Hirdetés

Több érkező játékra is felkészült az új Radeon Software

A 19.2.2-es eszközillesztőből a szokásos hibajavítások sem maradtak ki.

Az AMD elérhetővé tette a 19.2.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely egyrészt támogatja a Radeon VII VGA-t, másrészt a Far Cry New Dawn, a Metro Exodus és a Crackdown 3 című játékokhoz, valamint a Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm kiegészítőhöz kínál új, illetve frissített profilt. A Crackdown 3 esetében az AMD azt is elárulta, hogy a korábbi profilhoz képest akár 5%-os gyorsulás is várható egy Radeon RX 590-es VGA-n, de más grafikus vezérlő mellett is várható előrelépés, viszont ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

A szokásos hibajavítások sem maradtak, többek között számos Radeon VII VGA-val kapcsolatos probléma megoldódik, amely még a tesztmeghajtóból maradt vissza, így a termékkel nem lehetnek már stabilitásproblémák az X399-es alaplapokban, nem okozhat TDR-t Windows 7 alatt, az Apex Legends alatti grafikai hibák is megszűnnek, illetve a Radeon WattMan is jól be tudja állítani a kijelölt memóriatuningot, valamint megfelelő értékeket közöl a ventilátor fordulatszámáról és a hőmérsékletről is. Mindezek mellett a Radeon WattMan mostantól megfelelőn fogja elmeteni a paramétereket  többszöri változtatás esetén, az Alt+Tab billentyűkombináció használata nem eredményez a vártnál hosszabb ideig tartó taszkváltást DisplayPort kijelzővel, a szükséges gombok mindig megjelennek majd a Radeon Overlay felületének WattMan moduljában, illetve a Radeon Settings sem fog lefagyni, ha a felhasználó játékok menedzselése felületen keresztül betölt egy teljesítmény hisztogramot egy játékprofilba, továbbá nem is ajánlhat fel az aktuális meghajtót telepítésre. Végül a PlayerUnknown’s Battlegrounds utófeldolgozásra vonatkozó effektjének módosítása nem okozhatja a program összeomlását.

A 19.2.2-es verziójú, Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, VII, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.2.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés