Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz repvez #24377 üzenetére

    Én is hallottam valamiről, ez úgy működik, hogy a gép nem egy, hanem egy sorozat fotót készít különféle dof értékekkel, és abból válogathatsz utólag.

    De amúgy érdemes próbálkozni a RAW-val, mert olyan alul- illetve túlexponált cuccok is életre kelthetők, amire nem is gondolnál. Nem beszélve arról, hogy minden színárnyalatnak a fényértékét, a szaturációját és a hőmérsékletét külön, egymástól függetlenül tudod változtatni. Meg persze az árnyékokat, a csúcsfényeket, a fehéreket és a feketéket. Van clarity, ami egy okos kontraszt és sharpen keveréke, meg zajszűrés, meg van ötvenezer féle beállítás. És ez csak a CameraRaw. Lightroomban még ennél is nagyobb szabadságod van.

    Én egy 16 gigás memóriakártyára csinálok 500+ RAW képet. Ötször ennyit tudnék JPG-ben, de akar a t.köm 2500 képet lőni egyszerre egy bulin. :) Nekem a minőség bőven megéri a nagy helyfoglalást.

    Próbálgasd ezt a képet. Annyi világítás mellett lőttem, amennyi a képen látható néhány LED. 800-as ISO miatt kicsit hangyás, de CameraRaw-ban elég szépen ki lehet hozni a részleteket.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák