Hirdetés

MWC: a HP bemutatta a legsokoldalúbb tabletjét

Általánosan csökken az érdeklődés a tabletek iránt, viszont vállalati körökben, ahol lassabban reagálnak az újdonságokra, csak most támad fel az igény a komolyabb tudású, nagyméretű táblagépek iránt. Ezért aztán számos Microsoft Surface alternatíva jelent meg az elmúlt években olyan extrákkal felvértezve, amiket elsősorban a cégek tudnak kihasználni. A most zajló MWC-n mutatta be a HP a Pro x2 612 G2-t.

A 12 hüvelykes tablet hardver tekintetében annyira nem érdekes, hiszen számos Kaby Lake alapú Core m processzorral, 8 GB memóriával és 128-512 GB-os, M.2 foglalatos SSD-vel ellátott készüléket láttunk az utóbbi időben. A HP megoldása leginkább az Acer Switch Alpha 12-re hasonlít a vékony, kihajtható támaszával, de 3:2-es oldalaránya és 1920x1280 pixeles felbontása sokkal kellemesebb. Csatlakozóból egy USB Type-C és egy sima USB Type-A került rá, kapott kártyaolvasót, mobilinternet modemet, 41 wattórás akkumulátort, opcionális Smard Card olvasót. Szóval alapvető funkcionalitása nagyon rendben van, 850 grammos súlya és 9,1 milliméteres vastagsága (csak a tablet méretei) is megfelelő.


[+]

Különlegessége, hogy a szokásos, lecsatlakoztatható billentyűzeten túl rengeteg extra kiegészítőt kínálnak hozzá. A Wacom technológiás aktív toll mondhatni magától érthető, és a kétféle, dokkolónak nevezett, USB Type-C csatlakozós port replikátoron sem lepődünk meg. Ezen felül viszont kapható hozzá ütésálló biztonsági tok, ami a MIL-STD 810 katonai szabvány eséssel, ütéssel kapcsolatos tesztjeinek megfelelően védi a tabletet. Az MX12 üzleti kiegészítővel pedig a boltosok álmává válik, rögzített és mobil pénztárgépként vagy rendelésfelvevő eszközként is bevethető.

A HP Pro x2 612 G2  és a legtöbb kiegészítő most azonnal megjelent a piacon. Az alapgép Core m3 processzorral, 4 GB memóriával, 128 GB-os SSD-vel, a billentyűzettel és a tollal együtt 979 dolláros áron indít, az ütésálló tok ára 49 dollár, a dokkolóért 149 dollárt, az üzleti adapterért pedig 249 dollárt kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés