- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy LG 42LW5590-es TV-t és kellene némi segítség/tanács.
- PC-re van most rákötve a készüléké s óriási a bemeneti késése. Azaz ha megmozdítom az egeret, érezhető hogy a képernyőn némi késéssel követi a mozgást. HDMI1.4-el (elvileg) van rákötve és nem tudom hogy mennyire normális ez, mert azt írták a tv leírásában hogy valami 2.x ms a válaszideje. Eddig egy 2ms válaszidős monitorom volt és annál "valós időben" történt az egérmozgatás. Szóval ez ilyen, szokjam meg, vagy esetleg van valami beállítási lehetőség hozzá?
- Youtube3d filmeket SBS formában nem tudok 3d-ben nézni. Kirakom teljes képernyőre, de amikor a távirányítóval is beállítom az SBS-t akkor a két kép túlságosan el van csúszva. Ezért lényegében nézhetetlenné válik. Azt pedig hogy mennyire legyen elcsúsztatva, nem tudom szabályozni. Vagy létezik rá valami beállítás?
- Ha már PC-re van kötve, gondoltam játszok is vele, de egyelőre nem találtam olyan játékot ami felismerné hogy "jé ez egy 3d képes készülék" és felajánlotta volna ezt a lehetőséget. Megvan a Crysis2 és a Batman Archam City is, mind a kettőnél ott a menüopció, de mind a kettőnél inaktív. Rá lehet venni valahogy a TV-t hogy felismerhető, vagy a játékot hogy okosabb legyen? (és ezzel vissza is kanyarodtunk az első kérdéshez... bemeneti késés)
Nagyon megköszönök minden segítséget előre is
Üdv.
Romvr
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Szia!
Köszi a gyors választ.
- Ezt a 24Hz-es dolgot hol tudom megnézni? A vga-nal vagy a TV beállításainál? Csak mert VGA szerint 1080p@60-on vagyok.- Én közvetlen youtube-ról akartam nézni. MPHC-val próbáltam ilyen SBS-t de úgy se volt jó. Eddig egyedül a PowerDVD-vel való lejátszás ami működik, mert az automatikusan állítja a TV-t arra amire kell. Úgy jó. De bárhol máshol akarok ilyen SBS-t lejátszani a TV a két képet nem egymásra rakja, hanem kb 5-7 centit elcsúsztatja egymáson, így viszont nézhetetlen lesz.
Most észrevettem hogy ha a "játékgép" képmódot választom ki akkor jobb lesz az egérmozgás, de még mindig nem olyan mint a monitornál. Még mindig van egy kis késés a mozdítás és a történés között. Így pedig FPS-t/TPS-t lehetetlen játszani a TV-n. Sőt szerintem mást is, de még nem próbáltam.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
"Videó: ez már inkább másodpercben mint ms.-ban mérhető késés nem?
Nálam tuti gyorsabb. Nem lehet, hogy a win belső beállításainál ( egér mutató sebessége vagy valami hasonló ) állítódott el valami ?"Nem állítódott el semmi. Ha átrakom a TV-t MOZI módba akkor az egér késik mint az állat. Ha átrakom JÁTÉKGÉP-re akkor sokat javul a dolog, legalábbis windows alatt. Játéknál már az van amit láttál és nem csak ott, hanem a jelenleg feltelepített mind a 3 játéknál ez van. Jah és nem csak az egér késik hanem a billentyűzet is. Csak az kevésbé látványos.
Így marad az a kérdésem hogy ez a nem éppen olcsó TV, egyáltalán nem jó játékra? Vagy van esetleg valami mód hogy jól működjön? Mert nehéz lenne elhinnem hogy a 4500-assal minden jó akkor a nagytesóját így elrontották.
Próbáltam átrakni másik HDMI portba, eddig az 1-esben volt amihez odírták még hogy (ARC) amiről fogalmam sincs mit jelent. Aztán megnéztem az RGB-t, azzal már nem volt ilyen szintű késés játék esetében sem. Aztán egy DVI-HDMI kábellel kötöttem össze és szintén jött a késés. Szóval úgy néz ki hogy a HDMI-n nem játékra szánták. Ami egy ilyen árkategóriájú TV-nél szerintem hiba.
-
Romvr
őstag
Rádugtam Clone-ba a régi monitorom és ahhoz képest is van késés a TV-n. Kész ez egy ilyen TV, játékra nem alkalmas. Max csak verekedősre, ahol nem baj ennyi késés.
Viszont most felmerült egy érdekes probléma. Hálózaton keresztül játszok filmeket és az ilyen 15gigás 3D-s MKV-knál gyakran beszaggat a lejátszó. Mármint a TV-jé. Ha sok mozgó elem van a képernyőn akkor akad, szaggat, sőt volt hogy le is fagyott fél percre a képlejátszás, a hang ment tovább. A switch amin van a TV és a média szerverkét funkcionáló mini-pc, 10/100-as, aminek a gyakorlatban lévő átviteli sebessége 10-12Mbájt/s. Nos ha osztok-szorzok akkor a film elvileg 2-3Mbájt/s -al megy, így bőven bírnia kellene szerintem. Furcsa, hogy ha PC-n játszom le (ami a TV-re van kötve) PowerDVD12-vel akkor is néha-néha beszaggat (szintén hálón át), de ritkábban és csak a nagyon-extrém mennyiségű "részecske" jelenlétében. Van ötlet hogy mi lehet a gond?
-
Romvr
őstag
Akkor leírom, mert az tényleg sokat segíthet a probléma megoldásában:
Két gép van amivel próbáltam eddig:
1.) AMD Phenom II X4 945 3ghz / Sapphire Radeon HD6870 1Gb / 4Gb DDR3 1333Mhz
2.) AMD Fusion E-350 / HD6310 / 2gb DDR3Mind a kettőn ugyanolyan OS, ugyanolyan lejátszó(PowerDVD 12) van. Az elsővel 90%-ban jó minőségben játszódik le a film 3D-ben, a másodikkal még nem tudtam 3D-t játszani, de a sima HD-val(1080p, nem 3D-s) jól boldogul, csak 1-2 pillanatnyi akadás volt. Sima HD-val az első zökkenés mentesen birkózik.
A TV sima HD-val szintén jól boldogul, 3D HD-nak viszont kb a 70%-át viszi jól, a többi esetben akadozik, meg-megáll.Játékok esetében meg csak az 1-es gép jöhet szóba, de azzal látható a bemeneti késés a videón. Clone-ba kötve a régi Monitorral, a monitoron valós időben megy a történés, a Tv-n meg késéssel. Ezeket a párosításokat próbáltam:
Monitor - TV
VGA - HDMI
HDMI - HDMI
DVI - HDMI
HDMI - VGA
DVI-VGA
(értelem szerűen 1-2 esetben átalakítóval DVI-ről, HDMI-ről, DisplayPort-ról)Minden esetben a TV -n volt késés, a monitoron nem. Ebből gyanakszom hogy vagy a TV beállításával van valami (ami nincs kizárva, bár átzongoráztam szinten minden menüt), vagy csak ennyit tud.
Amit észrevettem hogy VGA-val kiküldve kisebb az elcsúszás a monitorhoz képest. Illetve ha a képbeállításoknál "mozi/normál/hideg..." helyett "Játékgép"-et állítok be akkor szintén csökken a késés. Azt azonban sehogy nem tudtam elérni hogy a TV pont olyan válaszidővel rendelkezzen mint a monitorom.
A Routerre csak a TV és a két gép van rádugva, az átviteli sebességet teszteltem és mindig 10-12Mb/s-re jött ki az eredmény. Ha futott valami netet igénylő program vagy esetleg youtube-on HD-t stream-eltem, akkor is minimum 8Mb/s sebességet mértem (megabájt) a két gép között. A felállás az hogy a 2-es számú gép az igazából tök szűz, csak médiaszerverként funkcionál, éppen azért csupán a lejátszó, meg valami szerver program van rajta, amit a TV ajánlott hogy tudjon gépről lejátszani hálózaton keresztül (hazamentem megnézem, valami Flax, felx, fulx....dolog ha jól rémlik). De majd megnézem a hálózati forgalmat is filmlejátszás közben a két gép között. Bár ideális az volna ha a TV-n tudnék zökkenőmentesen lejátszani a médiaszerverről.
"Vagy kábel hiba lesz"
3 féle HDMI-vel 2 féle VGA-val is próbltam. Az egyik HDMI-t pár hete vettem 8000-ért, aranyozott csatlakozós."50 Mbps"
Mega"bit"/s, az azt jelenti hogy 6,25Mega"bájt"/s-os az anyag. Tehát a 10mega"bájt" valós átvitelen majdnem 2x is átfér.[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Kifutottam a szerkesztési időből:
"Az egér beállításoknál..."
Nem az egér késik, csak az egérrel tudtam a leglátványosabban perezentálni a késést. Minden később jelenik meg. A felbukkanó ablakok a leütött karakterek...stb. Tehát úgy ahogy van a kép késik. Ez persze az egér "elkallódásához" vezet, ami pöttyet frusztráló tud lenni némi idő után."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Az nem gond, ha a kettesen nem megy, csak a "hecc kedvéért" néztem meg. Amúgy simán viszi a 6-8 gigás fullHD filmeket is MPHC-val. A PowerDVD is lejátsza a 3DHD-t, csak anaglyph-be akarta, nem szetereo-ba, de nem foglalkoztam még a problémával.
A lejátszókat majd kipróbálom, köszönöm a tippeket
A HD6870-esem eddig minden játékkal max beállításokon futott amit próbáltam. Crysis2 van most fent Ultrán viszi 1080p-ben DX11-el. Persze az a játék egy bughalmaz, de mégis nem lassul be érezhetően, max néha néha megdöccen.
Batman Archam City is fut, DX11 fícsörökkel élvezhető sebességgel...stb. Nem rossz kártya az, bár tény hogy nem egy mostani 100 ezres csúcskategóriás. De én elvből nem veszek 50 fölött PC alkatrészt.
A monitorom is FullHD, amúgy. A legújabb CCC telepítve, a monitor és a TV is 60Hz-en fut 1080p-n, bár a TV-t -re azt írja hogy 70Hz-re is képes, noha még nem próbáltam meg azon futtatni. (érdekes hogy a TV leírásába ilyen 600Hz-kkel riogatják a népet. Az mit takarhat?)----
Nem néztem, de gondolom van összefüggés a kép tartalma és az akadozás között. Mivel mint írtam ha sok a mozgó "pixel" akkor akadozik. Ha csak párbeszéd, meg ilyenek vannak akkor minden rendben. Bár biztosan a hang is számít, majd utánanézek ezeknek a dolgoknak.(#973) bodva:
Értem hogy a HDMI gyenge, de hogy mind a 3 kábel? Illetve a VGA-n csak jobb a helyzet, de nem jó. Úgy is van késés, nem kevés, csak érezhetően kevesebb. A TV-n amúgy nem csúszik a hang/kép teljesen jól megy a lejátszás, csak mintha az információ a géptől a tv-ig nem közel-fénysebességgel közlekedne, hanem csak szépen ráérősen.Ezt a lipsync dolgot majd megnézem, bár igyekeztem minden fícsört kikapcsolni, ami a képpel volt összefüggésben. Aztán bekapcsolni, de a sebességben változást nem tapasztaltam. Annyi hogy ha TrueMotion-t "Magas" értékre állítom, akkor sokkal folyamatosabb a kép a filmeknél, ám a késés ettől függetlenül ott van.
A Hang a HDMI-n megy ki a TV-re. Mikor VGA-val próbáltam akkor természetesen hangkártya ment a TV-be.
Ha hibás a TV-ben lévő egység, azt hogy lehet kiszűrni? Csak mert még benne lenne a 3 napos cserébe. Akkor egyértelmű volna ha VGA-val valós időben menne minden, HDMI-n meg nem. De VGA-val csak kicsit gyorsabb... Ma rádugok egy laptopot is majd este HDMI-n/VGA-n és megnézem úgy mi a helyzet. Ha azon is ott a késés akkor nem a gép a ludas. (Bár most is 2 gép van rákötve és mind a kettőnél ott a késés, de 3-ból már referenciacsoportnak számít. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ASUS routerek
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest