt jol exponalni egy raw-bol, nappal szemben, nemhogy egy ujabb vazzal...
fole lodd ne ala, mert a shadow-bol nehezebb lesz reszleteket kinyerni mint a highlightbol. nem tudom ezen a kepen mennyit cibaltal, de ha hasonlo az eredeti akkor legalabb 1 fe-vel tullohetted volna...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
m3ss
veterán
válasz Santiagain #15971 üzenetére
(#15971) Santiagain hat biztos huzogatta ossze-vissza, lehet kis hdr is van rajta.
de annyi zaj nehog zavaro legyen mar(#15973) hcl hat pedig nem sok reszlet van ott, nagyon alexpos/arnyekos nekem.
(#15974) Nameste sztem azt a szekesfehervari kepet konnyebb kiexponalni, mar nem sutott annyir a nap, nem volt akkora dinamikakulonbseg mint forcebergen. de hat azert van a bracketing pl hogy csinalj 1 fe kulonbseggel 5-6 expot aztan megnezed melyikbol tudod jobban kihuzni, utana meg aszerint exponalsz azzal az obival...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
k!nG
aktív tag
Egy bo egy eves kep amit eloturtam, velemeny? [link]
https://www.behance.net/vargadom
-
fattyu
veterán
válasz scream #15977 üzenetére
labda jó.
szitakötő kicsit kevésbé a szélén meg felette picit több hely. Ez kis méretben. Belenagyítva viszont semmi sem éles rajta. Ami makró képnél azért elvárás.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
van. csomó téma van aminél a technikai tökéletesség hiányától még működik a kép. Ahol a téma és a pillanat nem követeli meg. a makró nem ilyen. legalábbis elvétve...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
-
fattyu
veterán
válasz scream #15992 üzenetére
f6,3 1/250 záridő névleges 153mmen.
ekv 300on 1/250 simán bemozdulásos életlenség az egész.
valamit 4/3as szenzoron a 6.3 rekesz már diffraktál is. Szóval némiképp kézremegés meg valószínű az obid sem egy felbontásbajnok főleg nem ezen a rekeszen.
-
scream
veterán
válasz fattyu #15993 üzenetére
Hát valószínűleg így lesz, sajnos nincs túl sok pénzem a fotózásra, így is örülök,hogy sikerült idáig ezeket megvennem (Oly E-520 + 14-42 + Sigma 55-200).
"f6,3 1/250 záridő névleges 153mmen.
ekv 300on 1/250 simán bemozdulásos életlenség az egész."Ezt pontosan nem értem , (sem a névleges részét, sem ami az ekvivalens 300-on van)
-
MODERÁTOR
válasz scream #15996 üzenetére
Itt a Prohardveren is van egy nagyon jó minőségű cikk a fotózás alapjairól, ez pedig a második része.
Tessék tüzetesen átolvasni.
ekvivalens fókusztáv = full frame méretű szenzoron azonos képkivágást (vagy képszöget) milyen fókusztávolságon érhetünk el.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
válasz scream #15996 üzenetére
Azért egy komplett leírást nem fog senki itt lenyomni, mikor a neten minden bokorban van Segítség, az nem egészen ez
@fattyu : A fordított obisak tök másak. Az én lepkém (ugyanilyet fotóztam nemrég) főleg azért rosszabb, mert nem nagyít akkorát a fordított Vivitar 28-50 28-on, meg mert éjszaka csináltam, asztali lámpa + vakuval
Fényformálás : jaja, igaz hogy azon múlik, de kell feloldóképesség az obi részéről, és mondjuk fényt formálni addig nem fogok, amíg nincs vakumMutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest