Háromféle felbontás közül választhatunk a Leica új modelljét használva

Az M11 fotózáskor 60, 36 és 18 megapixeles felbontás esetén is kihasználja a full frame érzékelő teljes területét.

A Leica nemrég leleplezte a 2017-es, M10 jelölésű rangefinder MILC váz utódját, amely stílusosan az M11 nevet kapta. A fényképezőgépet főleg belsőleg fejlesztették, de azért kívül is történt némi változás. Megjelent például az adatátvitelre és töltésre is használható USB Type-C csatlakozó, száműzték a váz alsó részéről eltávolítható lemezt, aminek levétele szükséges volt az akkumulátor, illetve az SD-kártya cseréjéhez (ez mostantól egy kis ajtón keresztül végezhető el), továbbá az M11-ből már kétféle borítással rendelkező változat közül is választhatunk.


[+]

A fekete színű modell felső része alumíniumból készült, míg az ezüst verzió sárgaréz burkolatot kapott, ehhez pedig mindkét esetben műbőr borítás társul. A különbség nem csak dizájn, de a tömeg tekintetében is jelentős, ugyanis míg előbbi mindössze 530 grammot nyom a mérlegen, addig utóbbit használva már 640 gramm fogja húzni a zsebünket – és akkor az objektív tömegét még nem is számoltuk.

A Leica M bajonett mögé új, 60 megapixel felbontású, hátsó megvilágítású full frame érzékelő került, amelynek dinamikatartománya 14 FÉ, érzékenysége pedig 64-től egészen 50 000-es ISO értékig állítható. A természetesebb színvilág elérése érdekében UV és infravörös szűrővel megtámogatott szenzort használhatjuk akár 18, illetve 36 megapixeles módban (továbbra is kihasználva az érzékelő teljes területét), amire a 60 megapixeles állományok 120 MB-os fájlmérete miatt gyakran szükségünk lehet, ha nem akarunk túl gyakran memóriakártyát cserélni. Az UHS-II sebességű kártyahely mellett egyébként a váz beépített memóriával is rendelkezik, ennek kapacitása 64 GB.


[+]

Érdemes még megemlíteni, hogy az M11 elődjéhez képest gyorsabb, Maestro III névre hallgató képfeldolgozó processzort, 64%-kal nagyobb akkumulátort és nagyobb felbontású, 2,3 millió képpontos, Gorilla Glass 5 üveggel borított, 3 hüvelykes érintőkijelzőt kapott. A videós képességek természetesen ezúttal is kimaradtak, ahogy a vezérlés és a fókuszálás is maradt manuális, megőrizve a széria hagyományait.

Ahogy azt már megszokhattuk, az árazás egyértelműen prémium szintű, az M11 árcéduláján 8995 dolláros összeg szerepel, de hogy jó hírt is mondjunk, a vázat az érdeklődők már akár ma is megvásárolhatják a gyártó közvetlen partnereitől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Leica

Előzmények

Hirdetés