- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
őstag
-
Danecay
addikt
válasz RomiJosy #34103 üzenetére
Ez a kormányhoz tartozó szoftveres felület, itt tudod beállítani, hogy hány fokos szögelfordulással akarod használni a kormányt, annak az érzékenységét, profilokat tudsz létrehozni ha akarsz stb. Kb. olyan mint amikor egy videokártya feltelepítesz egy driver-t amit a Windows magától is felismer és használ ugyan de azért mégsem arra hagyakozik az ember.
-
pokmky
tag
válasz Danecay #34104 üzenetére
Igen, amikor egyik irányba húzod, majd az FFB a másik irányba indítja, akkor a holtjátékon átbillenti, ami némelyiknél bizony hanghatással jár. De, ha nem is hangos, akkor is holtjátékos. Ezeket nem én találtam ki, velem hiába vitatkozol, a vélemények és a videók egyértelműen meggyőztek.
-
GalaHU
őstag
válasz Danecay #34104 üzenetére
Szép dolog a márkahűség, de azért a Logitech G-szériával kapcsolatban senki se a csendes működést említi meg először...
Ha DFPro-t se hallod működés közben hangosnak akkor nagyon szerencsés vagy, vagy inkább a felsőszomszédod az, hiszen megtorlás nélkül zajonghat...Minden fogaskerekes kormány hangosabb mint bármelyik szíjas, ez nem hit hanem fizika kérdése.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
fatal`
titán
válasz GalaHU #34107 üzenetére
Ez így van. Annyit azért hozzátennék, hogy a G sorozat jóval halkabb, mint a DFPro vagy a DFGT és azért nem fülsüketítő ágyúdörgésről van szó, legalábbis szerintem. Persze egy szíjas az jóval halkabb. Ugyanakkor a T150-nek a pedálja pl. nem sokat ér, szerintem. A T150 PRO-t nem tudom, de talán az is műanyag, ha jól rémlik.
-
Segesvarya86
csendes tag
Thrustmaster Loadcell pedál. Elvileg 300 EUR februárban jön.
-
arty
veterán
válasz Segesvarya86 #34110 üzenetére
forrás?
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Joshi
titán
válasz Segesvarya86 #34110 üzenetére
Mondjuk az nem kevés pénz érte.
-
Danecay
addikt
válasz GalaHU #34107 üzenetére
Nincs szó márkahűségről csupán inkább beidegződésről, arról, hogy régebben leginkább a Logitech-nek és a Microsoft-nak voltak megbízható de inkább valamire való kormányaik és FFB rendszerük. Anno, a 2000-e évek legelején egy Logitech WingMan Formula Force GP-vel kezdtem, ezt váltotta a DFPro, azt pedig a G29, ami azt jelenti, hogy ~ 20év leforgása alatt 3 kormányom volt, ill. Volt még egy MOMO-m is de az nem sokáig, nem is használtam csak túl adtam rajta mert az csak úgy lett. Ezt csak azért írtam mert mind ezek ellenére ha most kellene kormányt vásárolnom már lehet kipróbálnék egy más márkát is, minden bizonnyal valamilyen Thrustmaster-t de az biztosan nem a T150-es modell lenne. A G29-re való váltás is csak azért kerül képbe anno mert a normálhoz képest elég nyomott áron hozzá lehetett jutni, persze az óta volt már ennél is olcsóbb. Videokártyáimat is oda-vissza váltogatom, persze több év elteltével hol nVidia-ra, hol AMD-re, függően attól, hogy ár/érték arányban mi éri meg aktuálisan jobban. Ennyit a márkahűségről. Engem leginkább csak az zavar, hogy ezek a szerencsétlen Logitech kormányok már lassan úgy vannak beállítva mintha egy légkalapáccsal kellene játszani és némi túlzással már lassan egy Trust kormány is ajánlottabb lesz mint a Logitechnek bármelyik modellje. Félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy halkabb lenne egy szíjas kormánynál, bár mondjuk ha jól tudom a T150-es pont egy hibrid, szíjas és fogaskerék hajtást használó kormány, csak azt mondom, hogy ez a kérdés kicsit túl van már misztifikálva. Már lassan szerencsésnek kell érezem magam, hogy a felhozott elképzelt példával szemben egy szigetelt kertes házban lakom, így még kisebb rá az esély, hogy átjöjjön a szomszéd vagy a kertszomszéd, hogy szóljon, hogy túl hangos vagyok. Ha van egy kis szerencsém még a kutya is elnyomja a kormányom csörgő csattogó hangját az ugatásával, engem meg nem kell félteni mert munkavédelmi zajvédővel ülök le a gép elé amikor használom a kormányt.
(#34106) pokmky
Én nem vitatkozom csak mint ahogy írtam ezt a csörgés csattogás dolgot némileg túlzónak érzem. E mellett azért az is aranyos, hogy ha jól értem életed első kormánya megvásárlása előtt megtekintett videó alapján, ami nem is biztos, hogy teljesen hitelesen adja vissza a dolgot mint ahogy az a valóságban van, esetleg egy kimondott hangos példányról készült videó alapján levont következtetésedet állítod szembe az én sok éves valódi testközeli tapasztalatommal.Részemről zárom is a témát, nem vitát akartam generálni és nem is én hozakodtam elő a szarkasztikus szomszédos példával, de mindegy.
-
kozmy
őstag
-
pokmky
tag
válasz Danecay #34114 üzenetére
Egy ember tapasztalata teljesen irreleváns, pláne, hogy szubjektív dolgokról van szó, ha száz mondja, akkor már valami van, ha ezer, akor talán egyértelmű. T500-at használtam egy hétvégén, meg régen G25-öt próbáltam havernál, utóbbi katasztrófa volt, míg munkatársam szerint nagyonjó a G25....
A holtjátékot és a hangot még a gyártó sem tagadja, csak te vagy eddig az internet mocsarában aki szerint ez nem létezik, szóval nézd el, hogy nem adok a véleményedre.
-
Joshi
titán
válasz Danecay #34121 üzenetére
G25-ről váltottam T300-ra. Én most is azt mondom, hogy a T300 túl van hájpolva, közel nem olyan jó kormány mint ahogy beharangozták. Nekem kicsit erőtlen, de egyébként egy jó kormánynak tartom. Az viszont egyértelmű, hogy a szíjhajtás mérföldekkel jobb mint a fogaskerekes. Ezen nincs mit szépíteni.
-
Laby
őstag
válasz Danecay #34114 üzenetére
Mivel nem próbáltad a Thrustmaster-t vagy Fanatec-et, ezért lehet nem érted miért mondja mindenki ezt.
Én is hasonló múlttal rendelkezem, majdnem az összes Logitech-et végig jártam legkisebbtől a csúcsig. 2 hónapja vettem egy T300-at és imádom, marhára nagy változás számomra (!) mint bármely korábbi Logitech, pedig alapvetően mindegyikkel elégedett voltam, csak nem volt összehasonlítási alapom.Oké a hangja tényleg ég és föld, de talán nem is ez a legnagyobb pozitívum a szíjhajtás mellett. Inkább az ahogy tekerem a kormányt és a fogaskerekes kormányoknál érzem a fogakat folyamatosan, a szíjnál meg semmi ilyen nincs, elképesztően jó élmény. Vezetés közben eszembe sem jut hogy egy játék kormányt tekergetek.
Szimulátor központokban próbáltam Fanatec kormányokat, de ott már akkora ugrást nem érzek a T300-hoz képest hogy költsek rá annyi plusz pénzt, mint amekkora eltérést érzek a Logitech G széria és a Fanatec T300/T500 között.
A pedál az más tészta Fanatecék javára, loadcell pedálok nyilván sokkal jobbak, viszont az szintén nincs Logitech-nél ahogy egyelőre a Thrustmasternél sem.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
GalaHU
őstag
Szándékosan nem konkrét személynek válaszolok, mert még véletlenül sem szeretnék személyeskedni, de ehhez a G29/920 témához azért lenne hozzáfűznivalóm...
Senki sem állította hogy a G29 egy használhatatlan kormány lenne, sőt! Bár igazából minden kormány előrelépés a kontrollerhez vagy uram bocsá' a billentyűzethez képest, mindenkit csak bátorítani tudok hogy próbáljon ki egyet. De azt látni kell, hogy manapság az általános igények és rendelkezésre álló más lehetőségek figyelembevételével erősen kompromisszumos. Idejétmúlt desing, vacak anyagminőség, cserélhetetlen kormányperec ami ráadásul kicsi és keskeny, gagyi sebességváltó és a fizikai kialakításából adódó hangosabb működés, öklömnyi FFB lyukkal a közepén. Nem is csoda, hiszen közel 20 éve toldozzák-foldozzák a technológiát, jelentősebb fejlesztés nélkül. Ezek olyan tények amik tagadhatatlanok, más kérdés hogy mint kompromisszumok bizonyos helyzetekben és személyeknél vállalhatóak. Hang szempontjából család mellett, és/vagy éjszakai játékra alkalmatlan, mert felveri a házat, persze ha egyedül él az ember, vagy "sz@rokavilágra" típusú kamasz, netán akkor a háza hogy el tud vonulni egy hangszigetelt szobába, akkor persze ez a paraméter nem releváns. De valószínűsíthetően ők vannak kevesebben...
Ugyanakkor más gyártóknál szinte minden részparaméterére van jobb és ami számomra legfontosabb, időtállóbb/fejleszthetőbb megoldás. Ez alól talán csak a pedál a kivétel, bár ha tényleg kijön a TM a loadcell-es pedáljával, akkor ez is megdől.
Attól hogy 20 évig jó volt (egyébként nem volt, ebben a generációban már ki sem kellett volna jönniük ebben a formában) nem azt jelenti hogy most is ennek kellene örülni. TV-t sem fekete-fehérben nézünk, szervó nélküli, légzsákmentes-klímamentes, félcsillagos töréstesztű autóba sem szívesen ülünk manapság. Persze ha a szűkülő lehetőségek rákényszerítenek nyilván lehet közlekedni egy kétütemű Waresz-szal is, de attól még ne kiáltsuk már ki a legjobb autónak, és ne tagadjuk le hogy büdös! (Az első autónk egy Waresz volt, akkoriban imádtam!)
Éppen ezért tartom fölösleges zsákutcának, és ezért érvelek mindig ellene amikor egy leendő vásárló kormányt keres, mert a téma iránt érdeklődőket vakvágányra vezeti. Ha csak az a cél, hogy legyen valamit tekergetni a kölöknek, vagy csak szeretnénk belekóstolni a szimulátorozásba, ahhoz még így is túl drága újonnan és nem nyújta azt a wow-érzést ami beszippantja az embert a szimezésbe. Ehhez elég lenne egy használt DFGT is harmadáron, ha nem jön be tulajdonképpen bukó nélkül ki lehet belőle szállni, ha meg tovább akar lépni akkor nagyon gyorsan a pénzéhez jut és elmozdulhat egy moduláris rendszer felé. Azt meg szépen fejlesztgetheti ha akarja, illetve meg is van oldva a következő 2 év ajándékválasztás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Srácok, addig tök felesleges és értelmetlen ez a vita amíg el sem olvassátok amit írok mert ha elolvasnátok hamar kiderülne, hogy valójában nincs is a vitának helye, de segítek egy kicsit.
(#34114) Danecay
"Félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy halkabb lenne egy szíjas kormánynál"Aztán mégiscsak félreértés esett
"ha most kellene kormányt vásárolnom már lehet kipróbálnék egy más márkát is, minden bizonnyal valamilyen Thrustmaster-t de az biztosan nem a T150-es modell lenne"
Ezt azzal egészíteném ki, hogy egy T300-ast vagy egy TX modell lenne feltehetően a jelölt, ugyanakkor sajnos olyan áron mint amennyiért a G29-et vásároltam messze nem tudnám a fenti két példány egyikét sem megvásárolni.
Mégis olyan reakciók érkeznek a hozzászólásaimra mintha én szembeállítanám a két márkát, a Logit- állítanám be jobbnak és arra buzdítanék mindenkit, hogy utóbbit válassza, pedig mint ahogy olvasható éppen azt írtam, hogy valószínűleg már én sem azt vennék.(#34123) Danecay
"Továbbá én sohasem mondtam, írtam, hogy a fogaskerekes megoldás jobb vagy halkabb lenne a szíjastól"(#34124) pokmky
Itt egy egyszerű félreértésről van szó. Nem azt állítom, hogy nincs FFB lyuk, hiszen köztudott dolog, hogy létező jelenség, én csupán csak azt mondtam, hogy nem hallom ettől csörgő csattogónak a kormányt, vagy úgy írom inkább, hogy azon a szakaszon ahol az említett FFB lyuk van nem válik hangosabbá a kormány annál mint amilyen általánosságban a hangja. Értem persze, hogy mit mondasz, hogy ebben a lyuk vagy holtjáték tartományban amikor átterhelődik az erő akkor elvileg még jobban kellene neki zörögni. Fene tudja, lehet, hogy csak én nem vagyok rá elég érzékeny.(#34126) GalaHU
"Hang szempontjából család mellett, és/vagy éjszakai játékra alkalmatlan, mert felveri a házat, persze ha egyedül él az ember, vagy "sz@rokavilágra" típusú kamasz, netán akkor a háza hogy el tud vonulni egy hangszigetelt szobába, akkor persze ez a paraméter nem releváns"
Azt hiszem, hogy ebből a kérdésből indult az egész vita mert ez a dolog alaposan el van túlozva, de elég csak a fenti tőled idézett szövegrészt is elolvasni ahol pl. nem kis túlzással hangszigetelt szobáról írsz.
Két gyerekes családapa vagyok és a DFPro-mat évekig a nappaliban használtam és még a mellet sem szenvedett halláskárosodást senki pedig az egy a G29-től hangosabb kormány. A nappalink a család élettere, egy amerikai típusú konyhával egybekötött egész nagy terület, mégsem szólt rám soha senki anno, hogy fejezzem be a játékot mert nem lehet mellettem létezni. Több éve már külön szobában van a PC és vele együtt a kormány is de még nem érkezett javaslat a családtagok részéről a hangszigetelésreSzerintem be kellene már rekeszteni ezt a témát mert értelmetlen és felesleges és remélhetőleg nem akartok ismét olyan dolgot belelátni a leírtakba amiket nem írtam vagy mondtam.
-
iceman007
aktív tag
Fuuu most mar tényleg nagyon kipróbálnék egy Thrustmastert csak összehasonlítás céljából Nincs esetleg valahol kiállítva egy vagy olyan szimulátorterem ahol ilyet használnak?
-
Joshi
titán
válasz Danecay #34123 üzenetére
Nincs itt ellentmondás, a T300 mindenben jobb mint a G25 volt. Egyedül az FFB-je lehetne erősebb kb ennyi. A T300 után soha nem vennék fogaskerekes kormányt az biztos. Haveromnak van T150 egy T3PA pedállal, de szerintem az is jobb mint a G25. A G27 és G29-ről szándékosan nem írtam, mert azokkal nincs tapasztalatom.
Ettől függetlenül teljesen jó kormányok a Logitechek, nyugodtan megveheted.
-
Danecay
addikt
Akkor maradjunk abba, hogy félreérthető volt amit írtál mert először azt írtad,
"a T300 túl van hájpolva, közel nem olyan jó kormány mint ahogy beharangozták" pedig ez egy közkedvelt és jónak tartott szíjhajtásos típus kategórián belül, aztán pedig mérföldekben mérhető különbségről beszélsz "Az viszont egyértelmű, hogy a szíjhajtás mérföldekkel jobb mint a fogaskerekes"
Mondom én, hogy senki nem olvassa el amit írok Én nem akarok kormányt venni mert van, nem tudom ezt a következtetést honnan vontad le
Remélem azért ebből nem lesz vita! -
Joshi
titán
válasz Danecay #34130 üzenetére
Szerintem valaki kérdezte hogy mennyire jó kormány a G29 talán, mintha így indult volna. Erre jöttek a válaszok. És még mindig nincs ellentmondás abban amit írtam. Én nagyobb durranásra számítottam G25-ről T300-ra váltásnál. Ennyi. Ettől még minden él amit írtam. Csak megsúgom, hogy én 1év garival vettem használtan a T300-at 60k-ért. Szóval még drágának se mondanám. Figyelni kell az aprót. Az nem kérdés hogy jobb kormány mint a Logitech kormányok habár drágábbak is. Ez a saját véleményem, meg sok más emberé is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Wingman/Piros Momo, g25, g27, g29, g27, T300+Sparco perec.
A masodik g27 moddolt 34 centis perecre.
Magasan a T300 a legjobb, jok a logik is de jobb a szijj, probalni ezen kivul probaltam sokat, majd veszek fanat is:) -
Dzsidzsi32
tag
Szerintem vegyen mindenki OSW / DD kormányt. És akkor már a T300 is pocsék lesz
-
paler
aktív tag
válasz Dzsidzsi32 #34134 üzenetére
Igazad van de mondok én neked valamit, vegyen inkabb mindenki igazi Ferrari GT-ket, meg Porsche-at és utána minden OSW-is pocsék lesz... nincs igazam? Lehet ezt meg fokozni
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
veterán
Azt nem veszek mert most vettem egy subarut ,300le és 240e-volt Ás kurva jó az FFB a grafról nem is beszálve, sőt a csoki mikulás is simán beugrik a gatyeszba
[ Szerkesztve ]
-
Busaboy
aktív tag
Bàr ismerem a Nordschleife-t mint a tenyerem, de lett egy navigàtorom. :D
Egyèbkènt a G920-at egy hete vettem(konzolhoz, assetto corsa), a rövidtàvú tapasztalataim egyenlőre pozitívak, bàr a kis ledet "igènyesen" leragasztottam kèk szigetelőszalag darabkàval mert kiègeti a retinàm. Plusz a fèket szèt kell kapnom, mert mire benyomom ès megàllok àtszakad a padló...
Hangja az van, de tudtam mire vàllalkozok. Fejhallgatóban nem zavar, a szomszèdok mèg nem rapliztak.
Thrustmaster-es tapasztalatom sajnos csak 3 napig tartott egy TMX Pro-m volt, de a 3. napon elszàllt az ffb... Ez volt egy ève, most ràszàntam magam újra egy kormànyra...
Egyenlőre most ez lett, a Fanatec az àlom, de megmàszom a ranglètràt.
2 ève mèg egy Wingman-el aplikàltam :D (ami ősrègi volt, de a mai napig zúzzàk a rokon gyerkőcök)[ Szerkesztve ]
Keke
-
macy
addikt
-
Segesvarya86
csendes tag
Keresek eladó Fanatec V1-V2 pedált. Akinek van kérem írjon privát üzenetben. köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
macy
addikt
-
macy
addikt
Please note that https://www.simagicdynamic.com is NOT our official website. We will not be responsible for any purchases or dealings made with or through them. Simagic official website and store will be released soon.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsidzsi32
tag
Naaaaaa. Fussunk csak össze Utána meg osw-zünk nálam
-
Danecay
addikt
Thrustmaster T300 Ferrari GTE-ről vélemény?
-
GalaHU
őstag
válasz Danecay #34149 üzenetére
A 2 pedál miatt szerintem visszalépésnek éreznéd, bár a Base már jó irány...
Ha a Ferrari a lényeg a 599-es kivitel az nagyon jó, alcantara perec, nagyobb méret, és 3 pedál. Most a Mall-on 120 alatt van.
Ha egy tizessel olcsóbban akarok kihozni akkor a GT kivitel is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Politika
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Spórolós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest