Picit gyorsít a Fortnite-on az új Radeon Software

A 19.1.1-es eszközillesztőből a szokásos hibajavítások sem maradtak ki.

Az AMD elérhetővé tette a 19.1.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Fortnite című játék új frissítéséhez (Season 7) kínál nagyobb teljesítményt biztosító profilt. Ennek segítségével a korábbi eszközillesztőhöz viszonyítva akár 3%-kal jobb lehet a Radeon RX Vega 64 és 4%-kal a Radeon RX 580 VGA teljesítménye, mindez Full HD-s felbontásban. Más grafikus vezérlők mellett is várható előrelépés, de ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

Hirdetés

A vállalat az előző évi nagyobb frissítőcsomag hibáinak javításával is halad, így mostantól a virtuális szuperfelbontás mindig aktiválható lesz bizonyos 1440p-s ultraszéles kijelzőkkel, az egyes Radeon RX sorozatú grafikus vezérlők mellett lagmentesen lehet taszkot váltani, a Radeon Settings Advisor nem fog régebbi Radeon Software-t javasolni telepítésre, a Radeon Settings szoftverfrissítésre vonatkozó üzenete nem fog a kelleténél többször megjelenni, illetve a ténylegesen telepített meghajtóverziót jelzi, az alkalmazásprofilok beállításainál a WattMan biztosan alapbeállításra áll vissza, ha a felhasználó ezt kéri, a Zero RPM mindig aktiválódik ki-bekapcsolásra, a Radeon ReLive biztosan képes lesz feltölteni a kijelölt videókat, illetve a Radeon Settings stabilabban fog működni. Mindezek mellett a további javítás, hogy az egyedi színprofilok megmaradnak a játékokban a kijelzott kijelzőn, illetve az Eyefinity konfigurációkon, Enhanced Sync aktiválásakor nem lesz többet indokolatlan képtörés a Vulkan API-n futó játékokban, több kijelző alkalmazása esetében eltűnik az egérmutatóra vonatkozó lag, ha az egyik kijelző aktivált, de ki van kapcsolva, illetve az Upgrade Advisor biztosan képes felismerni a játékokat, így biztosíthatja a kompatibilitásra vonatkozó ajánlásait.

A 19.1.1-es verziójú, Adrenalin 2019 családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még az asztali, Zen magokkal rendelkező Ryzen és Athlon SoC APU-k, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.1.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés