A Battlefield V-re gyúr az új Radeon Software

A 18.11.2-es eszközillesztő az AMD új Vulkan kiterjesztését is elérhetővé tette.

Az AMD elérhetővé tette a 18.11.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Battlefield V című játékokhoz, ezen belül is a végleges verzióhoz kínál frissített profilt. Mindemellett a Vulkan meghajtó megkapta az AMD saját, VK_AMD_memory_overallocation_behavior kiterjesztését, amely megkönnyíti a fejlesztőknek az alkalmazásoldali memóriamenedzsment megírását, hiszen az újítás segítségével hatékonyabban kezelhető a memória elfogyása, ami az explicit API-k esetében a legnagyobb probléma.

Hirdetés

A hibajavítások tekintetében kibékült a Radeon RX Vega sorozatú VGA-k esetében a memória órajele többet nem emelkedik meg terhelés nélkül, illetve Radeon Software frissítőmodulja nem listázza majd a legfrissebb meghajtót elérhetőként, ha a felhasználó telepítette azt.

A 18.11.2-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.11.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés