Hivatalos: augusztustól kapható a Nikon Z5

A Z6/Z7 duó olcsóbb kiadása 1300 dolláros kezdőárral kerül majd a boltok polcaira.

Beigazolódtak azok a pletykák, miszerint a Nikon még júliusban lerántja a leplet új, „olcsó” full-frame MILC vázáról, ugyanis ma hivatalosan is bemutatták a Z5-öt. Az újdonság nem csak külsejében, de néhány komponensében is megegyezik a jóval drágább Z6/Z7 duóval. Az érzékelő nem egy hátulról megvilágított példány, felbontása azonban maradt a Z6-éhoz hasonló módon 24 megapixel, továbbá itt is megtalálhatjuk a beépített szenzorstabilizációt, az Expeed 6 képfeldolgozó egységet, illetve az időjárásálló szigetelést.


[+]

Megjelenítőből egyel kevesebbet kapunk, ugyanis a Z5-ről lemaradt a felső státuszkijelző (helyét a módválasztó tárcsa vette át), a 3,69 millió pixel felbontású OLED kereső és a hátsó, 3,2 hüvelykes, dönthető érintőkijelző azonban maradt ugyanaz, amit a nagyobb tesókban is láthattunk. A gyártó egyértelműen fotós masinaként tekint az új vázra, hiszen a videós képességek nem túl acélosak, 4K felvételt például másodpercenként csak 30 képkockás sebességgel képes rögzíteni 1,7-szeres crop mellett, pozitívum viszont, hogy fejhallgató és mikrofon csatlakozó is került az USB Type-C csatlakozó és a dupla SD kártyafoglalat mellé.


[+]

Utóbbit olvasva nagy kő eshetett le a vékonyabb pénztárcával rendelkező vásárlók szívéről, ugyanis a Z6 és Z7 kizárólag méregdrága XQD kártyákat fogad. Az akkumulátor típusa szintén változott, az új verzió már EN-EL15C néven fut, de a korábbi EN-EL15 telepeket is használhatjuk az új vázban.


[+]

A Nikon Z5 várhatóan augusztusban kerül majd a boltok polcaira 1399 dolláros áron, míg a szintén most bemutatott Nikkor Z 24-50 mm f4-6.3 objektívvel egybecsomagolt kit ára 1699 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés