Hirdetés

WHQL aláírást kapott a 18.10.2-es Radeon Software

Az Adrenalin Edition családba sorolt eszközillesztő szokás szerint kihagyható, mivel nem kínál többet az AMD által aláírt verziónál.

Hirdetés

Az AMD kiadta a nagyjából egy hete megjelent, 18.10.2-es Radeon Software Adrenalin Edition WHQL aláírással rendelkező változatát. Az csomag az AMD által aláírt verziótól funkcionálisan semmiben sem különbözik, csupán a Microsoft aláírása is rajta van az eszközillesztőkön, ha van olyan felhasználó, akinek ez számít. Ugyanakkor ha bárki telepítette már a korábbi, 18.10.2-es kiadást, akkor teljesen felesleges frissíteni, mivel pontosan ugyanaz a WHQL-es verzió is.

A 18.10.2-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.10.2-es szoftvercsomag, operációs rendszertől függően "nov5"-ös vagy "nov6"-os jelölésű WHQL-es verziója, illetve a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés