2019. július 20., szombat

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Hibajavításokat hozott az új Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 18.12.3-as eszközillesztő az év végi nagyobb frissítés egyes felfedezett problémáit javítja.

Az AMD elérhetővé tette a 18.12.3-as verziószámú Radeon Software kiadását, amely a nemrég megjelent, általunk is bemutatott év végi nagyobb frissítés egyes felfedezett hibáit javítja.

Többek között probléma volt, hogy az "Apply" és "Done" gombok időnként fedik egymást a Radeon Settings és Overlay felületeken, a streaming fül eltűnhetett a Radeon Settings felületről, ha a meghajtó egymás után kétszer került telepítésre, a Radeon RX Vega sorozatú VGA-kon a memória-órajel valós 800 MHz-en ragadhatott, a Radeon Overlay egyedi értékkel működtetett mintavételi csuszkája esetleg nem aktiválta a kiválasztott paramétert, az új Radeon ReLive for VR funkció esetlegesen hibákat generálhatott pár másodpercig a VR headset csatlakoztatása után, illetve a Radeon Settings vezérlőpult esetenként a korábbi meghajtóverziót jelezte vissza, még akkor is, ha a telepítés az új verzióra sikeres volt. Mindezek mellett az automatikus tuning nem jelenítette meg a figyelmeztető üzenetet a lehetséges instabilitásra a Radeon Overlay felülete, illetve a játékok profiljainál az egyedi ventilátorbeállítások általánossá válhattak az adott program bezárása után.

A 18.12.3-as verziójú, Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még az asztali, Zen magokkal rendelkező Ryzen és Athlon SoC APU-k, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 18.12.3-as szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.