Véget ért a Sony és a Panasonic közös OLED fejlesztési projektje

A 2012-es esztendő elején a két nagy dél-koreai vállalat nagyjából azonos időben jelentette be, hogy hamarosan piacra dobják saját, nagyméretű OLED televízióikat. Ez pedig arra késztette az e területen kissé lemaradó japán Sony és Panasonic cégeket, hogy szövetségre lépjenek egymással.


[+]

Az együttműködés célja az OLED technológia fejlesztése volt. A közös munka pedig meghozta gyümölcsét, mivel a tavalyi évben már mindkét cég bemutatta saját 65 hüvelyk képátlójú OLED készülékét. Ráadásul nem is akármilyen modellekről volt szó, hiszen képesek az UHD felbontás, azaz 3840x2160 képpont megjelenítésére.

Most azonban minden jel arra utal a közös projekt az idei év elején véget ért. A hivatalos indoklás szerint bár nagyon elégedettek voltak az elért eredményekkel, a tömegtermeléssel kapcsolatos stratégiát teljesen máshogy képzelik el. Ez magyarul azt jelentheti, hogy más értékesítési stratégiát képzelnek el, illetve hogy olyan szolgáltatásokat, funkciókat építenének be az tévékbe, amelyeket nem kívánnak megosztani a vetélytárssal. Mindenesetre ez arra is utal, hogy a közeljövőben a boltokba kerülhetnek a Sony és a Panasonic 4K OLED televíziók is. Egyébként a további együttműködés lehetőségét egyik konszern sem zárta ki, szóval benne van a pakliban, hogy a közeljövőben ismét egymásra találnak, ha szükség lenne rá.

Előzmények

Hirdetés