Hirdetés

2019. június 17., hétfő

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Gyorsít az újabb játékokon a friss Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 18.11.1-es eszközillesztő kibékíti a Radeon Overlay felületet is a Windows 10 október frissítésésel.

Az AMD elérhetővé tette a 18.11.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Hitman 2, a Battlefield V (Early Access), illetve a Fallout 76 című játékokhoz kínál frissített profilt. Az első két címhez még kisebb tempóelőny is tartozik, ugyanis a korábbi eszközillesztőhöz viszonyítva akár 8%-kal jobb lehet a Radeon RX Vega 64 és 9%-kal a Radeon RX 580 VGA teljesítménye, mindez Full HD-s felbontásban. Mindemellett a Hitman 2 is gyorsul Full HD-ben, méghozzá akár 3%-ot, egy Radeon RX 580-as VGA-val. Más grafikus vezérlők mellett is várható előrelépés, de ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

A hibajavítások tekintetében kibékült a Radeon Overlay felülete a Windows 10 októberi frissítésével, így most már nem fog instabil rendszert eredményezni a használata. Játékokat érintő javítás, hogy az Assassin’s Creed: Origins, Windows 7-en történő indításakor sem omolhat össze a program, a Wolfenstein II: The New Colossus lávára és vízre vonatkozó grafikai hibái megszűnnek, és a Strange Brigade DirectX 12-es módja is alkalmazásfagyások nélkül fog futni.

A 18.11.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.11.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.