Hirdetés

Alaposan kiegészített Vulkan implementációt hozott az új Radeon Software

A 18.8.1-es eszközillesztő pár új játékra is felkészült, illetve némi hibajavításra is futotta.

Hirdetés

Az AMD elérhetővé tette a 18.8.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Monster Hunter: World, a World of Warcraft: Battle for Azeroth, a We Happy Few és a Madden NFL 19 című játékhoz kínál új vagy frissített profilt. A Monster Hunter: World esetében, a 18.6.1-es eszközillesztőhöz viszonyítva még sebességnövekedésre is lehet számítani, vagyis akár 5%-kal jobb lehet a Radeon RX Vega 64 és 6%-kal a Radeon RX 580 VGA teljesítménye, mindez Full HD-s felbontásban. Más grafikus vezérlők mellett is várható előrelépés, de ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

A Vulkan implementációt is sok változás érte, így az AMD mostantól támogatja a VK_EXT_descriptor_indexing, a VK_KHR_get_display_properties2, a VK_KHR_8bit_storage, a VK_KHR_draw_indirect_count, a VK_KHR_create_renderpass2 és a VK_EXT_vertex_attribute_divisor kiterjesztéseket. Ezek technikailag a Vulkan 1.1-es specifikációhoz nem szükségesek, de opcionálisan használhatók. Több belőlük kifejezetten hasznos, például a VK_KHR_draw_indirect_count, ami az AMD egy korábbi kiterjesztésének szabványosított változata.

A fentiek mellett hibajavítást kapott pár játék, így a Fortnite nem omolhat többet össze a Windows 7 operációs rendszeren a programindítás során, és ugyanez igaz a Civilization VI DirectX 12 módjára, értelemszerűen Windows 10 operációs rendszer mellett. Több GPU-s konfigurációkban sem lehetnek helyenként előforduló stabilitási hibák, amelyek az alkalmazások összeomlásához vezethettek a beállított felbontás átváltásakor, illetve a Samsung Odyssey VR headset is problémamentesen fog működni Raden RX Vega sorozatú grafikus vezérlőkkel. Végül az AMD átalakította az órajelvezérlést, így a hardverek mostantól 3D-s paraméterekre kapcsolhatnak akkor is, ha a háttérben nyitva maradt egy videolejátszás.

A 18.8.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.8.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés