Hirdetés

Miniand MiniX TV Box H24 maroknyi set-top box Android és Linux kompatibilitással

A Raspberry Pi hobbiszámítógép felbukkanása óta számos minimál dizájnos platform megjelenéséről számolhattunk be, ezek az alaplapra integrált rendszerek azonban inkább az ARM architektúra iránt érdeklődő, kihívásoktól nem megrettenő felhasználók játékszerei, mintsem olyan piacképes termékek, amelyekkel „akárki” elboldogulna. Persze azoknak sem kell elkeseredni, akik csak egyszerű felhasználóként szeretnének bekapcsolódni a buliba, mert szerencsére a használatra kész, és nem utolsósorban olcsó miniszámítógépekből is egyre nagyobb a kínálat.


[+]

Két hónappal ezelőtt már megemlítettük a Miniand Tech MK802 zsebszámítógépét, amely alig nagyobb egy pendrive-nál, mégis egy komplett ARM-os rendszert rejt, mely szerkezet elsődleges célja „buta” tévék felokosítása. A gyártó azonban itt nem állt meg, és bemutatta a MiniX TV Box H24-et, amely apró számítógépnek, de felhasználási módtól függően akár set-top boxnak is mondható. 60 x 60 x 13 mm-es kiterjedésével valóban a piacon kapható egyik legkisebb komplett ARM-os számítógép, még a csomagban található távirányító is nagyobb nála.

Mérete ellenére egy elfogadható teljesítményű, 1,2 GHz-en ketyegő Allwinner A10 SoC (ARM Cortex-A8-as processzormag és Mali-400-as IGP) áll a középpontban 512 MB memória és 4 GB háttértár társaságában. Ethernet aljzattal nem rendelkezik, viszont egyetlen antennája egy IEEE 802.11b/g/n kompatibilis Wi-Fi adapterhez kapcsolódik, így elvileg streamelt videók lejátszásának sincs akadálya. Szerény kapacitású adattárolóján az operációs rendszeren kívül nem sok minden fér rá, ez a probléma viszont a 2 darab USB 2.0-s porton és a microSD szabványú memóriakártyákat kezelő interfészen keresztül pillanatok alatt orvosolhatjuk.

A termék hátoldalán csupán egy HDMI port található, amelyhez még összekötő kábelt is mellékelnek a csomagban. A fekete, kék és piros színekben elérhető MiniX TV Box H24 Android 4.0 mellett Ubuntu, Fedora és Puppy Linux operációs rendszerekkel is kompatibilis, vételára pedig mindössze 99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés