Picit gyorsulhat az új Call of Duty a friss Radeon Software-rel

A 18.10.1-es eszközillesztő a Windows 10 októberi frissítését sem veti meg.

Az AMD elérhetővé tette a 18.10.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely alapvető újítása a Windows 10 októberi frissítésében megjelenő WDDM 2.5 kezelése, illetve frissített profilt kapott a Call of Duty: Black Ops 4. Az utóbbi cím esetében, a 18.9.3-as eszközillesztőhöz viszonyítva még sebességnövekedésre is lehet számítani, vagyis akár 5%-kal jobb lehet a Radeon RX Vega 64 és 6%-kal a Radeon RX 580 VGA teljesítménye, mindez rendre Full HD-s felbontásban. Más grafikus vezérlők mellett is várható előrelépés, de ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

Hirdetés

A Vulkan implementáció is fejlődött, többek között támogatást kapott a VK_KHR_shader_atomic_int64 és VK_KHR_driver_properties nevű Vulkan, illetve az SPV_GOOGLE_decorate_string és SPV_GOOGLE_hlsl_functionality1 jelölésű SPIR-V kiterjesztés.

A fentiek mellett javításra került az gond, ami miatt a HDMI Audio meghajtó esetlegesen nem frissült, illetve a 16 maggal rendelkező CPU-k esetében sem kell majd véletlenszerű újraindulásra számítani a 18.8.1-es verziójú meghajtónál régebbi csomag frissítésekor. Ezt a korábbi eszközillesztő is korrigálta elméletben, de voltak olyan konfigurációk, amelyeknél a probléma nem szűnt meg. Játékokra vonatkozó javítás, hogy a Sea of Thieves esetében megszűnik a textúrák megjelenítésére vonatkozó grafikai hiba több GPU-s rendszereken, illetve a Fortnite fények kezelésével kapcsolatos gondja is a múlté, ha az effektek minősége highról epic szintre lesz állítva.

A 18.10.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még az asztali Ryzen és Athlon SoC APU-kat, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.10.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés