A retro szerelmeseinek szól a Nikon új MILC váza

A japánok modern technikát költöztettek a Z fc ’80-as éveket idéző külsejébe.

A Nikon hosszas várakozás után hivatalosan is leleplezte az 1980-as évek egyik népszerű SLR vázára, az FM2-re hasonlító, ám modern, tükör nélkül működő belsővel dolgozó fényképezőgépét, a fekete-ezüst mellett hat további színben elérhető Z fc-t.


[+]

A három dedikált (de igény esetén átprogramozható) tárcsával és egy, az aktuális rekeszértéket jelző apró kijelzővel ellátott gép specifikációit tekintve a 20,9 megapixeles APS-C szenzorral szerelt Z 50-hez áll legközelebb, de a DX formátumú, Z bajonettes objektívek mellett a full frame érzékelőkhöz tervezett lencserendszerekkel is kompatibilis – bár tény, hogy az eredeti modell fílingje inkább a kompaktabb objektívekkel érhető el.


[+]

A komponálásban a 2,36 millió pixel felbontású OLED kereső mellett egy kihajtható, 3 hüvelykes érintőkijelző áll majd rendelkezésünkre, míg az élességállításért a 209 mezővel dolgozó, arc-, szem- és állatkövetésre is képes, hibrid AF rendszer felel.


[+]

Az USB Type-C csatlakozóval, mikrofon bemenettel és micro HDMI kimenettel ellátott váz természetesen videófelvételre is képes, a maximumot a 4K30p jelenti, de a gyártó egyértelműen inkább a fotósok szívét igyekszik megdobogtatni az új géppel.


[+]

A Nikon Z fc július 28-tól lesz elérhető, a váz önmagában 313 995 forintot fog kóstálni, míg a Nikkor Z 16-50mm f3.5/5.6 VR objektívvel csomagolt kitért 363 995, a Nikkor Z 28mm f2.8 SE-t tartalmazó szettért pedig 413 995 forintot kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés