IFA 2014: haldoklik a Panasonic OLED tv projektje

Másfél évvel ezelőtt a Panasonic nagy dérrel-dúrral mutatta be a CES-en a Sonyval közösen kifejlesztett UHD felbontású OLED televíziókat. Akkor reménytelinek tűnt a jövő, hisz a vállalat úton-útfélen kinyilvánította, hogy hamarosan a boltokba küldi az első ilyen jellegű televízióit, és a tavalyi IFA-n mi is megnéztük, hogy mennyire jól teljesítenek élőben is.

Panasonic UHD OLED kijelzők
Panasonic UHD OLED kijelzők az IFA-n [+]

Azonban a dolgot csak húzták, halasztották, közben pedig a Sonyval is sikerült összeveszniük. Idén tavasszal pedig azt jelentették be, hogy bizonytalan időre kitolják a piacra kerülés dátumát, sőt állítólag az is szóba került, hogy jegelik az egész fejlesztést. Ez utóbbit támasztja alá, hogy az IFA-ra csak három darab hajlított kijelzőt hoztak el, valószínűleg azokat, amelyeket mi is megcsodáltunk tavasszal, és amelyeket Las Vegasba, a CES-re is elküldtek januárban. A cég helyszínen tartózkodó munkatársai egyetlen kérdésünkre sem voltak hajlandóak konkrét választ adni. Tehát, hogy mik a technikai specifikációk, mikor lehet megvásárolni majd, és milyen áron ezeket a készülékeket.

Sőt, az egyikük még azt is elárulta, hogy ezek tulajdonképpen már nem is prototípus, hanem koncepció modellek. A technológiai szektorban azokat a készülékeket nevezik így általában, amelyekkel egy cég célja csak az, hogy megmutassa, ilyesmire is képes, jelezve, hogy esetleg a távoli, homályos jövőben esetleg ebbe az irányba is elindulhatnak, de konkrét tervek, na azok nincsenek. Kár, mert a kép minősége továbbra is kiváló, borzasztóan jól néztek ki a mozgó és állóképek egyaránt a kijelzőn, de úgy látszik az árral és megbízhatósággal kapcsolatos problémák egyelőre meghátrálásra késztették a japán konszernt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés