- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsonaj
tag
Azt eddig is gondoltam, hogy drága, és azt is, hogy ennyiért PC-t vegyek, de szeretném kipróbálni a Mac-et, valamint akár használt is szóba jöhet, mert annak (relatív) kicsi az értékvesztése.
250-300 között vannak iMac-ek, valamint láttam 280-ért Mac Pro-t is boltban...
Sőt 280-ért akár már i7-es Hackintosht is össze lehet rakni, de imac-et szeretnék kipróbálni, mert pc-m már volt.
[ Szerkesztve ]
-
Black Dragon
addikt
válasz dzsonaj #27502 üzenetére
iMacen dolgozni mindenképpen kényelmes, eddig egy 2013 Late tulaja voltam cirka 2 évig, most váltottam a 2017-es szériára, és tovább javult az élmény. De a lényeg, hogy ez tényleg nem olcsó mulatság, ha 2012-es gépek körül keresgélsz, mert azok vannak abban az árkategóriában amit írtál, akkor az sokáig nem lesz elég. Már csak azért is, mert ha telefont cserélsz, és adott esetben már 4K-ban akarod szerkeszteni a videókat máris nem lesz rá a gép alkalmas, de a 1080p-t is szerintem azok azért mérsékelten tudják csak szerkeszteni, szerintem nem lesz akadás mentes.
Ha a windowsal alapvetően nincs bajod, akkor inkább rakj össze abból egy combosabbat, anyagilag szerintem jobban jársz azzal.
-
bmwk1200s
őstag
válasz Black Dragon #27505 üzenetére
Mondjuk, ha lassan mindenkit lebeszélünk a Macről, akkor ne is csodálkozzunk, hogy a prioritás teljesen az iOS irányába tolódik az Applenél. iPhone-t úgy is minden khmm "okos" ember megveszi és villog vele, hogy ő már bizony epülös!
Semmit sem írok alá!
-
Black Dragon
addikt
válasz bmwk1200s #27506 üzenetére
Nem szándékozom senkit lebeszélni, de értelmetlen döntést sem érdemes kell hozni. Nyilván a PC is sokat veszít az értékéből az évek folyamán, ahogy az összes Mac is, de manapság egy 2012-es iMacet nem tudnék senkinek sem nyugodt szívvel ajánlani, hogy jó lesz az még 5 évig.
Egyébként jogos a felvetésed, nyilván nem a Mac vonal hozza Applének a legtöbb profitot, más a prioritásuk, és biztosan lehet a mostani iPad Pro-n vagáynul szerkeszteni a videókat, de nekem az még mindig nem az igazi, faternak mostani iPad Proja van és gyors, mint a fene, de nálam a videóvágás és fotószerkesztés az én fejemben egy gépi környezetet jelent, nem egy iPadet vagy iPhonet. Ez persze nem zárja ki azt, hogy nem lehet ezeken sem megcsinálni, nagyon intuitív, felhasználóbarát, de akkor is korlátozva érzem magamat.
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #27510 üzenetére
de vágjál már 4K-t i8-on, meg laptopon ahogy BD írta, "gépi környezet" és már a Macbook is dongle hegyeket sorakoztat fel, itt bukik meg a dolog, nem beszélve a zenészeknek, fotósoknak stb. szánt külső eszközökről, ami nem a kékfogra támaszkodik, ill. ott van még az a nem elhanyagolandó tény, hogy a mobile i5 nem egy desktop 4x i7, márpedig a belépő iMac is a mobile szegmenst képvisel a maga 400 feletti árával, szóval a számok önmagukban semmit nem jelentenek
U.I.: 4 magos Minit akarunk!!!
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
bmwk1200s
őstag
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #27514 üzenetére
szerintem mire az ember mindent összekábelezget meg tapicskol egy i8/iPadP-n megáll a fejlődésben, de mindegy, a lényeg, hogy az asztali környezet 2-3 külső monitorral nem egy a telefonon való bohóckodással, ami a gyári effektetknek köszönhetően mém hegyeket gyárt "na egy újabb kép szifonnal, hurrá" ugyanez a zene, semmi egyediség, csak a tucat tuctuc a Garageband/(jobb esetben)Logic gyári xarjaiból, fúú de unalmas
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
dzsonaj
tag
Ok, köszi a javaslatokat. Picit okosabb lettem, de nem sokkal. Van esetleg valakinek tapasztalat, hogy milyen paraméterekkel rendelkező iMac tud tuttatni Premiere Pro-t (ezt ismerem, de kipróbálnám a Final Cut-ot) úgy, hogy a preview (viszonylag,) akadásmentes legyen? Az is elég ha 1/4-es minőségben nézhető....
Újra nem szánok annyit amennyibe kerül, mert az évi 5-6db 5-10 perces családi mozihoz luxus lenne. A használt azért alternatíva, mert viszonylag kicsi az értékvesztés 1-2 év távlatából, ellenben egy PC-vel.
4K nem játszik nálam, megmondom őszintén, hogy nem látom a küldönbséget 4K és FHD között....
Valamint a szórákozásra elérhető (akció) kamerák fps száma 4K-ban még mindig csak 30, szemben az FHD akár 120fps számával, netán az új iPhone 240fps-vel szemben.A másik dolog a dizájn, egyre jobban tetszik, és amióta kipróbáltam a telefont, azóta egyre jobban érdekel, hogy milyen lehet a számítógép része, mert telefonban meggyőzőtt, annak ellenére, hogy nagyon-nagyon ellenkeztem a használatától, és birtoklásától.
Köszi az eddigi támpontokat!
-
wm2
őstag
válasz dzsonaj #27516 üzenetére
Talán egy late 2013 már vállaható. GTX nVidival nézd. Legeyen benne SSD ez is fontos. De ez olyan 400 felett lesz. Ezek mennek olyan 350-380 körül. Viszont egy GTX-el még vállalható ez az évjárat. FHD videókkal mindeképp.
Ozora <3
-
Ear001
addikt
válasz Elektrosokk #27509 üzenetére
Lehet. Persze fogyaszt rendesen, de parádésan gyors Ps és videóvágás alatt is, hála az Apple prociknak.
-
wm2
őstag
válasz dzsonaj #27519 üzenetére
német eBay-en találsz GTX780-ast is, az még mindig elég jó, de az ára is, a nem GTX modellekre már nem költenék, a 2013 modelleknél a ramokat is könnyen tudod bővíteni, utána már nem, és fontos, nagyon fontos, jobb ha SSD-vel veszed (írd be a Google keresőbe, hogy iMac SSD bővítés, aztán megtudod miért írom ezt, de ezen a fórumon is rákereshetsz)
Ozora <3
-
madgie
titán
válasz Elektrosokk #27523 üzenetére
Még a 9.7", "régebbi" Pro.
-
bmwk1200s
őstag
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #27526 üzenetére
Az iMac Pro sem fog nagy áttörést hozni. Csak az Apple tudja milyen rést akar vele betömni. Egy-egy designer stúdióban ott lesz majd mutatóban, de az Apple nem fog neked olyan supportot adni hozzá, mint egy Dell az erőműveihez, akik nálunk pl. (multi iparág legyen elég ennyi) külön irodát kaptak. Ha valami gond van, jönnek és cserélik az alkatrészt, tákolják a Wint. Ez igaz a Fujitsura is (3 év gari + 10 év alkatrészellátás, durván tolják a japánok olyan környezetbarát anyagokkal, amivel befurakodtak az egészségügyi és kutató piacra).
Ezt nem fogja neked az új Mac Pro elhozni. Az Apple a konzumervonalra épít (ezért fals összehasonlítani egy AIR-t a MS SB-al, ami nem konzumer vonal, hiába tőri magát az iMagazin a statisztikáival, csak hogy több vevőjük legyen).
Ozora <3
-
wm2
őstag
Csak eszembe jutott az iMac Pro. Semmi különös.
Az Intel NUC-ra úgy feltolod a Sierrat, mintha Minire tennéd. Egyedül a kártyaolvasó nem működik, de azt valami USB-s cuccal orvosolni lehet. Meg valamelyik Levono laptop is ilyen. Asszem Y series, passz. De pöcre. Gondolom a kínaiaktól ez véletlen.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ez van az új 13" rMBP-ban, picit túlárazva. Nagyon jó hakli alap.
Ozora <3
-
WhiteWalker
nagyúr
Ma belefutottam a Safariba egy furcsaságba: ha elinditok egy beágyazott videot , akkor csak hang van , kép nincs , vagyis csak körbe körbe pörög a karika , miközbe megy a hang
Eddig nem volt gond, ma vettem észre... -
xedos
addikt
Néztem, hogy megjelentek az intelnél és az ultrabookokban az új procik, amelyek 15W-os TDP mellett négymagosak! [link] Ez mehetne a minibe és a 13"-os Macbook Pro-ba is.
Intel Nuc-ban a LAN, hang VGA-hoz sem kell kext vagy varázslás? Nekem egy i5 3470K köré van építve,
de lassan cserélném...[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
Minibe simán mehetne 65W-ig is. Asztali gép, nem kell akkut kímélni. Ilyen procik is jelentek meg, de ami még jobb, hogy 6magos is van közöttük. Persze ismerve az Applet ilyet nem fog csinálni, de a 4magos, alap órajelen is legalább 3Ghz-es, 8 szálon dolgozú proci jó lenne!
Semmit sem írok alá!
-
zsoltee53
csendes tag
Sziasztok!
Meglévő Boot Camp mellé a macOS partíció törlésével friss 10.13-at telepítettem, azóta a Mac-es partíció nem látszik Windows alatt. Gondoltam csak a betűjelet törölte a rendszer, de a lemezkezelőben semmit nem lehet vele kezdeni. Paragon HFS korábban teepítve volt, minden hibátlan volt. A Windows újrahúzása nélkül tudom orvosolni a problémát?
A szállításhoz soha nem veszek csomagolóanyagot, kizárólag újra felhasznált műanyagot és kartont használok (a ragasztószalag kivételével). Ha nem tudod újra felhasználni, kérlek, dobd a szelektív gyűjtőbe!
-
zsoltee53
csendes tag
Köszi, ez lesz a gond, csak megfeledkeztem róla. Windows 7 a másik rendszer, így érthető. A régi Steam-es játékok miatt muszáj a 7-nél maradnom, másra nem használom azt a rendszert.
A szállításhoz soha nem veszek csomagolóanyagot, kizárólag újra felhasznált műanyagot és kartont használok (a ragasztószalag kivételével). Ha nem tudod újra felhasználni, kérlek, dobd a szelektív gyűjtőbe!
-
koháry
tag
Telepítettem a Macbook Prom-ra a High Sierrát. A probléma az, hogy nem tölt be normál módban, viszont safe módban tudom használni a gépet. Mi a teendő ilyenkor?
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
-
lacy86
addikt
Hello!
A media human audio converter tud mka to flac / mp3-ra konvertalni?
Ha nem akkor tudtok ajanlani egy masik programot?
( nem baj ha fizetos )Koszi 👍
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz lacy86 #27546 üzenetére
mka-t nem próbáltam, de szinte biztos, hogy tud.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tDr1v3r
veterán
Asztali gepet en mar semmikepp se vennek Mac-bol. Noti oke, de asztalit...
Most nem tudom hogy milyen az ujabb OS X-ekkel a hacklis elmeny, de anno Mavericks-nel eleg konnyen, jo konfig mellett par kattintassal meg lehetett csinalni kifogastalanra a rendszert.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest