HP ZBook x2: átalakítható notebook kifejezetten munkára?

Úgy tűnik, a HP-nál sikerült összehozni a 2 az 1-ben munkaállomást.

Hirdetés

Valljuk be, ha munkaállomásról beszélünk, legkevésbé sem egy átalakítható notebook vagy tablet jut eszünkbe, sokkal inkább egy combos asztali gép, esetleg notebook rajzolódik ki lelki szemeink előtt. A HP-nál viszont gondoskodnak róla, hogy minden kategóriában, így a 2 az 1 notebookok-tabletek felhozatalában is megtalálják az igényeiknek megfelelő gépet a HP munkaállomásra áhítozó potenciális vevők.


[+]

A ZBook x2-vel ugyanis pont ide lőnek, mondhatni nem is akárhogyan. A 14 hüvelykes kijelzőt masszív magnézium-alumínium ötvözetű házba rejtették, ami megfelel a MIL-STD 810G tartóssági szabvány által támasztott követelményeknek. Mivel a masina egyik fő attrakciója a kijelző, alaposan ráfeküdtek a technikai paraméterekre: a DreamColor megjelenítő 4K felbontású, IPS paneles, 1,07 milliárd színmegjelenítésre képes és 100%-ban lefedi az Adobe RGB színteret. Ha mindez nem lenne elég, kapott tükröződésgátló réteget és tollas bevitel támogatást, mi több, jár is hozzá egy 4096 nyomáspont megkülönböztetésére alkalmas Wacom EMR toll is.


[+]

A másik attrakció a hardver, amitől a HP a mobil munkaállomások közé sorolja a ZBook x2-t: az ötféle processzoropció (Core i7-7500U, i7-7600U, i5-8250U, i7-8550U, i7-8650U) mellett helyet kap az NVIDIA Quadro M620 GPU is, 2 GB GDDR5 fedélzeti memóriával. A DDR4 rendszermemória 32 GB-ig konfigurálható (kétcsatornás módban, SO-DIMM modulok formájában), míg az adattárolók választéka az alap 128 GB-os SATA M.2 modultól egészen a 2 TB-os NVMe SSD-ig terjed, de a köztes lépésekben is van már NVMe-s tároló (akár 256 GB-tól). Az ZBook x2 10 órás üzemidőt ígér, mindezt 70 Wh-s lítiumion akkuval, amit 30 perc alatt nulláról 50%-os töltöttségi szintre hozhatunk fel.


[+]

Az eddig felsoroltakat figyelembe véve nem meglepő, hogy nem lett kifejezetten karcsú a ZBook x2, hiszen csak a lecsatolható, hátsó kitámasztóval rendelkező tablet rész 14,6 milliméter vastag és 1,65 kilogrammot nyom, a világító gombokkal ellátott billentyűzetes dokkolóval együtt becsukva ez 20,3 milliméterre és 2,17 kilogrammra nő.


[+]

Cserébe jól felszerelték, ugyanis a felsoroltakon felül a házban helyet kapott egy SD és egy smartcard kártyaolvasó, két webkamera (az előlapi akár infravörös támogatással), IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.1 kombó modul, de opcionálisan elérhető a HSPA adapter is. Portokból is akad egy pár: fejhallgató/mikrofon kombinált jack aljzat, egy HDMI 1.4, egy USB 3.0 Type-A és két Thunderbolt 3, természetesen USB 3.1 Gen 2 valamint DisplayPort támogatással. Ethernetre sajnos már nem futotta, ezt a külön megvásárolható Zbook Dock with Thunderbolt 3 nevű port replikátorral lehet pótolni.

A HP ZBook x2 értékesítése decemberben kezdődik, kezdőára 1749 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés