- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz Tangerine #19625 üzenetére
Igen, dd az tokeletes lesz!
dd if=/dev/mtd2 of=/tmp/mtd2.bin
Aztan azt a /tmp konyvtarban levo fajlt pedig (win)scp-vel letoltod.
Egy ellenorzo osszeget majd mellekelj! md5sum, sha1sum, sha256sum valamelyike biztos van a routeren is.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz Tangerine #19620 üzenetére
Igen, lényegében így jobb, mert látod is a verziót. A korábbi dd parancs a " 2022 - " string-ek számát adja vissza (ugye 1 ilyet fog találni a 2022-es bootloader esetén: "U-Boot 2014.04-rc1 (May 20 2022 - 10:19:21)").
Ha csak a bootloader verzió string-jét akarod visszakapni, akkor így érdemes::strings /dev/mtd2 | grep "^U-Boot 20"
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Tangerine #19602 üzenetére
Nekem kicsit zavaros, mert a linkelt hozzászólásban lévő kódban semmi vizsgálat nincs a beállított értékekre. Azt pedig egyértelműen leírja, hogy az új bootloader növeli a
flag_try_sysx_failed
értékét. Mivel van előrébb, ha 8-ról indul ez a számláló, nem 0-ról... Inkább csak aflag_last_success
érték állítását látom értelmesnek (mondjuk az idézett kódban erre sincs vizsgálat), de ezt el tudom képzelni, hogy vizsgálja. Persze, bekerült a hivatkozás a wiki-be is. Ennél már egyszerűbb tényleg egy init scriptet írni, ami beállítja aflag_try_sysx_failed
értékeket 0-ra.Alex
-
xabolcs
őstag
válasz Tangerine #19606 üzenetére
Maga a kovetkeztetes helyes: a reginek (2021) nem lesz semmi baja, az ujabbbak (2022) pedig lesz. Csak az nem tetszett, hogy ilyen kormonfontan vizsgalta az emberunk.
Igen, a tiednek valoszinuleg kelleni fog az uj flag beallitasok!
paparazzi2: neked 2021-es van, igy nem kell aggodnod.
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz Tangerine #19591 üzenetére
Azt nem ertem, hogy miert kell ilyen cifra lekerdezeseket futtatni, ahelyett, hogy konkret U-Boot verziot mondana.
Csak mert nalam a 3 vizsgalat (evjarat, fuggveny, flash csip) kozul az utolso ketto megvan, mikozben 2021-es az U-Boot: semmi baja az ujrainditasokkal
root@AX3200-B24:~# strings /dev/mtd2 | grep ^U-Boot
U-Boot
U-Boot console
U-Boot
U-Boot BUG at %s:%d!
U-Boot 2014.04-rc1 (Aug 07 2021 - 08:08:31)Egyebkent sikerult soros portot applikalnom ra, igy megprobalok OpenWrt-s U-Boot-ot kesziteni hozza.
(Maga a kinyitas tenyleg nehez ugy, hogy ne torjenek a fulecskek. )[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
attilav2
őstag
Fasza, akkor 15 áramszünet és tégla lesz az enyém is ? Mondjuk szerencsére elég ritkán van nálunk áramszünet, de elég para hogy elvileg 15 reboot és brickelődik. Mondjuk tftp-vel vissza lehet állni a gyárira gondolom, onnan meg elölről kell kezdeni mindent, kiegészítve ezekkel a plusz lépésekkel a brickelődés megelőzése érdekében.
Lehet veszek tartalékba egy CudyWr3000-t(vagy egy másik ax3200-at, amire már a plusz lépésekkel kiegészítve rakom fel a wrt-t), megöl a család ha kiesik a net hosszabb időre.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
paparazzi2
tag
ezt az infót mivel hozod elő?
"
Type any command on stock firmware:
dd if=/dev/mtd2 2>/dev/null | grep -cF " 2022 - "
dd if=/dev/mtd2 2>/dev/null | grep -cF "do_env_export"
dd if=/dev/mtd2 2>/dev/null | grep -cF "GigaDevice"
result 0: older bootloader
result 1: freshed bootloader
" -
E.Kaufmann
veterán
válasz Tangerine #19545 üzenetére
Hát ne jelöld be
Amit a kollega is írt. Vagy ha van, akkor az önaláírt certtel nem tud mit kezdeni (tud, csak nem hiszi megbízhatónak az oldalt) a Chrome, csak olyannal, aminek a kiállítója benne van a telepített gyökér cert-ek között (kézzel telepíthetsz), valamint stimmelnie kell a domain névnek, de itt meg eleve IP cím van (bár mintha az se lenne teljesen akadály).
RouterOS-en szórakoztam ilyesmivel, aztán ott is jött a LetsEncrypt.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!