Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz BonFire #24166 üzenetére

    "rta Dluinet is és én is, hogy ki kell vágni."

    Semmit nem kell kivágni! Kedves Bonfire! Legalább Te értsd már meg, hogy nem a metódus érdekel, azt tudom, arra az egyre lennék kíváncsi, hogy van-e neve az ilyen tárgyfotózási "stílusnak".

    Itt vannak ezek az alkotások:

    Ha megkérdezem, hogy ennek "módszernek", "stílusnak" mi a neve, akkor nem arra vagyok kíváncsi, hogy Andy Warhol és társai ezt milyen ecsettel festették, milyen vászonra, hanem annyi érdekel, hogy: POPART

    És ha a megrendelő azt mondja, hogy egy "high key" portrét szeretne magáról, akkor mindenki tudja, hogy mit akar. Ezért gondoltam azt (naív módon) hogy azt sem kell körülményesen leírnom, hogy olyan tárgyfotót szeretnék, amikor a tárgymögöttnincsensemmiaháttérbenhanemteljesenfehér.
    A white background kicsit mást jelent, a without background már jobban kifejezi, amiről beszélek.

    Remélem, talán már értitek miről beszélek.

    Ezek után annyit én is hadd tegyek hozzá, hogy ha az ominózus tárgyfotózási stílus a cél, aminek hiába keresem a frappáns nevét, akkor végy egy üveglapot+pauszt, világítsd meg alulról, a tárgyat tedd egy takarásban lévő oszlopra, hogy ne legyen a tárgynak vetett árnyéka és máris nem kell sokat baszakodni a háttér eltüntetésével. PS-ben. De én nem erre lettem volna kíváncsi.
    (Valaki meg emlegette, hogy felesleges a tárgysátor. Szívesen megbíznám, hogy fotózzon ékszert vagy akármilyen polírozott fémtárgyat pauszsátor nélkül. De ez már végképp off.)

    Egyébként: :R

Új hozzászólás Aktív témák