Majdnem egy évet csúszik a Nikon Z 9 piaci premierje

A japánok tükör nélküli csúcsvázát is elérte a chiphiány, a Z 9-et az érdeklődők csak jövő év végén vehetik kézbe.

Hirdetés

A Nikon még idén októberben mutatta be a már év elején is beharangozott csúcsvázát, a tükör nélküli Z 9-et, és akkor azt ígérték, hogy még idén elérhetővé válik. A Cameraegg információi alapján utóbbi ígéretet a gyártó nem tudja tartani, ugyanis a chiphiányt már a Nikon is megérezte, a 2,2 millió forintos váz premierje pedig idén decemberről a következő esztendő októberére csúszik.


[+]

A profi fotósok számára ez nagy érvágás lehet, hiszen sokan egy hasonló váz bemutatására időzítik a jól bevált csúcs Nikon DSLR-ek lecserélését, a Z 9 pedig specifikációit és kialakítását tekintve ideális választás lenne ennek a tábornak. A beépített portrémarkolattal, háttérvilágítással és kezelőgombokkal ellátott vázban egy 45,7 megapixeles, full frame méretű érzékelő kapott helyet, amelyhez a gyártó legfejlettebb, 6,5 FÉ érzékenységű hibrid AF rendszere tartozik. A Z 9 lehetőséget biztosít akár 8K felbontású videók készítésére is, míg állóképek tekintetében 20 fps-es RAW, illetve 30 fps sebességű JPEG sorozatkép-készítés lehetőségét érdemes kiemelni, de a felbontást 11 megapixelre korlátozva akár a 120 fps is elérhető.

Frissítés: a hír megjelenése után az egyik jelentős hazai forgalmazó, a Tripont jelezte, hogy a hír nem teljesen fedi a valóságot, ugyanis a gyakorlatban van már készlet Nikon Z 9 gépekből. Bár az igaz, hogy nem tud a Nikon még annyit szállítani, amennyi gépre most azonnal igény lenne, de a forgalmazás már megkezdődött, a gépek érkeznek folyamatosan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Előzmények

Hirdetés