- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaktikus
aktív tag
válasz bladekettő #27048 üzenetére
Én is pont a PRO-t vagy az EVO-t néztem.. Köszi az infót, akkor megyünk az almáriumba.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Lenry
félisten
válasz galaktikus #27044 üzenetére
ugyanilyen gépre volna nagyon hasonló kérdésem: kellene az SSD, de én megtartanám a HDD-t, mert kell a tárhely, de itt a második képen azt látom, hogy van valamilyen szabad csatoló SSD-nek, az érdekelne, hogy ez mi? mSATA? m.2?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
válasz hippopota #27055 üzenetére
Igen. Elképzelhető, hogy az adta fel a küzdelmet, és ezért nem látja a gép a merevlemezt. Ugyanakkor pl. egy tápegység hiba nem csak a "ház" vezérlő elektronikáját, hanem magát a merevlemezt is hazavághatta.
Viszont ha nem értsz hozzá, felesleges átszereltetned, elég csak bevizsgáltatnod a merevlemezt. Ha megírod merre laksz, lehet egy itteni fórumozó is tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bigsee
addikt
válasz bladekettő #27048 üzenetére
Ha nem vagyok indiszkrét, mennyi volt a csere?
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Bigasoft Video Downloader Pro for Mac - macOS
Csak ma ingyenes.
- Bigasoft Video Downloader Pro for Mac letölti és konvertálja az online videókat MP4, WMV, AVI, DivX, Xvid, MOV, MKV, MPG, FLV, RMVB, VOB, DV, ASF, SWF, stb... formátumba.
- A videókból képes csak a hangot elmenteni M4A, MP3, WMA, FLAC, WAV, AIFF, OGG, AC3, MP3, stb... formátumba.
- Támogatja az olyan népszerű videós portálokat, mint a YouTube, Dailymotion, Vimeo, Goear music, Metacafe, Break, Veoh, BBC, stb...Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok javasolni pár icon pack-et sierrára? Alig találok valami jót (TigerCat félét megtaláltam, csak letölteni nem tudom )
Köszi!sudo rm -rf /*
-
Mr.C
őstag
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz ArrayOfLilly #27060 üzenetére
Úgy értem, hogy nem olyan komoly és hivatalos és eleve játékosnak lett szánva, szóval nem ugyanaz a liga.
Mr.C - nem baj. :-)
[ Szerkesztve ]
http://www.arrayoflilly.com
-
Totheground
addikt
válasz Totheground #27022 üzenetére
Na, elvileg pénteken vagy szombaton érkezik... Már tűkön ülök.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
TigerCat
nagyúr
Miért nem tudod letölteni? Megy a Data és a 4Shared is szépen, de hogy biztos legyen, frissítettem a MyAirBridge linket is...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Mr.C
őstag
válasz TigerCat #27065 üzenetére
Köszönöm!
Azért nem tudtam, mert a 4shared-be hiába léptem be (és kerestem meg a rendes letöltő linket a sok fake közül) nem csinálta a dolgát, data.hu csak prémium letöltés lehet, mert 200 mb-nál nagyobb a csomag, MyAirBridge meg már akkor megszűnt.[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
bigsee
addikt
válasz Alvin_ti4200 #27047 üzenetére
Köszi újra, nagyon tanulságos volt!
Egy kérdés neked, vagy aki tudja (nem igazán Mac, inkább OS X, de nem találtam eddig megoldást): olyan naptár kellene, amiben megadom a határidő lejártát és a megadott idővel előtte értesít engem. Tehát lejár a határidő mondjuk 07.20-án, és nekem szólnia kellene mondjuk 07.12-én, hogy dolgom van vele. (Az már csak hab lenne a tortán, ha nézné a hétvégéket is és olyankor mondjuk előbb értesítene.)
-
TigerCat
nagyúr
válasz bigsee #27069 üzenetére
Ezt tudja a gyári. Több értesítést beállíthatsz, akár napokkal előtte is. Pl. alapértelmezetten 15 perc (beállításokban paraméterezheted Mac-en és iPhone-on, iPad-en is.), de még hozzácsapsz egy egyórásat és egy egy nappal előtti figyelmeztetést. Így nem jó?
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
bigsee
addikt
válasz TigerCat #27070 üzenetére
Végülis meg lehet oldani, csak minden esetben 15 (akármi lehet persze, most próbaként ennyit adtam meg neki) napot tudok megadni és nem tudom, hogy az hétvége, vagy sem.
(Ennél egyszerűbb - sajnos - ha ránézek a papírnaptárra és kettő héttel előttre beírom az eseményt, hétköznapra )
[ Szerkesztve ]
-
-
WhiteWalker
nagyúr
Safariba be lehet valahogy állítani , hogy a YT , bejelentkezés nélkül automatikusan legnagyobb felbontásban inditsa el az adott videót?
-
celf
őstag
Sziasztok! Egy olyan kérdése lenne, hogy MacBook Pro (13-inch, Mid 2012), amin El Capitan 10.11.5 van, nem lesz lassúbb egy Sierra upate után?
Vagy megéri updatelni. -
tDr1v3r
veterán
Nem lassult semmit, ugyanolyan sebességű, kinézetű mint az ElCap.
Szerintem nem éri meg frissíteni, nekem vannak problémáim a rendszerrel (leginkább a külső kijelző kezelésével). Funkcióban amit hozzáadott simán meh, nem hiszem hogy sokan kihasználnák azt hogy pl. lehet több tabet használni a Maps-ben vagy hogy van egy Siri ami a meccs eredményének lekérésén kívül semmire sem jó...
Ahogy nézem a High Sierra ugyanez lesz, mínusz új fájlrendszer.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
celf
őstag
válasz tDr1v3r #27076 üzenetére
Igazából nekem arra kéne, hogy egy SSD-re átrakjam mindenestül USB-n keresztül a rendszert, és kicseréljem végül a HDD-t erre.
Ahhoz meg szerintem először frissítést fog kérni gondolom. Persze nem biztos, csak ezt gyanítom.
Legutóbb csináltam install USB sticket, de közben jött egy OSX update és már nem engedte felrakni a tiszta SSD-re a régebbi rendszert. Ebből indulok ki.
De ha ez megy update nélkül, akkor lehet megpróbálom
[ Szerkesztve ]
-
-
nylontacsko
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #27024 üzenetére
Amikor az ember rájön,
hogy eddig csak hitte, hogy mindent tud...
és közben nem isNagyon köszönöm a munkádat!
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
bigsee
addikt
A működő rendszerről csinálsz egy mentést, a helyi hdd-re. Kiveszed a hdd-t, berakod az ssd-t, majd arra feltelepíted az osx-et. Utána külső vinyóként hozzácsatolod a korábban kivett hdd-t és onnan betallózod a TimeMachine mentést (vagy felépíted újra az egész rendszert - gyak. belakod újra )
-
r4z
nagyúr
Meretezd at a HDD-n levo rendszerparticiot 5-10GB-tal kisebbre, mint amekkoranak az SSD-t latja a gep. Azutan HDD kulso rackbe, SSD a gepbe. Alt nyomvatartasaval bootolj be a kulso HDD recovery particiojarol. Disk utility, SSD-n hozz letre egyetlen, maximalis meretu particiot. Ezen a particion restore (visszaallitas), forrasnak valaszd ki a HDD-t, es mar csinalja is.
Opcionalisan, miutan meggyozodtel rola, hogy bootol a rendszer az SSD-rol, inditsd a gepet recovery modban cmd+R komboval, a rendszer le fogja szedni maganak a recovery particiot, ha nem lenne meg az SSD-n. Ha jol remlik, a recovery nem mentodik at.
Csinaltam mar ezt joparszor, ennel egyszerubb es gyorsabb megoldas nincs szerintem. Nem kell telepitessel es TM mentessel bohockodni, tenylegesen minden adat es beallitas megmarad.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
r4z
nagyúr
Csak leirva hosszu, egyebkent pofon egyszeru. Jard vegig a menuket elotte, illetve a rackben levo SSD-nel nezd meg, mekkora particiot tudsz rajta letrehozni.
Azert kell kisebbre meretezni a kiindulasi particiot, mert ha az SSD-n levo particio csak egy bajttal is kisebb, mint a forras, nem fogja tudni atmozgatni ra az adatokat. Az 5-10GB-ot kicsit eltuloztam, 1-2GB kulonbseg is boven eleg. A biztonsag kedveert irtam tobbet. Airrol Prora valtaskor szembesultem a fenti problemaval, amikor valami 2-300MB-tal volt kisebb a Pro SSD-je, mint az Air szektorpontos mentese.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
senior tag
Egy külön partícióra szeretnék win7-et rakni. A Boot camp formázza a pen-drive-ot, majd a fájlok másolása közben leáll azzal, hogy:
"Nem hozható létre a rendszerindító USB-meghajtó. Nincs elég hely a lemezen"
Ezt eljátszotta egy 8 gigás, majd most egy 64 gigás pendrájvon is.
Van valami tanácsotok ezzel kapcsolatban? Nagyon kellene a windows. Hogyan tudnám telepíteni?
(windows 8.1-et is próbáltam, ugyan ez a probléma lépett fel)[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz nylontacsko #27083 üzenetére
Nagyon szívesen, örülök, ha tudtam újat mondani
-
senior tag
válasz hengelhof #27089 üzenetére
Már a harmadik nap próbálom a Windowst feltenni egy külön partícióra. Próbáltam win10-et, win 8-at. Ezeknél a BootCamp-al a pend drive elkészítését sem jutottam. BootCamp nélkül a telepítő elindult, de nem tetszett neki a boot record. Nem értem, hogy akkor miért nem intézi ezt el a telepítő. A win7 nagy nagy nehezen felkerült, de baromi lassan ment minden. Több órán át. A letölthető Apple driverek szintén baromi lassan települnek fel. Jelenleg is fut. A billentyűzet drivere 40 percig. Most éppen a vezeték nélküli egeret teszi fel, de már vagy fél órája. Kezdek megőrülni. Biztos, hogy valami nem stimmel. Szerettem volna a rendszert SSD-re tenni, de a partícionálásnál leállt, hogy valami gond van, használjam az elsősegélyt. Használtam. Az is megállapította, hogy gond van. Kiírta, hogy futtassa az elsősegélyt a visszaállításból. A visszaállítás menü szürke. A kör bezárult. Téboly komolyan mondom. Bármibe kezdtem, előbb utóbb valami hibaüzenetbe, vagy fagyásba ütköztem.
A hardver jó, a MacOS tökéletesen fut. Paralells-et nem nagyon akartam használni, de lehet az lesz. Ehh...[ Szerkesztve ]
-
DoYourData Uninstaller Pro - Windows, macOS
Csak ma ingyenes.
A DoYourData Uninstaller Pro Windows és Mac használóknak kínál egy teljes program eltávolítót. Nem csak a kiválasztott programot távolítja el, hanem teljesen megtisztítja a rendszert, minden maradékától, mint amilyenek az elhagyott fájlok, rendszerleíró adatbázis bejegyzásek, napló fájlok, stb. Használata egyszerű, és eltávolítja még a legmakacsabb programokat, felesleges plug-ineket a számítógépről.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Totheground
addikt
Megjott.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
bmwk1200s
őstag
válasz Totheground #27098 üzenetére
Akkor mar a te hetveged is el van cseszve...
Semmit sem írok alá!
-
wm2
őstag
válasz Totheground #27098 üzenetére
Nyomhatnál a kedvemért egy Geekbench 4 meg AJA SSD tesztet. Abból a káoszból ami a neten van nehéz kijönni.
Ozora <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest