- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Ma készítettem egy képet ami valamiért megtetszett, és kíváncsi vagyok másoknak is tetszik e vagy sem .
(tudom őket is csúnya dolog ilyenkor zavarni de ez van )
-
-
akela91
addikt
Nekem a 3. bejön pedig. Tetszenek az átlók és a háromszögek. Egy picit ez is dől, jobbra kéne dönteni 1-2°-al. Illetve egy picit lehetne croppolni, és a főátlók pont a képsarkakból indulnának. (bár inkább újralőni kéne, ahogy nézem) Egy kis + expo korrekció is mehet.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Nemrég vágtam bele a tükörreflexes világba egy D90-el, az első próbálkozásaim egyike ez a makró, vélemények? (képarány, vágás, színek nagyon gázos-e stb.)
Köszi!Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
.: JuSzT :.
addikt
Tudom, hogy ferde, és teteje sincs, de ilyet még nem láttam templom oldalán
Tavasz 2 nulla komp. Csak örültem hogy ezt megláttam és közben nem estem hanyatt a sárba géppel együtt
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz .: JuSzT :. #15059 üzenetére
A tudom de képeket sose értettem miért mutogatják emberek. Lődd meg de nélkül. vagy mutogasd facebookon, családnak mittomén de ez itt azért van hogy a jól sikerült képeidre kapj kritikát. Olyat amitől fejlődsz. Ha eleve ugy rakod be hogy ezt meg ezt elb@ctam akkor minek van itt?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
addikt
EZT tuti hogy FF-ben akarom megtartani, de lehet hogy ez a beállítás nem épp a legideálisabb
-
sdarcy
csendes tag
Sziasztok!
Nikon D3100-al fotózgatok, felraktam pár képet flickr-re. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
-
ccs2929
senior tag
válasz fattyu #15060 üzenetére
+1
#15059 Juszt Az első lehetne egész jó is, de akkor már tényleg legalább az általad is kiemelt hibákat javítottam volna, legalábbis a ferdeséget...Tavasz 1 az nekem abszolút Tavasz 2 szintén ferde, azzal is lehetne még picit "játszani"
#15063 sdarcy Ez így egyben nagyon sok, nem fogja valószínűleg értékelni senki, válassz ki 1-2-t és arra kérj véleményt! A legtöbbre elmondható, hogy valamelyik irányba dől egy keveset.
#15057 mikloss Ahogy nézem elég nagy crop...nekem a képarány nem igazán jön be, vagy legyen teljesen négyzet, vagy maradj a 4:3 aránynál, színek szerintem rendben, nem tudom milyen volt a növény környezete, lehet nem lenne baj, ha többet mutatnál..
#15051 p06 nekem picit alexpósnak tűnik, én valamelyik harmadolóba tettem volna a főtémát, bal oldalt sok a fölös tér, és ott elég kusza is a háttér, amúgy egy jól elkapott pillanat
#15044 k!nG nekem az első tetszik, érdekes perspektíva, jól áll neki a drámai hatás, kicsit olyan mint ami éppen most akar eldőlni, pont kifele a képből..
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
aldebaran
őstag
válasz .: JuSzT :. #15061 üzenetére
Nekem ez tetszene, csak túl szűk a kép jobb oldala.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
neoxian
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt, no meg a fotózásban is. Nem rég kezdtem el komolyabban
foglalkozni a témával.Elhoztam az egyik képemet, amit szeretném ha véleményeznétek!
[ Szerkesztve ]
"A hosszú élet titka a mozgás, mert a halottak nem mozognak" - http://www.flickr.com/photos/neoxian/
-
Zozzer888
addikt
válasz imyourfriend #15067 üzenetére
" Úgy tűnik a képről mintha világítással felszerelt kerítés lenne pedig szó sincs róla."
A leírásból úgy érzem hogy ez is volt a cél
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
ccs2929
senior tag
válasz neoxian #15069 üzenetére
Üdv. a köreinkben!
Elsőnek nem rossz, nekem a tagolása ami nem az igazi, nagyon a horizonton van a téma, én még egy kis narancsos színt adtam volna hozzá, meg egy kis zajszűrés elkelt volna....lesz ez még jobb is.
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
jjeahh
nagyúr
válasz neoxian #15074 üzenetére
én általában rekeszprioritás módban fotózom ("A" mód), alap iso-n, és ha már nem tudom kitartani a hosszú záridő miatt, növelem az iso-t...igaz, én inkább portrézok, nem biztos, hogy ehhez a fotóhoz ideális tipp lett volna...amúgy nemrég volt szó valamelyik fotós topikban, arról, hogy nem mindíg pontosan az iso érték növelésével együtt nő a zajszint is...csináltam is egy zaj tesztet, és tényleg...iso 320 nálam ugyanazt az eredményt adja, mint iso 800, vagyis 320 zajosabb, mint 400... 640-en meg azt kapom mint iso 1000-en, vagyis így növekedik a zajszintem: iso 100, 200, 400, 320, 800, 640, 1000...zavaros mi?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Telomanikus
senior tag
Na bedobom ide is az új 35ös obival lőtt első képem.
-
addikt
válasz Telomanikus #15080 üzenetére
Úhhh ez elég zsír , mármint látszik a fix obi haszna.
Én is most veszem az 50/1.8 ast alig várom már az adaptert is mellé. -
neoxian
csendes tag
-
neoxian
csendes tag
Igen, én is éreztem hogy elég lesz
"A hosszú élet titka a mozgás, mert a halottak nem mozognak" - http://www.flickr.com/photos/neoxian/
-
neoxian
csendes tag
Hoztam még egy képet, itt fekete - fehérben próbálkoztam. [link]
-
ccs2929
senior tag
válasz neoxian #15088 üzenetére
Repülős határozottan jobb lett, ez nekem annyira nem
#15089 Telomanikus Ahogy nézem mindegyik elég nagy crop, mi volt ennyire zavaró a képeken!? A 3 közül nekem ez tetszik a legjobban, színvilág stb... A méhesen ahogy nézem nem sikerült teljesen a fókuszt a méhre tenni /tudom nem könnyű/, gondolom ez volt a cél
#15091 Agostino művirágnak valóban nem rossz, elsőre nem mondtam volna meg,hogy az. A kép nekem annyira nem gyere be, technikailag én,mint amatőr nem sok kivetnivalót látok..manuál heliosszal lőtted!?
Jövök én is eggyel:
Eredetileg sajna 1 Fé-vel alexpós lett Nem tudom a zajszűrés mennyire tett jót
Tudom,hogy sok az árnyék az arcon, lassan ideje lesz beszereznem egy derítőlapotFlickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Agostino
addikt
válasz ccs2929 #15092 üzenetére
szia
igen, azzal : ) sajnos még nem volt alkalmam kivinni a szabadba, hogy rendes fényviszonyok mellett is kipróbáljam. az idő borús, nameg holnap vizsga is lesz, szóval rá sem nagyon értem : (
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
ccs2929
senior tag
válasz .: JuSzT :. #15094 üzenetére
Köszi
Nem, nincsen derítve, egy külső vakut használtam a kép jobb oldalánál fent...nem hdr, sima "egyképes" fotó Fények, csúcsfények csúszkáktól lett a "minden világos" hatás
#15093 Agostinao Én is tervezem majd egy manuál obi beszerzését, de egyenlőre még várat magára a dolog... :
-
vadkörte
addikt
válasz ccs2929 #15092 üzenetére
Nem alexpós ez. A hölgy eléggé szemrevaló, de ezt gondolom te is tudod.
Az arc derítésének hiányában sajos igazad van. Nem is a derítetlenség a "baj", inkább a kemény árnyékok.
Derítőlap beszerzésre meg ott az ebay, annyi van mint a szemét.
Portrézásra egy 5in1 110 cm-es kör alapút, vagy egy ~100x150 cm-es téglalap alakút ajánlok. Bár utóbbi nem olyan olcsó. Meg mellé valami derítőlaptartót. Erre ideiglenesen egy haver is megfelel.Üdv. V. Körte
-
End-ru
aktív tag
válasz ccs2929 #15095 üzenetére
"Nem, nincsen derítve, egy külső vakut használtam a kép jobb oldalánál fent"
Ebben érzek némi ellentmondást. Vakuval is derítesz, ha nem azt használod főfényként.
A legnagyobb baja a képnek szerintem a modellnek ez az esetleges beállítása. Ha külső vakut használtál, akkor gondolom nem egy elkapott pillanat volt. Kólás üveg a kézben, meg telefon
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
ccs2929
senior tag
válasz End-ru #15097 üzenetére
Köszi, jogos, nem jól fogalmaztam, én kizárólagosan a derítőlapos derítésre gondoltam
Igazából nem /szigorú értelemben véve/ beállított fotó, annyit kértem csak tőle, úgy forduljon, hogy minél kevesebb árnyékos rész legyen az arcán...nem szereti, ha fotózzák..türelmetlen stb.. persze annak örül,ha készül róla egy jó kép.....hát igen, az üveg sem, meg a telefon sem odavaló, legalábbis ebben a formában..#15096 Vadkörte Igaz, ezért is vettem el
Előbb-utóbb beszerzek egyet. Igazad van az árnyékokat illetően. Igyekszem majd figyelni mindezekre.Köszi a véleményeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja