Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Valaki87

    senior tag

    Egy apró kis szösszenet a fórumtársaknak, hogy jártam... :)


    2021.03.25-én vettem kereskedésből egy 2008-as XC90-et.
    Bp, Róbert Károly Krt 55 alatt, I-Deal For You -tól.
    Elég szimpatikus pali volt az eladó, több Volvo-t is árult ( kb xc70 3 db - Xc90 4 db, és volt még V70 stb ), magát "Volvo spec"-nek nevezve.
    Igazából egy 2008-as XC70-ért indultam, de aztán XC90 lett :)
    Az XC70-et beindítottam amiért mentem és egyből a check engine lámpa felgyulladt+rángatott alapjáraton így ki is szálltam belőle, azt hiszem ki kellett volna sétálnom egyből a kereskedésből na mindegy.....
    2.4 D5 - 6 fokozatú automata, napfénytető,fekete,bézs bőrbelsős XC90 úgyhogy egyből szerelem lett :)
    Meggyőző volt az eladó, a kocsival mentünk próbakört kb 5-8 percest, minden hibamentesnek tűnt így megvettem....
    Egyből a kereskedésből mentem is a szerelőmhöz,hogy nézzen rá az aljára emelje meg, meg is törént se rozsda se olajszivárgás semmi, öröm-boldogság hevében gondoltam ha már megvettem akkor utólag lekérdezem ügyfélkapun is.. ( Nem ám előtte,nem- utána.. :W )
    Az autót 422k km-el vettem és itthon láttam, hogy 2016-ban 492k-ről lett tekerve vissza 70k..
    Hát elkönyveltem, hogy végülis a kereskedő 2021-ben vette, ezért úgysem ő felel érte...
    2021.03.26-án melegebb tavaszi reggel volt, elindultam a dolgomra és lám-lám mikor megérkeztem a helyre, kis emelkedőn tolatni szerettem volna parkolóhelyre és ahogy R-be toltam rúgott olyat a váltó mint egy K1-es. ( Meleg váltóolajnál egész nap, szépen idegesített)
    Na akkor már tudtam, hogy visszaviszem csak aznap nem tudtam már, így a dolgomat elvégeztem és 2-ik nap 3.27-én vittem vissza.
    Pont amikor megálltam a kereskedéstől olyan 100-150 méterre akkor láttam a kocsiból, hogy jön ki a kereskedő megy el a telephelyről, reggel 10 óra volt.
    Mondom most hirtelen nem szállok ki és szaladok-kiabálok mint egy faluszéli, felhívtam a kocsiból és mondtam neki, hogy ki vagyok 2 napja vettem a kocsit stb- oké.
    Mondom a problémámat neki hozzátéve azt is hogyha tudom ezt,hogy meleg olajnál jön elő a jelenség akkor biztos nem veszem meg ezt..Csak ugye a rövid próbakör alatt ez nem jött elő.
    Gyorsan le reagálta annyival, hogy cseréljek váltóolajat...Én meg mondtam, hogy nem szeretnék most ezzel hirtelen foglalkozni 2 nap után mert igazából annyira nem tuti a dolog így.
    Még 26-án este bújtam a fórumokat és olvastam ugye szép összegű javításokat, akár szeleptömb 420-ért, vagy váltófelújítás 850-ért..Így nem akartam magam hagyni lerázni az olajcserével...
    Kérdeztem mikor lesz a telephelyen és abban nem is hazudott mert mondta, hogy most ment el, időpontra megy az okmányirodába és nem szereti a kertelést így " mondjam mit szeretnék"!
    Én mondtam neki, hogy 3 lehetséges opció fordult meg a fejemben :

    1: Vegye vissza az autót 100k-val olcsóbban, így én 2 nap alatt buktam rajta 100-at de nem érdekel, nem rám vár majd a nagy kiadás.

    2: Telephelyén lévő autók közül választok másikat ebben az árban.

    3: Csináltassa meg, garanciával adja vissza nekem.

    Természetesen neki egyik sem felelt meg forgatókönyv szerint, jelentsem fel ha gondolom.

    Hát így ennyiben maradtunk, röviden.

    Sebaj, eljöttem és elvittem Dány-ba egy automata szakihoz, aki minden ránézés és kipróbálás nélkül bemondta a helyszínen, hogy váltófelújítás és olajcsere nem oldja meg. ( még jó, hogy belvárosból kimentem Dány-ba azért, hogy meg se nézze csak bemondjon valamit, ezt telefonon keresztül is megtehette volna mint Gyurcsok)

    Azért kértem egy állapotfelmérős papírt pecséttel minden jóval, hogy váltófelújítás szükséges.
    Nem bízva benne azért, elmentem még egy helyre a 17-ik kerületbe egy másik váltóshoz,ott volt 10km-es próba, rádugva gépre kiolvasva stb, váltóolajmelegítés minden játszott :)
    Ott mondták, hogy a szeleptömbcsere igazából vagy megoldja vagy redukálja a hibajelenséget egy időre,tehát vagy jó lesz vagy nem mert csak teljes szétszedés esetén lehetne megmondani - de legalább láttam ott ültem hátul a kocsiban a próba alatt, rúgott olyanokat a váltó azt hittem leszakad :)) 100-110 fokra melegítették.
    Ezután használtam pár napot az autót és úgy voltam vele, hogy azt a 420k szeleptömb cserét munkadíjjal bepróbálom, meg az olajcserét rászánom és meglátom milyen lesz.
    Azt mondták, hogy ettől egyébként működni fog az autó csak a nyári melegben egyre rosszabb lesz.
    Na mondom akkor gyorsan nyár előtt, vezérlés-fékek cseréje mert szükséges, egy kis kozmetika neki ( bőr ülések stb ) ,és Június fele akkor váltó szeleptömb...

    Nem sikerült előre lelövöm a poént...

    2021.03.25-én vettem a kocsit és 2021.04.17-én Egertől 25km-re Bélapátfalván enyhe emelkedőn felfelé a kocsi erőtlen lett egyszer csak a semmiből, váltó rángatott nem találta a fokozatokat ( D"betű helyett csak egy - vonal jelent meg ) check engine jel szintén megjelent.. Hát ez k**va jó mondom, félreálltam egy fa**omnyi helyen az út és az árok között pont, hogy elfért a Volvo úgy, hogy behajtottam a tükröket...Kocsik 120-al jönnek a kanyarban , a vidéki boyrace-rek...Tanácsatalanság, kocsi írja sebességváltó szervíz szükséges, motorhiba- átvizsgálás szükséges minden ami létezik.
    Hagytam hűlni kicsit, aztán mondom lesz ami lesz alapon, de ott nem hagyom- beindítottam egy 40 perc után, és lám minden fasza, na go haza fele Pest felé, bár tudtam nem fogok felmenni a pályára vele de amennyit tudok megyek visszafelé legalább Egerig..Kb 6km tudtam elmenni és jött a jelenség ismét, de szerencsére egy réten megtudtam állni távol a száguldozó "2-es golfos roncsoktól" házak- emberek a közelben , hát mondom ez itt jó legalább nem törik fel.
    Ismerős hívása, jött is értem és ott hagytam 1 napra az autót.
    Másnap tréler ( vasárnap ) és egyből a 17ik kerületbe vitettem az autót, hogy most olvassák ki mi a baj...Ott aztán írt mindent, 2-es henger nem megy, turbó hiba, váltóhiba, a motor és váltó nem kommunikál stb... Mondták, hogy lehet bármi így elsőkörben azt kéne felkutatni, hogy melyik elektromoskábel tört meg - adta meg magát stb...
    Na mondom persze, vettem egy autót és 22 napot ment alattam átlag felhasználás alatt.

    Úgyhogy jegyzőkönyveztettem a 17-ik kerületben a hibát a szerelővel, leírta a szakvéleményét.
    Mivel már a második nap 3.27-én ugye jártam a kereskedőnél és hát nem volt segítőkész, én mostmár fel sem hívtam.
    Ismerősi körben ajánlottak egy ügyvédet, elmondtam neki a kis történetet és már a felszólító levél megy is a kereskedőnek. - Majd megírom meddig mentünk el a "kedvessel" :)

    Ja igen, gyorsan vettem addig egy Citroen Xsara Picasso-t 1.6 16v benzin, szörnyen szar de legalább megy :DDD

Új hozzászólás Aktív témák