Hirdetés

2018. október 17., szerda

HP Omen számítógépek játékosoknak

Két notebookot és egy asztali gépet vettünk szemügyre a HP játékosoknak szánt kínálatából.

Hirdetés

HP Omen termékpaletta

Bár papíron csak kis részét teszik ki a teljes számítógépet használó közösségnek, sokszor bebizonyosították a számítógépes játékosok, hogy komoly piaci tényezőnek számítanak. Nekik lehet eladni azokat a processzorokat és grafikus kártyákat akár éves szinten, aminek az árát az átlagfelhasználók évek alatt sem költenék PC-re, a méregdrága, de mégis sikeres gamer kiegészítőkről pedig nem is kell beszélni. És ott van még az e-sport, ami népszerűségben már most számos hagyományos sportágat maga mögé utasít, népszerűsége pedig felfelé ível.

Nem csoda hát, hogy a számítógépekkel foglalkozó cégek nagy erővel nyomulnak a gamer világban. Így tesz a HP is, mely Omen termékcsaládját szánja ennek a szegmensnek. Jellegzetes logó és vörös színű betétek dobják fel, egyúttal azonosítják ezeket a jellemzően acélszürke masinákat. A nálunk járt Omen 870 asztali PC és az Omen 15, illetve Omen 17 notebook egyaránt hagyományos külsejű termék, de van mellettük egy élére állított kockát mintázó asztali gép is, az Omen X. Még nála is furcsább az Omen X VR, ami egy hátizsákként viselhető PC, kimondottan VR-headsetekhez kifejlesztve.

Korábban is voltak már Omen gamer kiegészítők, most viszont egy meghatározó lépésre szánták el magukat a HP-nál. Összeálltak a gamer világ egyik nagy nevével, így az új billentyűzetet, egeret, egéralátétet és headsetet a SteelSeries készítette. Biztosra mentek, ezért már létező termékeikre tették rá az Omen logót, a SteelSeries Rival 300 egér, egy nagy és vaskos QcK egéralátét, az Apex 350 billentyűzet és a Siberia 200 headset HP-sített változatát dobták piacra. A teljes készlet landolt szerkesztőségünkben, tapasztalatainkat velük külön cikkben jelentetjük majd meg.

És ezzel még nincs vége az Omen-áradatnak: van két nem akármilyen kijelző is a HP tarsolyában. Az Omen 32 értelemszerűen 32 hüvelykes, jó választás, hogy nem mentek bele a 4K-s felbontásba, hanem WQHD-nél, vagyis 2560x1440 pixelnél maradtak. Alap képfrissítési frekvenciája 75 Hz, de támogatja az AMD Radeonjai által használt FreeSync-et is. Az íves Omen X monitorról egyelőre csak azt tudni, hogy G-Sync támogatású, és valamikor 2017 elején érkezik majd.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.